Valborg

Valborgsmässoafton idag och vår förlovningsdag, 6år sen nu, gud va fort tiden går <3

Har varit på praktiken idag, skojigt som vanligt =)
Slutade 16, skynda sig ner på stan och hämta ut kläder på lindex, de stängde tidigare idag, redan kl.17, men jag hann som tur va =)

Håller på med bullar, igen. Efter detta lär jag inte baka bullar på länge, känns det som, men till Lokes kalas är det ju dags igen, tror jag.

Börja med maten snart oxå, blir fläskfilé och potatisgratäng, mums!


Ska ni iväg och titta på nån brasa ikväll?


bild lånad.


Vi ska inte det, inget vidare väder här =/ regnar.
Men erica skulle bort till kyrkan här i vilbergen med richard,tova o noel och titta, barnen sover hos morfar ikväll, erica ville de bara för att noel skulle dit ;p


Fick höra en sak av pappa förut. Loke var lite trött, gick o gnodde sig i ögonen.
Han gick ut i köket och la sig brevid Benji (deras hund) på golvet, och somnade, snacka om gulligt.
Hoppas de tog en bild på det =)


Nehe nu är det dags att baka igen.
Hoppas ni får en trevlig valborg!

kanel och kardemummabullar

Sitter och väntar på första jäsningen, och så länge tänkte jag dela med mej av receptet =)
jag ska ju dock göra 150-200, gör lite idag och lite imorrn =)

Ingredienser

40 st

50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
14 – 15 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 msk mald kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker




Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm. Fördela fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk. Bull-variation: Mandelbullar: Tillsätt 100 g finhackad mandel i fyllningen. Kardemummabullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot mald kardemumma. Vaniljbullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot vaniljsocker.



Bild o recept lånat från arla.se

Onsdag

Idag har jag varit hemma, mått skit inatt och imorse, mått illa, då är det verkligen jobbigt att inte kunna spy ordentligt =/

Så det har varit rätt lungt under dagen. Var och handlade lite förut, ska nämligen baka lite bullar som vi ska ha till fikat efter 1:a maj, så 150bullar ska jag göra, ska göra en del imorrn innan praktiken och sen på fredag efter praktiken, blir nog bra, hoppas jag =)

Var och kollade på jessicas nya lägenhet, hon var och hämtade nycklarna idag, jag tyckte den va mysig, för att vara en 1:a, lagom stor, bra kök och så, men hon var väl inte supernöjd nu när hon fick se den omöblerad, men man får göra det bästa av situationen, blir nog bra sen när hon får dit sina grejer, så på fredag ska hon flytta dit.

Insplanet

Ska du ordna en ny försäkring gällande bilen, hemmet eller något annat?
Då har jag det bästa tipset för dej, nämligen Insplanet.

Där kan man jämföra försäkringar hos olika försäkringsbolag, där kan man ta kontakt med en försäkringsförmedlare som hjälper dej med ditt val för att du ska få den bästa försäkringen för just det du behöver.
För man vill ju inte teckna en dålig försäkring, utan då är det ju bättre att man får hjälp av en person som verkligen är insatt i allt som har med försäkringar att göra. Och man kanske känner att man inte riktigt vet hur man går tillväga hur man ordnar en försäkring, man kanske precis har flyttat hemifrån eller nyss köpt sin första bil, och har gått vilse i försäkringsdjungeln. Då är det ju jättebra att Insplanet finns.

Men om man redan vet på ett ungefär hur man vill ha det, så kan man enkelt göra jämförningar mellan olika försäkringsbolag direkt på hemsidan.

Deras rådgivning är kostnadsfri, hur bra låter inte det? De har jättebra öppettider med mellan 9-20 på vardagar och 10-16 på helgerna, perfekt om man jobbar hela dagarna i veckorna.

Jag ska nog absolut använda mej av deras tjänst nästa gång jag ska förnya en försäkring för att se om det jag har verkligen är den bästa och mest prisvärda.


Buzzador


Som ni kanske kommer ihåg så fick jag hem tandkräm från sensodyne, som jag fick prova på och dela ut till vänner, så vill ni ha, så hojta till =)

Tycker tandkrämen är bra, inga ilningar i tänderna, inte för att jag hade så mycket, smakar bra, men är lite seg att få ut ur tuben tycker jag, alltså lite trögflytande, men annars toppen tycker jag.



 


Har även fått ett annat erbjudande att testa på, nämligen Neutrogena, där jag får testa ansiktsrengöring och sminkbortagningsmedel, så det kommer hem till mej snart =)

Vill ni oxå prova på nya saker?
Gå då in här och regga dej, funkar det inte så skriv din mejl i en kommentar så skickar jag en inbjudan till dej.


