Inspirerande blogg

hittade denna blogg igår kväll via ett forum för dom som har genomgått en gbp operation eller ska. Det är en videoblogg, tyvärr har han slutat blogga nu, men jag har läst eller tittat säger man väl i detta sammanhang alla hans inlägg i hans blogg, en väldans rolig blogg och så får man se lite hur det är att vara opad (opererad)

http://www.youtube.com/user/viktbloggen#play/uploads/0/2NhGz1sFUio

Klicka på länken så kommer ni till hans operations inlägg, några scener från själva operationen men inte blodiga, men jag har ändå varnat er. Där kan ni även gå in på hans andra inlägg.

Bara hålla tummarna att jag får ett brev från kirurgen på södersjukhuset snart, har gått 4v sen min remiss skickades vidare dit.
En annan tjej fick veta från vårdlotsen att det kunde ta 4v för dom att få den och få in den i sin dator osv, så jag borde ju få hem en tid snart tycker. Hatar att vänta, och inget nr har ja som man kan ringa och kolla hur det går.

Lucas

Här kommer ett litet bildmaraton på min söta systerson!











Höstens tv-serier

Ikväll ska jag bänka mej i soffan med en kopp grönt té, slänga på mej filten och mysa i 2 tim framför Desperate housewifes wiieehooo och imorrn är det Greys anatomy som gäller. Äntligen börjar alla bra serier igen.




Har precis betalat alla räkningar, blev dyrt denna månad, kom ju både elräkning och radiotjänst, bara där sprang 1000kr bort =/ Nästa månad blir oxå dyr då ska dagisfotona betalas, fan det kostar ju att ha barn *ironisk*

Idag var det ingen medelhavsvärme ute ;p +4 grader när jag gick upp vid kl.7,30, ökade väl till en 9-10 när vi gick till dagis, men idag blev det att ta på dom mössa och vantar, Loke är inte så förtjust i att ha mössa på sig, tur det är knytsnöre på hans mössa så han inte kan slita av sig den.

Själv ska ja plugga idag, ska gå ignom allt jag har läst under kursen, har slutprov på fredag. Sista veckan med plugg nu, nästa vecka ska jag ut på APU/praktik i 4 veckor, ska bli kul och intressant. Måste köpa busskort i helgen oxå så man kan ta sig dit, ska ju ända ut till Lindö. De 2 första dagarna var ju bra. Första dan börjar jag 10 och har bara introduktion och ledig på tisdan =) Men jag gillade faktiskt schemat jag fick =).

Lite senare kommer det in bilder på Lucas!


Tävling - Gangstar


Jag tävlar om ett presentkort värt 250:- hos Gangstar
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!

Nya höstskor!

Idag sov vi fram till kl.9,20 så himla skönt och behövligt, ändå la jag mej strax efter 22 igår, helt slut ju.
Så idag efter frukosten bestämde jag mej för att dra ner på stan och kolla på nya skor till Erica, hon har hål i sina tennisskor, så jag köpte ett par fina höstskor till henne

Varmfodrad Känga från Skopunkten.com

Dessa blev det till lilla madam =) Hon verkar nöjd! Skorna är köpta på skopunkten. Hittade ett par fina till Loke med, men fanns inte i hans stl, 24 var det minsta dom hade på just dom, men han klarar sig nog några veckor till med tennisskor, tills det är dags att köpa vinterskor, för det ska det göras när nästa barnbidrag kommer, borde bli lagom att kolla på vinterskor då.

Tjejkväll

Igår hade vi tjejkväll här, det var erica och jag och helen och ellinor. Vi gjorde pizza ihop, och barnen fick ju självklart hjälpa till. Testa att köpa färdig pizzadeg, ni vet sån som finns i kyldisken och så fäljer det med en burk med tomatsås, helt okej faktiskt, väldans bra om man känner att man inte riktigt har tid eller lust.
Efter dte blev det lite chips och tv-spel för oss vuxna nintendo 8-bits rules!

Idag hade erica gympa, så då fick henka gå denna gång så var ja hemma och lekte lite med Loke. Efter gympan kom henkas mor hit och var barnvakt i en timme medans vi lånade bilen och drog till bolaget och köpte ne jäger till pappa och tog en sväng förbi city gross och handlade lite.

Vid 16-tiden var det dags att gå till pappa och fira honom. Där bjöds det på smörgåstårta och till fikat en marsipantårta som jessica hade gjort.

Nu ligger barnen och sussar eller de har ju gjort det i nästan 3 timmar snart, de var slut idag =)
Henka är fyllechaffis och skulle till bifrost en sväng, själv sitter jag här och lyssnar på lite musik, just nu är det volbeat, dom är ju för jävla bra =)

Min systerson!



blir mer bilder efter att vi har hälsat på dom i helgen =)

Glädjevrål a.k.a Loke

Vilket tråkigt väder det blev idag,kom en regnskur när vi var nere på stan, och det ser ut om en till är på väg.
Tog en fika på coffe house med mamma, seija och Lina och lilla Wilhelm då, men han låg ju och sov hela tiden, så honom fick man ju inte se så mycket =/ Men jag har ju sett på bild hur söt han är =)
Hittade lite kläder till Lucas på stan och som samgt det blev lite till erica oxå, en rosa leoparskofta, mössan jag ville ha till henne och 2-pack diadem. Kommer bilder på det sen och kläderna jag köpte till lucas, för den som är nyfiken.

Vid 14 tiden var det dags att hämta barnen på dagis,gick förbi centrum där de hade lite ståhej idag, de hade precis börjat, lite dåligt utbud tyckte jag, men barnen tyckte det var intressant att titta på fåren, och loke blev superglad och gav ett riktigt glädjeskrik, och skrämde slag på Tess som befann sig där med sin familj. Barnen klappade och tittade en stund innan vi gick hemåt.

Fina hösten

Ännu en fin höstdag. Jag gillar hösten, svalare temperatur, mysiga och fina färger i naturen och det bästa är ju att jag fyller år då =D



Ska snart sminka mej lite och fixa iordning mej, kanske försöka få i sig nån frukost kanske. Se ska ja hoppa på bussen ner till stan, ska ta en fika med mamma och Seija. Ska även till bolaget och köpa en present till pappa och  kolla på lite kläder till Lucas. Blir säkert nåt till mina barn, har hittat en söt höstmössa till erica som jag gärna vill ha till henne.

Måste sen hem och plugga lite, har haft dålig disciplin på mej i veckan och har inte pluggat nåt alls, och jag har delprov imorrn =/ Som tur är då är de inte så svåra och så är det ett rätt så enkelt ämne jag läser nu, blir att råplugga ikväll.


nya mobilen

Det gick hur bra som helst att va barnvakt till Ellinor idag, barnen lekte så bra ihop, no problems at all!

Mobilen jag har köpt är en Nokia 5800 express music, en röd, supernöjd med den =)Håller fortfarande på att lära mej den hehe.

Onsdag

Barnen är på dagis som vanligt. Haha skrev först tisdag som rubrik, lite veckovild kanske ;p hehe. Onsdag är det ju idag. Städat och fixat med tvätten har ja gjort idag, även diskat och städat barnens rum.
Fick hem lite kul papper idag, avin till min nya mobil, så den ska jag hämta ut innan dagis, fick oxå mit schema från praktiken, som börjar om 2v, såg bra ut, en del lediga dagar. Och nu kan jag även boka in när jag ska ha min 25-årsfest, så den 24:e okt ska jag ha fest.
Sen fundera ut när vi ska fira med våra familjer oxå, funderar på att bjuda lite kusiner på pappas sida. Dom på mammas sida har jag ingen kontakt med förutom Annica, men hon bor ju numera på sveriges baksida, nere på västkusten ;p

I eftermiddag blir det fullt upp här hemma med tre busungar =) Barnen lär nog ha det kul, medans jag pillar på min nya mobil ;p hehe näe då, det tar ja nog senare.


Välkommen till världen Lucas!

Nu kan jag stolt säga att jag har blivit moster!
Men jag hade fel, det blev en kille, en liten Lucas, föddes kl.13:15 idag och var 53cm lång och vägde 3660g, en lång och smal kille, som sin far alltså hehe.

Blev lite orolig att nåt hade hänt eftersom hon inte hade ringt nåt, så jag testade att ringa hennes mobil, men den var avstängd, testade då mickes och då fick jag tag på dom, så himla skönt att allt gick bra och att dom mår bra. De åker hem imorrn så då skulle hon slå en pling om hon orkade.