Tävling - Vinn en valfri mössa



Jag är med och tävlar om en mössa hos fangoria

Skojigt

Igår var vi på kalas, på Ellinors 4-årskalas, maskerad var det oxå, och självklart skulle erica vara askungen, så hon hade på sig sin klänning som hon fick när hon fyllde år av Freja.
Hon hade det jättekul på kalaset.

Strax innan 16 var jag tvungen att bege mej av för då började praktiken, och det var jätteskoj. Gillar kvällarna, är bara 3st som jobbar då + mej, blir en annan stämmning då tycker jag, och så har ja lärt känna en vikarie där som är rätt skojig, trivs fan kanon!

Idag är jag ledig, får se vad vi ska hitta på idag, soligt väder är det, så det blir nog att gå ut iallafall.

Ha en bra dag allihopa!

Veckans vikt

Denna gång blev det ett minus på -0,8kg, får vara nöjd, eller jag är nöjd med det iaf, sen är jag inte så nöjd med min motion denna vecka, har inte blivit några promenader förutom fram och tillbaka till dagis och praktiken, men denna vecka blir det ändring.

1/2 START!
4/2 op-datum -2kg
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg.
15/3: -2,4kg.
22/3: -0,2kg.
29/3: -0,6kg
5/4  : -0,9kg.
12/4: -0,9kg
19/4: -1,2kg.
26/4: -0,8kg. Totalt. -17.3kg


Delmål:
1:a delmålet:10% av vikten. Nådd 8/3!
2:a delmålet: -20kg.

Lördag

Idag var vi ute i eksund en sväng och hälsade på, Emma var där med lilla Nellie, gus så himla liten och söt, blev lite bebissugen, men tyvärr stannar dom ju inte i den åldern och stl ;p så näe tack det får va. Tycker nu faktiskt att det räcker med två barn. Man vill ju hinna göra nåt annat också än att bara ta hand om barn, ha nån fritid och egen tid.
Var och köpte två söta bodys till henne, erica fick välja



Och en body i samma mönster som pyjamasen på bilden, den med massa elefanter på.
De var ju supergulliga.

Fredag

Nyss hemkommen från praktiken, eller aa för en 20min sen, skönt att vara hemma. Min handledare var dock sjuk idag, så jag hjälpte dom andra istället. Det roliga var att ena vikarien som jobbade ikväll är en gammal klasskompis från hagebyskolan som jag umgicks med då, det va skoj att träffa henne igen, hoppas vi jobbar ihop fler gånger.

På dan idag var erica och jag i lekparken och träffade helen o ellinor, träffa även Lina och barnen en stund. barnen hade det skoj och vi satt och snacka om allt mellan himmel och jord.

Suck, dumpa idag igen, åt för fort =/ resulterade i att jag avr tvungen att lägga mej och sov i 1,5tim, tur att Loke sov, så jag kunde lägga mej.

Slappa lite framför datorn/tv ett tag innan det är dags för sängen, imorrn är det praktik igen 7-16..

Go natt säger jag redan nu!

Torsdag

Idag blev vi rastlösa så vi möblerade om hemma, flyttade ut vår säng till vardagsrummet och ericas grejer fick flytta in i vårt gamla sovrum, så nu har barnen ett varsitt sovrum, ska bli intressant att se hur nattningen går sen.
Igår hade Loke gått och lagt sig i ericas säng, såg jättemysigt ut <3

var även på fika på dagis, de hade drop-in fika, med mackor och kaffe/the, trevligt. Prata lite med fröknarna och tittat lite på vad barnen har gjort och kollade lite i deras portfolion.
En av fröknarna kom fram och frågade om jag hade gått ner i vikt, syntes massor sa hon =)) Alltid lika kul att få höra.

Måste dra till ikea snart och köpa lite billigt tyg, dels sätta på baksidan av bokhyllan, som vi har som skiljeväg mellan sovrummet/vardagsrummet och har funderingar på om man skulle sätta upp brevid sängen oxå, vi får se.

Tävling - barnkalaset



"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från Barnkalaset.se hos Tant Ulrika"!

Tävling - tidningskungen



"Jag vill vinna en valfri prenumeration från Tidningskungen.se hos Tant Ulrika!"

Ledig dag

Idag har hag varit ledig, sköönt!
Men inte har jag leiggat på soffan och latat mej, nepp.
Vi har rensat och haft oss i förrådet i källaren och kastat lite skit på returpunkten, drog till jessica på en kopp kaffe/the och hämtade lite grejer där som skulle till returpunkten, inte långt kvar tills hon flyttar nu, nästa helg =)

Hämtade barnen på dagis vid kl.14 och åkte till city gross och handlade lite smått och gott.
Snart dags att fixa lite mat här..