Åh längtar tills vi ska upp dit och hälsa på =)

Efter dagis idag följde erica och jag med hem till helen och ellinor, Loke fick följa med pappa hem. Där lekte barnen, för det mesta iallafall, lite tjafs blev det oxå, men för det mesta lekte dom jättebra, helen och jag satt och snackade och spelade lite tv-spel.

Imorrn ska ellinor följa med oss hem efter dagis, ska vara barnvakt till henne en stund, se hur det går då, men det lär nog gå bra, om jag får med mej alla tre hem från dagis ;p Testa på och va 3-barnsmamma, se om jag vill ha en till sen efter det hehe.

Nu händer det grejer!

Shit Linda ligger inne på förlossningen nu och är öppen 8cm och vattnet hade nyligen gått när hon ringde mej. Hon hade åkt in till förlossningen vid 4 tiden imorse och när hon kom in var hon öppen 6cm redan, så värkarna hemma hade gett resultat. Shit alltså jag ska bli moster om några timmar. Spännande att se om det blir en liten Ellie eller Lucas =)
åh gud vad glad jag blev, i helgen ska jag upp till kumla och mysa med bebis,och äntligen får jag shoppa lite kläder till bebben.


Idag kommer den lille ut somlegat och gottat till sig där inne.

Grattis pappa på 50-årsdagen!

I lördags var vi som sagt bjudna hem till henkas farmor och farfar på middag, då hon hade fyllt år i veckan, fick god mat och hade det trevligt. Blev mycket usa-snack då henkas far nyligen kom hem från usa, besökt graceland och så, elvis-galen som han är ;p
Efter middan där blev vi hämtade av svärmor och blev skjutsade ner till klubben där det oxå var fest, helené fyllde 40år, så där blev det att dricka lite, eller lite och lite blev det visst inte ;p men hade det väldigt kul faktiskt =) Drog sen vidare till en annan klubb, men där var vi bara typ en halvtimme, ingen höjdare där direkt enligt mej.
Var hemma strax efter 4 typ, glodde lite på tv och sen dök ner i sängen och soova =)

Vaknade vid halv 12, vakna till lite, barnen kom hem vid 12 tiden, söndan blev rätt lugn.

Idag var det dags för ett besök på bvc för lite vägning och mätning. Loke ligger nu på 10870g eller 10,8kg och 78,5cm, så som jag misstänkte, de mätte fel på dagis, där hade de fått till 88cm, men nu vet jag iallafall hur lång han är.  Efter besöket där gick vi upp till pappa och tog en fika och grattade honom, han fyller nämligen 50år idag. Så han fick en blombukett och en fotobok med bilder på barnen i. Ska dit i helgen igen och fira honom, så då får han mer presenter. Kan ju skriva vad, eftersom han inte läser här ;p han ska få en tatuering av oss barn, en platta öl och en jägermeister.

På eftermiddan kom Jussi på en fika och även jessica dök upp på en kaffe, snackade lite och hade det trevligt. Blev lite uno-spel oxå =)
Sen dags för tvättstugan, och fy vad mycket tvätt vi hade,  märks ju att Loke äter mer själv, inte lika lätt att hålla han kläder rena då ;p men skitiga barn är glada barn, så han får hållas.

Nehe få erica i säng snart och sen titta på Färjan 3, imorrn är det ju dags för dagis igen..

Hello hej

en uppdatering kommer imorron...

Tävling - PO.P


Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,

Tävla här du med!


Lördag

Lördag igen, gud va veckorna går fort. Fick en liten sovmorgon ida, en timme mer än resten av familjen. Och ändå gick vi och la oss innan kl 22 igår haha, jag som hade tänkt se dirty dancing. Har ju den filmen, men utan text =( visst förstår man engelska men det är lättare att hänga med i filmen med text och man behöver inte ha så himla högt på för att höra vad dom säger. Jag är lika tråkig när det är svenska filmer, då vill ja oxå ha text ;p

Dags för gympa för Erica idag igen, om ca 1,5timme börjar det. Efter det måste vi fixa med present till henkas farmor, har inte blivit av än. Vi är bjudna på middag dit ikväll,ska bli trevligt, efter det ska vi ner till klubben då Helené fyller 40 och har sin fest där nere, skulle ha ätit där oxå, men det krockade ju som sagt, så blir bara att festa där nere.Barnen ska sova hos morfar igen, sen blir det att va nykter fram tills jag fyller år iallafall..

Blir att ha lite partaj då, man fyller ju ändå 25 jordsnurr ;p mindre än en månad kvar =D

Ingen bebbe än, vad ja vet, har inte hört nåt ifrån henne, och jag vill inte ringa och tjata varje dag. Kommer ihåg hur jävla jobbigt det va när folk ringde varje dag och frågade; har det kommit nån bebis? Så jag väntar tills hon ringer istället.

Moster idag?

Ska jag bli moster idag? Ja hoppas det, idag har nämligen Linda bf,dagen är ju inte slut än så vi får se, lite trist för henne om hon går över tiden, vet hur jävla trist det är, jag gick ju 15 dar över tiden med erica och vart sen igångsatt. Det hoppas jag verkligen att hon slipper.

Kläm ut ungen nu Linda!
Sen får vi se vem som vinner, Linda tror på en kille och jag tror att det blir en liten tjej.

Nehe fixa lite frukost till ungarna, idag är de lediga.Idag ska jag passa på att dammsuga lite, kanske damma lite oxå, trots att jag hatar det.

Torsdag+ uppdatering

Idag har det varit lungt här hemma, henka och jag mumsade frukost efter att vi hade lämnat barnen på dagis,sen drog han iväg en sväng och jag passade på att ringa lite samtal och plugga, så nu är barnens kort fixade och beställda, ska bli kul sen när de dyker ner i lådan om ca 3veckor =)

Efter mellisen idag blev jag sugen på att dra iväg, så jag tog med mej erica och hoppade på bussen ut till ingelsta och till lekhuset för att kolla på en ny dockvagn, som jag har lovat barnen, så det blev en grön brio sitty

bild lånad från lekmer.se

Hon blev jättenöjd och har lekt med den sen vi kom hem.
Nu väntar vi bara på att henka och Loke ska komma hem, de gick en promenad ner till klubben på en fika, så när de kommer hem ska vi mumsa lite mat.


Har inget att gnälla om idag, så jag blir inte förvånad att jag inte får några kommentarer ;p

"majsan": klart det bara är tillfälliga glas, och ps, inga glas från ikea på hyllorna. de andra är från mique och gamla arvegods.

Förändringar

Alltså gud vad snyggt det blev med hyllorna här i vardagsrummet, vad tycker ni?

i dagsljus


och på kvällen.

Blev toppen tycker jag, tack älskling för att du var så duktig. Jag hade aldrig klarat av det ;p hehe.
Och så har vi nytt kakel i köket oxå


Blev som ett helt annat kök tyckte jag =)

Och de nya gardinerna jag köpte för ett tag sen

Homestyling

Igår drog vi ner på stan lagom tills de öppnade, som vanligt fick vi vänta på jessica ;p så vi drog till lindahls där henka tog en kaffe och väntade in jessica. Henka drog vidare och jessica och jag gick och strosade på stan, shoppade en del kläder till barnen:
Erica fick: 3 par byxor(varav 2 jeans + 1 manchesterbyxa),1 par trosor med mumintrollet på,en grå bolero kofta, 5 par strumpor och 2 par fingervantar.
Loke fick: en randig mössa från po.p, den mössan jag ville ha till honom fanns tyvärr inte =(, ett par tumvantar, ett par mjuka jeans, 2 boxerkalsonger, en snygg grön långärmad tröja med motorcykel på, 2 st pyjamaser med smurfar på. Se om jag har lust och ta bilder och sätta in senare kanske.

Blev en sväng in på lagerhause oxå och där inhandlades en mugg till ericas tandborste som hon kan ha inne på lilla toan, köpte även kakeldekor, så nu har vi längre inte vitt kakel i köket, utan svart och turkost, skitläckert blev det, bevis kommer senare.
Jessica på hakade upp hit och hjälpte mej, eller blev väl mest hon som fixade med kaklket, hon har ju gjort detsamma hemma hos sig, dock bara svart färg, men det blev hon som fixade det mesta, jag gjorde några st, tills mitt tålamod försvann ;p hur ska det gå att tapetsera sovrummet? hehe

Sen fick vi ett ryck och fixade upp hyllorna i vardagsrummet, så henka satt och installerade alla spotlightsen i hyllorna, ni ska få se sen hur läckert det blev =)

Det var gårdagen det, idag har ja pluggat lite, ska börja med inlämningsuppgiften sen, plocka undan lite och fixa hemma, sen är det ju dags om hämta barnen om lite mindre än två timmar.