See ya!

Tisdag

Idag hade jag praktik mellan 7-15, var trevligt, trivs verkligen på detta stället =) bara hålla tummarna att man kan få sommarjobb där =)
Städat och grejat lite idag. Var en tant som frågade efter mej idag, om inte jag skulle komma in till henne, hon tyckte jag var så go och mysig =) skoj!


Efter praktiken kom mina älsklingar och hämtade mej och så åkte vi ut till ingelsta shopping. Kollade på tennisskor till Loke på skopunkten och hittade ett par som han ville ha, blev dessa.

Skor från Skopunkten.com


Drog även in på gina tricot en sväng och shoppa lite nytt till mej, blev en topp och ett linne, och ett par snygga örhängen.

Snart blir det att titta på desperate housewifes och sen cougar town, till det blir det en knäcke och en kopp te, då har jag fått i mej 6mål, det är ju bra, kunde ha blivit 7 mål om jag åt frukost vid 7-tiden, men det gjorde jag ju inte, fy mej =/

Veckans vikt!


Ja denna vecka blev ju rätt bra, ett minus på -1,2kg. Det är nog för att jag har fått i mej ett mål till per dag, det kanske gör sitt =)



1/2 START!
4/2 op-datum -2kg
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg.
15/3: -2,4kg.
22/3: -0,2kg.
29/3: -0,6kg
5/4  : -0,9kg.
12/4: -0,9kg
19/4: -1,2kg.Totalt. -16,5kg


Delmål:
1:a delmålet:10% av vikten. Nådd 8/3!
2:a delmålet: -20kg.

82 miljoner

Var en igår som vann 82 miljoner på lotto i Svärtinge, strax utanför norrköping. Han hade satsat 56kr och vann miljoner, snacka om flyt.
Här kan du läsa artikeln i Norrköpings Tidningar.

Dessutom var det en gubbe som vann en massa miljoner förra veckan eller om det var förrförra veckan här i stan.

Vad skulle du göra om du vann dessa miljoner?
Skulle du fortsätta jobba?

Jag skulle köpa hus, fixa körkort, köpa bil, en hoj till henka, sätta in några miljoner på barnens konto, ge pengar till mina syskon och föräldrar, spara, investera i något sen säkert shoppa en massa =)


Helgen

Igår på förmiddan tog vi det lungt, henka var iväg och hjälpte sin mor o sambo att flytta, så jag va hemma med barnen och tittade på film, för ut kunde man ju inte gå, blåste typ halv storm ute ;p

Igår var det tänkt att vi skulle ha partat lite, men blev iställt, en del blev sjuka, o andra fick inte nån barnvakt, så vi får ta det i sommar nån gång istället.


Igår spydde jag för första gången efter min operation, fy fan det vill ja inte va med om. Eller spydde och spydde, hade ju inget i magen, så jag fick ju bara upp slem, och svettades som en gris *trevlig info va*
Det hände strax innan vi skulle till pappa med barnen, för de ville ju sova där, tjatat om det hela veckan.
Men iallafall, henka fick dra och lämna barnen för jag var tvungen att lägga mej i sängen, och somnade, så jag sov 2 tim, behövligt. Fan så matt och slö jag blev sen.

Tog det lungt och tittade på film, såg yesman och patrik 1,5, båda var rätt bra, men yes man kan ja verkligen rekomendera

 


Imorrn är det dags att dra till praktiken igen, mellan 7-16



Tävling - Wall 44


“Jag tävlar hos En Mölnbobos Liv – Melvins Mamma om ett presentkort på 1000kr på Wall44. På Wall44 finns massor med tavlor både i olja och canvas. Tävlingen är öppen för alla även de som inte har blogg. Tävlingen avslutas den 30/4 2010 kl 23.59″

Tävling - ping pong kläder

Jag är med och tävlar om kläder från ping pong barnkläder hos snötjärna.

En ny kusin

Ikväll fick barnen en ny kusin, en liten tjeja =)
Stort grattis till Emma och Raymond!

Trailer - Sex and the city 2

Här är trailern till sex and the city 2, Den kommer på bio nästa månad och den ska jag gå och se.