R.I.P Patrik Swayze

Dagistime idag igen, henka fick äran att lämna dom på dagis idag då han är ledig idag.
Ska väl snart klä på mej och dra ner på stan och shoppa lite, lite höstkläder till barnen.
Annars händer det väl inte så mycket här hemma idag, ja plugga lite ska ja ju göra oxå.


Nu har Patrik Swayze dött. R.I.P Patrik. Sån himla bra skådis och bästa filmen är ta mej fan Dirty dancing och även Black dog.






Måndagen

Fick lite fikagäster idag, jessica och vår storebror kom hit och hälsade på, var kul att se honom, var typ 2år sen sist, när jag väntade Loke, hoppas vi håller kontakten lite bättre nu.
Så vi snackade lite och spelade lite uno.
Sen när henka kom hem beställde vi pizza ihop och mumsade i oss den.
Sen kom även pappa o dom hit, då de glömde skicka med lite grejer igår när vi hämtade barnen, så de tog oxå en kaffe.

Annars har jag städat och fixat lite hemma, och haft det mysigt med barnen.
Vid 18-tiden kom även Freddie förbi en sväng och busade med Erica o Loke,de älskar verkligen sin morbror <3

Nu sover barnen, imorrn är det dags för dagis. Ska glo lite på csi och sen roast på Berns..

Sure att du inte har några fördomar...

"Ingela" jag står för vad jag tycker och jag bestämmer väl själv vilka kommentarer jag vill godkänna eller inte. Om det är nån ska växa upp så är det väl fan du. Jag lever inte i nån jävla fantasivärld, kanske är du som gör, vad vet jag och bryr mej gör ja inte.känner inte dej så orka lägga energi på dej liksom..
När du väl träffar en kille från dom så får du se själv hur dom är, det finns dom som är vanliga familjefädrar oxå, men som sagt, fördomar är nåt du har och verkar dra alla över en och samma kam. Ta reda på lite mer först kanske.

Polisen lägger ner onödiga resurser på dom, vilket dom själva har märkt, om du läser nyheter, finns "gäng" som är betydligt värre än dom, som gör mycket grövre saker. Polisen har själva sagt att det var onödigt att lägga ner så mycket resurse på dom som dom har gjort.

Me love tradera

Vann ett par vinterbyxor till Loke igår på tradera för 57kr, ett par vinterbyxor från Po.P


Helgen

Lördagen började med att vi drog till Ericas gympa, men denna gång fick vi inte sitta och titta på utan vi fick sitta utanför =( jag som tyckte det var så kul att titta. Tror delas att det berodde på att det vra en som hade sin lillebror med sig och han sprang ju omkring och häll på med grejerna, trist att det ska sabba för andra.

Efter det lämnade vi av erica hos morfar, sen hem och duscha och fixa iordning sig och packa lite, ner till klubben en sväng hämtade folk och sen till kyrkogården på krematoriet och till minneslunden där för en liten missesstund, jättefint och en massa folk, säkert minst 100st alltså, köpte rosor och la där. Jag kände inte honom har faktiskt aldrig träffat honom, men han verkade vara en nice kille, trots detta höll jag nästan på att fälla tårar, pinsamt. Var en liten tjej där, 8-9år kanske som grät, och varje gång jag tittade på henne kände jag att tårarna var på väg, uch hatar verkligen såna tillfällen som begravningar och sånt. R.I.P Cellen.
En jävla massa snutar var det oxå, som vanligt, men vi smet ut en annan väg så vi slapp dom den på tillbaka vägen.

Efter det fortsatte vår resa till göteborg, eller vi befann oss mest utanför göteborg, Askim tror jag det va typ. Dagen och kvällen där var helt okej, tyvärr kände jag inte mej på topp, började frysa som en galning, så vid 2-tiden gick jag bakom baren och kröp ner i soffan med ett täcke runt om om mej och glodde på en beck-film, henka var snäll och gjorde mej sällskap emellenåt, thanks my love <3
Slumrade till på soffan några gånger och vid 4-tiden fick jag äntligen sova när vi åkte dit vi skulle sova, nån stans i majorna. Trevligt område där hon bodde, trähus och sånt, mysigt som fan verkade det va.