Fredag

Gud va skönt det är att vara ledig =)

Eftermiddan på praktiken igår var seg, mellan 14-16 hade vi inte alls mycket och göra, blir bara segt att gå omrking då tycker jag, vill hellre ha nåt att göra hela tiden så tiden går.
Var ute och gick en promenad med tanterna och gubbarna igår, sen satte vi oss på bänkarna i centrum och hade det skönt i skogen, verkligen skönt tog av mej jackan och satt i t-shirt bara. På tal om jackan, jag fick på mej den och kunde knäppa. Det var alltså en jacka som jag lånade som är personalens, och det var strl M i den, minst 15år sen jag kunde ha nåt i stl M, känns skönt =)

Snart kommer jessica hit och trimma håret på Loke och ikväll ska vi till åby och fira Jason som fyllde 1år igår. Ska  faktiskt ta en liten tårtbit ;p
Ibland måste man faktiskt få leva.

Tävling - pinpongbarnkläder



"Jag är med och tävlar om en valfri vara (från pingpongbarnklader.se) hos http://saabiina.blogg.se" , gå in och delta du också!"

Tävling - Butik Stylish



" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Mätning pågår..

Mätte mej idag igen. Tyvärr glömde jag ju göra det innan min op, jag gjorde det första gången 2 v efter op, så jag får utgå från dom resultaten. Skriver inte måtten utan skillanden, känns bäst så ;p
dock är stussen bara sen förra månaden.

Hals -3cm
överarm -7,5cm
handled -0,5cm
byst -8,5cm
midja -8cm
mage -5cm
lår -5cm
vad -2,5cm
stuss -1cm
Totalt:-42cm på kroppen på 2 mån, får man väl vara rätt så nöjd med.

Go morron på er!

Ska strax bege mej till praktiken, se vd vi ska hitta på för skoj idag då, nån promenad tror jag det skulle bli iallafall, det är ju skönt, bara hoppas det blir skönt väder oxå =)

Ses senare!

Vårpromenad

Gick en promenad imorse igen efter dagis, verkligen skönt. Lite skönare väder än igår, ca +12 grader i solen och det blåste inte, och soligt, det får man ju inte glömma.
Blir inget plugg idag, har verkligen motivation till det, får ta det i helgen istället, jobbar ikväll och imorrn sen ledig tills på måndag =)

Måste bli bättre på att försöka få i mej alla målen oxå, ska ju äta 6-7mål om dagen, men blir oftast bara 5.
Så idag åt jag frukost kl.8, annars sker det vid 10-tiden, så bara där missar jag ju ett mål.
Ska kolla lite med min handledare sen oxå, hur ofta det finns tillfälle för att äta och så, så jag kan planera mina dagar lite angående maten.

Skogen

Efter vi hämtade barnen på dagis, så gick vi till affärn och köpte med oss lite mellis och gick en promenad upp till skogen, helen o ellinor var med oxå.
Vi gick till en lite koja som finns där, som vi besökte förra sommaren, så där satte vi oss och åt lite mellis och barnen lekte i kojan.
Senare fick vi besök av polisen i skogen, först tänkte vi om de fortfarande letade efter mannen med hagelbössan, men vi kom fram till att de nog tränade sina hundar där.
På vägen hem sen, började erica illvråla, hon kom springades till mej, vet ni va det va?
Hon hade en liiiten myra på sin vante haha, knasfian.

Snart desperate houswifes på tv och sen cougar town, sen blir det sängen.
Imorrn blir det en promenad efter vi har lämnat barnen på dagis igen, sen hem och plugga lite, imorrn jobbar jag 16-21 på praktiken, ska bli skoj =) tyvärr får ju henka fixa tvättstugan själv, med barnen, vi trodde den va idag inte imorrn =/

motion

Varit ute och gått en rask promenad på 30 min nu efter dagis, lite småkallt, inte alls lika skönt som igår.
Gick lite här i vilbergen och i ektorp, jobbigt, men skönt när man är klar ;p

Vårtävling


"Jag tävlar om ett presentkort värt 400 kr på Barnvänligt, www.barnvanligt.nu. Tävla här du med!"

Underbart

Första dagen på praktiken gick kanonbra, verkar vara ett bra ställe, rolig personal och trevlig folk som bor där, tycker jag än iaf ;p hehe.
Slutade kl 13, gick till sockerbagarna och köpte mej en fralla och satte med i parken vid centrumet och åt min lunch och väntade på min familj, när de väl kom så gick vi vidare till en lekpark, och vidare till nästa.
Sen ringde helen och frågade om vi ville haka på till en annan lekpark, så det blev en till, så barnen har fått busat massor idag och vi har haft det supernice i solen.

Snart dags för mat, ska bli gott, har slarvat lite med maten idag, fy skäms på mej!

Veckans vikt

Det blev samma resultat som förra veckan, ett minus på -0,9kg =) fejnt som snus =)
Så -15,3kg är det.



1/2 START!
4/2 op-datum -2kg
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg.
15/3: -2,4kg.
22/3: -0,2kg.
29/3: -0,6kg
5/4  : -0,9kg.
12/4: -0,9kg Totalt. -15,3kg


Delmål:
1:a delmålet:10% av vikten. Nådd 8/3!
2:a delmålet: 2-siffrigt.

Sista dan på denna vecka..

Idag gick jag upp rätt så skapligt, vid halv 9 redan ;p
Henka skulle iväg och hjälpa lite kompisar, så det var ju bara att knalla upp och va med barnen, åt lite frukost och satt mej och plugga, har nu kvar 1 arbete att skicka in och sen komplettering på ett, sen är jag färdig.
Städat och plockat lite, tvätta fönster, på insidan iaf, behövs ju emellanåt ;p undra varför?

På eftermiddag kom sanna och barnen hit och busade lite, ja barnen iaf, vi satt mest o snackade skit.

Efter att dom åkte hem, drog vi till folkparken så barnen fick leka och röra på sig lite, tyvärr blev ju erica kissnödig, som tur är så bor henka farmor vid fängelset, så det var ju nära och bra till hands, så vi gick dit så hon kunde kissa, och fick med oss en påse bullar hem, undra om man skulle våg ta en bulle sen?

Snart sussar barnen, henka sitter och läser saga för dom nu, jag funderar på att hoppa in i duschen strax.

Imorrn ska det bli skoj, ska till praktiken på lite intro =D
Och så är det ju måndag = vägning imorron, håller tummarna att det blir ett halvt kilo iaf, hoppas kan man ju alltid.
Efter praktiken imorrn blir det att ta en promenad med familjen <3

Tävling - Brafab



Jag vill vinna TVÅ st lyxiga solstolar, värda 1000kr från Brafab hos Tant Ulrika!"

Frågestund

Blev inspirerad när jag läste Robins blogg, an gammal klass kompis från ingelsta



Info om mej:

1. Fullständigt namn?
- Eva Maria Theresé Lindqvist

2. Exakt ålder?
- 25 år

3. Vart bor du?
- Norrköping Vilbergen

4. Bor tillsammans med?
- Henrik Lindqvist, våra barn Erica o Loke

5. Husdjur?
inga

6. Färg på ditt hus?
- Vitt

7. När är du född?
13 oktober Norrköping

8. Klass?
- va länge sen

9. Vilket år tar du studenten?
2010 (borde väl räknas,eftersom jag blir klar nästa månad ;p)

10. Något jobb?
- inte än

11. När gick du upp imorse? 
- Kl.10.30

12. När ska du sova ikväll?
- senare

13. Duschat idag?
- aa för en timme sen

14. Kramat någon idag?
- Ja familjen

15. Pussat någon idag?
- Ja familjen

16. Vad har du ätit idag?
- till middag blev det kött, råstekt potatis, sallad, kantarellsås

17. Dagens klädsel?
- Svarta mjukisbyxor, grönt linne, brun långärmad tröja

18. Dagens smink?
- Inget

19. Dagens sötnos?
- Mina barn

20. Dagens roligaste?
Ericas kommentarer

21. Har du många vänner?
Få nära

22. Hur många har du kysst?
- Tillräckligt

23. Hur många har varit otrogna mot dig?
ingen vad jag vet

24. Vem pratade du med i telefon senast?
- henka (igår)

25. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det?
- Lindex reklam

FAVORIT:

26. Film?
- Sex and the city, walk the line

27. Låt?
- många med volbeat

28. Mat?
- Tacos

29. Dryck?
- vodka redbull, pink passion

30. Färg?
- vitt

31. Stad?
- ingen aning

32. Land?
- Sverige

33. Ämne i skolan?
- engelska, historia, musik


 SENASTE:

34. Personen du tänkte på?
- ingen aning

35. Gången du spydde?
- i höstas nån gång

36. Gången du grät?
- op dagen

37. Gången du åt pizza?
- 2 v sen

38. Gången du var i Göteborg?
- i höstas

39. Gången du hade sex?
- i natt

40. Gången du var jätte full?
- förra helgen

41. Gången du var hög?
- aldrig

42. Gången du hånglade?
 - I går


 ANTINGEN ELLER:

43. Svart eller vitt? -
Vitt

44. Hund eller katt? - Hund

45. Ut och festa eller hemma och mysa? - både

46. Tv-spel eller datorspel? -
Tvspel

47. Hångla eller ha sex? -
Sex

48. Lunarstorm, helgon eller Playahead? -
har alla, men aldrig inne

49. Ragga eller bli uppraggad? -
Uppraggad

50. Big Brother eller Paradise Hotel? -
BB!

51. Har du svart hår eller blont? -
svart nu, men egentligen blond

52. Har du blåa ögon eller bruna? -
blåa/gröna

53. Choklad eller lakrits? -
Choklad

54. Göteborg eller Stockholm? -
Göteborg

55. Högerhänt eller vänsterhänt? -
Höger

56. Coca cola eller fanta? -
Coca cola zero

57. Pizza eller kebab? -
Kebabpizza

58. Randigt eller prickigt? -
prickigt

59. Älska eller älskas? -
Älskas o Älska

60. Leva eller dö? -
Leva


ANTAL:

61. Personer du älskar? -
  Familjen o vännerna

62. Personer du hatar? - Ingen nämnd ingen glömd

63. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period?
- 2

64. Glassar du ätit på en dag?
- 1

65. Gånger du ätit kött?
- Mer än jag kan räkna till (mumsigt)

66. Gånger du haft minnesluckor?
- en gång

67. Gånger du varit hög?
- aldrig

68. Gånger ditt hjärta brustit?
- en gång


VEM:

69. Ska du träffa imorgon?
- återstå att se

70. Sjöng du senast för?
- barnen

71. Hade du senast en msn konversation med?
- pappa

72. Vill du kasta en sten i huvudet på? -
Den som förtjänar det

73. Förtjänar att dö? -
pedofiler, våldtäksmän 



VAD:

74. Gör dig glad? -
Kärlek, familjen o vänner

75. Gör dig ledsen?
- Lögner, svek o ensamhet

76. Vad vill du helst göra nu?
- ta det lungt

77. Vill du ha nu?
- Jobb!

78. Önskar du dig i julklapp?
- Högre lön!

79. Längtar du till?
- Sommaren !

80. Ångrar du i ditt liv?
- inget


Pluggat

Suck, hade ju glömt att jag hade teoriprov idag, sista dan med pluggande egentligen, men ligger lite efter, sånt jag får fixa med i helgen, märks det att jag är väldans trött på pluggande nu?

Men bara dessa arbeten kvar, sen är man klar med den teoretiska biten, skööönt!


Nehe nu surfa runt lite på nätet innan det är dags att nanna kudde.
Sov gott!

Inbakad fläskfilé 4port

  • 700-800 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Fyllning
  • 175 g färska champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • kinesisk soja
  • 1 rulle kyld smördeg alt. 3 plattor djupfryst smördeg
  • 1 ägg





  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Smält smör tillsammans med olivolja i en het stekpanna.
  • Bryn en hel fläskfilé runt om.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Stek fläskfilén under lock på svag värme 10 minuter.
  • Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken fint.
  • Fräs lök och svamp i lite smör tills vätskan har kokat in ordentligt.
  • Tillsätt crème fraichen.
  • Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och soja.
  • Låt fyllningen svalna.
  • Frysta smördegsplattorTina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott. Kavla ut till en stor sammanhängande platta.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Kyld smördeg: Rulla ut smördegen.
  • Lägg hälften av den avsvalnade fyllningen mitt på smördegsplattan.
  • Skär fläskfilén i ½-1 cm tjocka skivor.
  • Lägg fläskfiléskivorna ovanpå fyllningen.
  • Bred resten av fyllningen ovanpå fläskfiléskivorna.
  • Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg.
  • Vik ihop till ett paket. Vänd paketet så det med skarven nedåt på en plåten.
  • Hit går det att förbereda.
  • Pensla paketet med resterande vispade ägget.
  • Gratinera på fals i nedre halvan av ugnen i 30 minuter.
  • Servera med potatis och sallad.

  • Fredag

    Var och hämtade mitt schema på praktiken idag, börjar med en toppen vecka hehe, måndag bara introduktion mellan 10-13 sen blir det bara ons-tors och ledig alla andra ;p Bästa av allt, jag är ledig 1:a maj =D då är det ju partaj nere på klubben och mc-tåg och sånt.

    Efter att jag och erica hade varit där gick vi upp till helen o ellinor och tog en fika och snackade lite.
    Sen hem för att ta emot vårt besök, sanna kom hit med barnen och hälsade på, så det har varit fullt liv här hehe.

    Ikväll ska vi äta nåt mumsigt, nämligen inbakad fläskfilé *mumma*
    Recept kommer strax för er som vill prova.


    Utvecklingssamtal

    Ja i eftermiddag var vi på dagis för utvecklingssamtal, barnen var hemma och busade hos jessica under tiden.