Nästa gång ska vi ta hel helg i göteborg och se typ allt, framför allt ska ja till liseberg, åka paddan och alla andra turist grejer ;p

Åkte från göteborg vid halv 15-15 och var i stan strax efter 18, stannade då till i mjölby och åt lite på donken innan vi fortsatte hemåt.

Verkligen skönt att va hemma igen, dock vart det ju inte att slappa nr man väl var hemma, nope, utan vi hade ju tvättstugan så det var ju bara att slänga i tvätt så fort man kom hem, hämta barnen och sen dra till maxi och handla, kan ju säga att jag somnade gott vid kl.22 =D

Trist att folk ska ha såna fördomar om mc-klubbar och speciellt Hells angels. Inget fel alls på dom, trevliga killar!

Hemma igen

nu är vi hemma igen, har ingen lust att blogga nu, så vi ses imorrn!

En tidig lördag morgon

Helg och så fick man ingen sovmorgon =( Loke vaknade redan vid 7,15 och ville inte somna om, erica vaknade i samma veva. Vaknade med illamående idag med, suck!

Kl.11 är det dags för gympa igen för erica, och hon ser verkligen fram emot det. sista hon sa innan hon la sig igår  var att hon skulle ha det jättekul på gympan.

Sen i eftermiddan drar vi till göteborg =D

Ses imorrn kväll igen.

Fredag

Äntligen fredag och helg!
Barnen vaknade vi 8-tiden imorse, så det var ju bara att pallra sig upp, men jag kände mej rätt utvilad faktiskt, så det var skönt, vaknade utan illamående oxå och det var väldans skönt =)

Pluggat lite har ja hunnit med, blev inget pluggande igår kväll, har lite kvar att göra men det tar ja ikväll, måste skicka in den senast ikväll.

Nu har Loke vaknat hör jag, dags att fixa lite lunch till barnen, de ska få blodpuddning idag, urk! Fattar inte hur man kan tycka det är gott, själv ska jag steka en hamburgare till mej istället, mycket mycket godare =) Men barnen gillar det så då får jag stå ut med den äckliga lukten.

Ikväll ska vi väl ev dra till maxi eller city gross och handla lite, fylla på med lite mat i skåpen och kyl o frys. Lite fredagsgodis oxå kanske till oss vuxna som inte får nåt imorrn. Ska kolla om jag hittar en dockvagn till barnen oxå =D

Imorrn är det ju lördag igen och dags för gympa för erica, efter det blir det att lämna barnen hos pappa o dom, hem och packa lite och göra sig iordning, kl.14 ska vi på minnesgudtjänst ver inte om det blir och dra till HA´s nya lokaler, får väl se, de har ju fest imorrn kväll oxå, så då lär det nog vara en del snutar ute ;p
Men vi drar ner till göteborg istället på lite barhäng, ska bli skoj, delad för att jag aldrig har varit i göteborg, så en liten sightsing(hm stavning?) vill jag ha på söndan innan vi åker hem, hoppas jag får det, sen ska det ju bli kul att träffa folket på klubben i göteborg, väldans trevliga killar och deras tjejer oxå.

Blir nog en trevlig helg, hoppas jag =D

Skogen

Igår efter dagis gick vi en promenad till skogen med Helen o Ellinor, åt lite mellis och hade skoj. Vi skulle sen vidare till en koja som de hade hittat tidigare i veckan, men erica missuppfattade lite, fans några tält vid fotbollsplan där uppe i skogen och erica sprang dit och trodde att det var kojan med det var det ju inte, utan det var Carro med sin klass som var där. Men sen hittade vi till den riktiga kojan där barnen busade och hade sig, även Loke gick runt och tittade lite. Erica satt inne i kojan och plötsligt kom det ett gallskrik från henne, då hade hon en lien myra på sin arm =D, min lilla betongunge <3 lika rädd för småkryp som jag (myror är ja dock inte rädd för ;p)

Mötte upp henka på vägen hem, så gick vi ner till affärn och köpte lite grejer till maten, blev tacos till middag igår, lite vardagslyx ;p

Imorse var ja trött, vaknade första gången vid 3,30 av att ja mådde illa, så fortsatte det fram tills strax innan vi skulle till dagis, haft så hela veckan, att jag har mått illa på morgonen, haft det lite från och till nu ett tag, vete fan vad det kan vara, och NEJ! jag är inte gravid.

Barnen var på dagis som vanligt idag, och Loke han bara springer in, skönt att det går bra, man får dock springa efter honom för att få en liten puss innan man går ;p
Passade även på att kolla hur långa de var, de mätte barnen på dagis idag. Och på en vägg i ena rummet på dagis, sitter det band som är lika långa som barnen, de börjar mäta redan när de börjar på dagis, kul att se.
Iallafall, erica var 102cm tydligen och Loke 88cm. Om det stämmer så har Loke vuxit 13cm sen han fyllde år, men vi ska till bvc den 21:e så då blir det ju att mäta och väga honom, ska även passa på att väga och mäta erica, så man vet var thon ligger till, hon har vuxit bra mycket senaste tiden. I vintras/våras köpte jag en del byxor till henne i stl.98 men nu är det nästan dags att börja på 110. Så blir att köpa lite byxor till henne nästa vecka.

Armband

Var inne och kollade lite på Cocoo.se och kunde inte hålla mej så jag beställde det här fina armbandet

Tycker jag kunde unna mej detta, och att jag har förtjänat det =D

Carrie halsband

Åh har hittat ett fint halsband som jag vill ha, detta:

Bild lånad från Bettiesgalleria

Fast med mitt namn då, men det hoppas jag ni fattade ;p
Som ett fan av Sex and the city så måste man ju nästan ha detta halsband, perfekt att ha på sig till nästa premiär av Sex and the city 2. Så detta ska jag önska mej när jag fyller år! Finns i olika varianter, men jag vill ha just detta och detta ex kostar 399kr.


Tisdag

Varit snäll och färgat håret på jessica idag, under tiden det verkade spelade vi lite uno oxå, erica älskar verkligen det, men går det dåligt för henne så vill hon inte spela mer ;p knasfia

Fick hem pappaer från csn idag och äntligen får ja lite pengar därifrån, kanon ju, ska då ner på stan nästa vecka och köpa lite höstkläder till barnen, har lovat barnen en ny dockvagn, deras dockvagns sulky har sett bättre dar. Nån som vill haka på ner till stan nästa vecka?

Funderar på att ta en promenad efter dagis imorrn, skulle ju va fint väder, kanske köpa med sig lite mellis och sätta sig nånstans, kan ju va mysigt. Bara hojta till om nån vill ta en promenad =)

nehe om man kanske skulle lägga sig, bara ta en snabb dusch först, bye

Tävling - Barnens gruva


Jag är med och tävlar om ett presentkort á 500kr
från Barnens Gruva hos Hanna Of Sweden!
Var med och tävla HÄR du oxå!




Tävling - Gangstar


"Jag vill vinna ett hemligt paket från Gangstar ~ för världens coolaste kids till ett värde av 300kr hos Tant Ulrika"

Skratt förlänger livet

Så vill ni leva en dag extra så kolla denna video och jag lovar ni kommer skratta =)
En kille som ska äta frukost samtidigt som han är kopplade till en T.E.N.S apparat.

1-åring säljes

Säljes till högstbjudande ;p

Trött jag börjar bli på att han ska klättra överallt, helt upp på stolarna i köket, vilket han gjorde nu precis innan dagis och hade sönder min ena nya ljusstake, jäkla unge. Åh kan han inte bli 3-4 år, sluta pilla på saker och sluta klättra..
Vi blev nog bortskämda med erica när hon va liten, klättrade inte, pillade inte på allt, stoppade inte saker i munnen, mina ungar är verkligen raka motsatser till varandra...
Nu är dom på dagis, skönt med lite fri tid från vandalisten ;p

Åh såg att cirkusen är i stan, hade ju vart kul att gå, men fan va dyrt, billigaste alt kostade 200kr/vuxen och 170/barn, fan lika dyrt som att dra till kolmården ju. Drar man hela familjen så går det ju nästan på en tusenlapp, inte riktigt värt det tycker jag.