    På dagis gick det ju galant, inget att klaga på. De tyckte Loke hade lugnat ner sig under tiden han var hemma med henka, men han är fortfarande samma glada aktiva killen. Han är alltid glad och busig, och de märker att han verkligen trivs på dagis.
    Och Erica trivs ju kanon me, de älskar verkligen dagis, aldrig några problem att lämna dom där. Det är viktigt för mej, att de trivs där, med fröknarna och kompisarna, och att vi trivs och kommer överens med fröknarna.

    Och erica fick man ju en massa beröm över, som vanligt ;p
    De tyckte hon var så duktig på att räkna och skriva och att hon verkligen gillar det och går in för det, så det är nåt de vill uppmuntra på dagis. De har ju mycket matte och sånt på dagis, fast inte räkna mattetal så mycket som ni tänker på i skolan, utan mer matematik i vardagen, kanonbra tycker jag.

    Sen är ju hon i stora gruppen, med de större barnen och där får de turas om att ha morgonsamlingen, räkna hur många barn som är där under dagen, bestämma vad de ska göra under samlingstunden och så, och det älskar erica, vara en liten fröken och bestämma. Men hon är inte lika bestämd på dagis som hon var vid förra samtalet, så det kändes ju bra att hon har utvecklats på det sättet.

    Älskar mina duktiga barn, mina små A-barn <3 hehe.




    Tävling - Gangstar


    Jag tävlar om ett hemligt paket från Gangstar i Nikitas blogg
    tävla Här du också!

    Tävling - fashionbox



    "Hitta snygga studentklänningar, festklänningar och cocktailklänningar på mode
    webshoppen Fashionbox.se. Fashionbox har även badmode i form av bikinis och monokinis."
    Vinsten kommer från www.fashionbox.se.

    Tävlingen hitaat du hos Sissi

    Tävling - läkerol


    Jag är med och tävlar om tuggummin hos johanna

    Denna dag har jag gjort följande...

    Efter dagis idag drog vi upp till pappa en sväng, var tvungen att låna skrivarn, vår är inte installerad i denna dator, så jag kunde skicka iväg ett paket på tradera.
    Efter det åkte vi till åby en sväng och tog en kaffe, ja henka alltså, jag tog ett glas vatten.

    Innan vi drog hem sen passade vi på att tvätta bilen när inte barnen var med, de tyckte det var så otäckt sist och blev rädda för borstarna ;p
    Hämtade barnen på dagis och drog till en lekpark med helen o ellinor, snackade lite skit medans barnen lekte i sandlådan och hade sig.

    Imorrn är det dags för utvecklingssamtal, äntligen, ska bli kul att höra vad hon har att säga om barnen, bara bra saker hoppas jag, men det blir det nog, lite om erica bestämdhet iaf har ja hört, hon har en stark vilja på dagis och även här hemma =)

    Nu kolla klart på sex rehab..

    Bye!

    Ghostbusters!

    Har hittat ett medium som jag har tagit kontakt med, för att få bort anden/andarna här hemma. Jag tycker inte det är så obehagligt, men erica gör. Hon ligger upp o ner i sin säng för att slippa se den svarta gubben i hallen.
    Hon pratar ofta om dessa svarta gubbar, en stor och en liten är det enligt henne.
    Jag har sett en man stå i hallen, vid ingången till lilla hallen, rätt lång, hade långrock på sig och nåt på huvudet, inte en hatt utan nåt annat, men jag vet att jag såg han. Har även hört steg utanför badrummet när man har vart på toa, och då var ingen vaken.

    Även när jag duschar, jag duschar inte med dörren stängd, får klaustrofobi ;p och då har jag sett nåt springa förbi, det har hänt både när barnen är hemma och inte hemma, men oftast när de har sovit.
    Så nåt måste det ju nästan va, annars får jag skriva in mej på psyket ;p
    Kostar 400kr och det tar ca 2 tim, det kan det vara värt om det nu är nåt och gör det ju för ericas skull.Vill ju inte att hon ska känna sig rädd hemma, hon ska ju kunna känna sig säker här.

    Har även tipsat pappa o dom då det är nåt hemma hos dom med, betydligt värre där än hos oss, så de behöver det verkligen. Men jag har inte sett nåt där, är inte hundra på om erica har sett nåt eller inte där. Hon vågar inte gå på toa själv där, och just i badrummet har ju dom sett ett barn från förr i tiden, så undra om inte erica oxå kan ha sett honom.

    Solresor

    Chans att bli reseledare under en vecka, det lockar ju verkligen, eller vad säger ni?
    Allt man behöver är en laptop, digitalkamera och en blogg.

    Klart jag ska ta chansen!
    De betalar resa och boende och allt man ska göra är att blogga om sin upplevelse och knäppa en massa kort.

    Jag skulle nog vilja åka till puerto rico, vore ju asnice!

    Seg dag

    Suck vilken seg dag det är idag, och inte vart det bättre när man vaknade upp och såg att det hade snöat ute =/
    Men det är nog borta snart.
    Kollade smhi´s hemsida förut, skulle bli uppåt 10-15 grader i slutet av nästa vecka tror ja det va, härligt =)

    såg en skitsnygg kille i lördags på klubben ;) sscchh säg inget till henka ;p haha.En riktig läckerbit *mums* hehe

    Va en tjej som försökte tussa ihop mej men en kille, som var med i samma klubb som hennes kille, sa då att jag är gift, då kom hon på vem jag va och att jag är gift med henka haha.
    Knasigt det kan bli ibland.

    Idag har verkligen barnen varit trotsiga, mest erica då, har tyckt att hennes trots har lungnat ner sig, men idag kom det igen. Ibland längtar jag verkligen tills dom flyttar hemifrån ;p men sånt får man väl inte tänka eller säga högt, då blir man ju klassad som en dålig mamma, men det skiter jag i, för det är så jag känner ibland. Men som tur är så är ju de roliga och fina stunder som vi oftast har, det som gör att man orkar med en dag till ;p

    hej svejs!

    Veckans vikt

    Denna vecka blev det ett minus på 0,9kg, nöjd med det =)
    Har nu varit opererad i 2mån, känns toppen!


    1/2 START!
    4/2 op-datum -2kg
    11/2: - 5,8kg
    15/2: - 0,8kg.
    22/2: - 0,2kg.
    1/3  : - 0,6kg.
    8/3  : - 0,9kg.
    15/3: -2,4kg.
    22/3: -0,2kg.
    29/3: -0,6kg
    5/4  : -0,9kg.Totalt. -14,4kg


    Delmål:
    1:a delmålet:10% av vikten. Nådd 8/3!
    2:a delmålet: 2-siffrigt.

    Hello...

    Dagen efter och jag mår prima!
    Hade det skoj igår och billigt blev det, spenderade 100 spänn bara haha. Fick i mej 2 drinkar sen var jag kalas ;p men kul var det, så länge sen som det varade, mer än så behöver jag itne gå in på den saken.

    Vi ska snart bege oss till pappa på påskmiddag, ska bli gött =)
    Får se vad vi ska göra ivkäll, blir nog bara att ta det lungt.

    påskafton


    Glad påsk på er alla!

    Vi har varit ute på en vårdpromenad och lekt lite i lekparken, nu väntas det lunch för barnen, fiskbullar =/ blä, får se vad jag ska hitta på till mej själv.

    Deras farmor kommer förbi om ett tag oxå och lämnar påskägg till barnen, av oss fick dom förut, erica fick bokmärken i sitt oxå, det andr avet ni ju redan, skrev det i ett tidigare inlägg.

    Sen ska barnen till morfar och vi ska till klubben på fest, får se om det blir att dricka eller inte.

    Långfredag

    Idag åkte vi ut en tur till Eksund och hälsade på barnens farfar och tog en fika. Vi var inte ensamma om våra planer för där var även Tessan med familj, trevligt. Blir skönt i sommar sen när barnen kan springa ute och leka där, hoppas det blir grillkvällar där ute i sommar.

    Sen hem för att laga mat, blev potatissallad, kryddad fläskytterfilé och sallad, barnen fick korv till.

    På tal om mat, tror nästan erica kommer bli vegitarian, hon gillar inte nåt kött, inte hemma iallafall, förutom korv o hamburgare. Hon hade sagt till henka imorse att kött är äckligt. Sen berättade jag att det är kött i korv, så gav hon mej en blick - typ va äckligt ;p haha vi får väl se hur det går med den saken

    Buzzador kampanj

    Jag har blivit antagen av buzzador att få testa sensodyne och få dela ut lite tandkräm till nära och kära som oxå kommer att få testa på toppen va!

    Vill du oxå få chansen att få prova på saker?
    Skriv din mejl i en kommentar så fixar jag det åt dej =)



    kalas

    Så himla kul, jag har vunnit en tävling. Tävlade hos Carolina om att vinna grejer från kalasbolaget, och självklart kommer det bli detta

    Lokes favorit ju. Han lär ju bli superglad att få detta till sitt 2-årskalas i sommar =D

    Dagis

    Första dan på dagis igen för loke gick jättebra, märktes inte alls att han har varit hemma i 2 mån, känns ju toppen =) Han hade haft det jätteskoj på dagis.
    Hoppas deras fröken blir frisk snart så vi kan ha utvecklingssamtal snart =)

    Näe nu ska jag fixa lite här hemma, ha det bra!


    RSS 2.0