Igår blev det äntligen av att baka bullar, jessica kom hit och bakade med mej, kul att nån ville hålla mej sällskap,så nu har man några påsar i frysen, bra att ha när man får besök, testa på att göra med nötter i och det blev gott faktiskt.

Händer idag då?
Jo jag ska diska, plugga har ja redan hunnit med  ;p, ska ringa fotografen och fixa så jag får Lokes kort oxå från dagiset, fick ju aldrig nåt papper till honom, just det måste ju skicka in pappret om syskonbilden med. Funderar även på att ringa SÖS och se hur det går med min remiss om den har kommit fram.


Nåt annat kul då, vi blev 12 st som ska dra på kryssningen i nov, fan så kul det ska bli. Vi som ska dra brukar ha kul när vi festar ihop, så då kan det ju inte bli misslyckat.

Tävling - Fabergé ägg från make up stor


Detta snygga läppglans är jag med och tävlar om, ser det inte extremt lyxigt ut?
Läppglanset kommer från Make up stor och tävlingen hittar du hos Micromiss

Tävling - Oriflame


Jag tävlar om detta fina sminkpaket från Oriflame. Tävlingen hittar ni hos felicia6.blogspot.com.

Info från hemmafrun

Om man kanske skulle gå ner till affärn och handla lite och baka bullar, har inte blivit av än, hehe och nåt annat kul verkar det ju inte hända idag..
Dammsugit, svabbat golvena och plockat undan har ja fått gjort idag iallafall, det är ju alltid nåt ;p


nej nu får ni sluta att skriva så mycket kommentarer *ironi*

Söndagen

Igår åkte vi en sväng till Linköping och besökte ikano huset och ikea. Kollade på lite gympaskor till Erica som hon kan ha på gympan, och vi hittade ett par fina på intersport, rosa och vita för 190kr.
Sen blev det ju ikea som vanligt hehe, där shoppade vi lite, bl.a 3st svarta lack hyllor, har nämligen ett nytt projekt på gång i vardagsrummet =) Sen blev det lite smågrejer oxå. Hade för mej de hade po.p på ikano huset, men dom finns tydligen inte ens kvar i Linköping längre.

Och idag är det måndag och en ny skön vecka. Barnen är lediga idag, vet inte vad vi ska hitta på, måste dock dammsuga idag, dammsög ju lite igår kväll, hände nämligen en liten olycka, Erica tappade ett glas i handfatet på lilla toan, så det var en massa glas över hela toaletten, vet att man inte ska dammsuga upp glas, men med borste får man ju inte upp de pyttesmå flisorna, så då blev det dammsugaren, som tur var så fick hon inget på sig eller i fötterna. Been there, done that!

Förra luciatåget på dagis var det ju en tjej som hade sönder sitt tärnljus och det sopades ju upp, och allts¨fick man inte upp allt, och så fick Erica en liten bit i sin fot, och fan vad det blödde, fick ju mordhålla henne för att jag skulle få ut den lilla biten, men ut kom den sen tillslut. Usch sånt är verkligen inget kul, vet ju själv hur ont det gör att få en glas bit i foten.

På lördag drar jag till Göteborg, alltså tänk er jag är snart 25 och har aldrig satt min fot där ;p skrattretande eller hehe. Vi ska dit och besöka klubben där, ska bli kul, hade ju vart kul och dragit till liseberg, men får bli nästa sommar. Sen helgen efter det är det fest på klubben här i stan, då ska Helené  ha sin 40-årsfest där =) Helgen efter det ska vi fira pappa som fyller 50år, men då blir det nyktert iallafall, inte långt kvar innan jag fyller 25 =)


Inredning

Åh är så himla sugen på att göra om här hemma, en fondtapet ska in i sovrummet, den bruna väggen ska bort, vill ha denna vid sängen istället:
 Är den inte bara så läcker? =D

Och så vill jag måla om i barnens rum, dels har ju Loke rivit bort lite på tapeten =/ sen har ju dom innan oss tapetserat så dåligt, så det sitter ju tapet uppe i taket på kanterna, annars är man ju smart och skär bort det där väggen slutar, men inte dom.
Funderar på vita väggar och en randig fondvägg, med grönt i. Eller om nån har förslag på vad man kan ha i deras rum. För er som inte vet så är Erica 3,5år och Loke 1år, så det ska ju helst passa.
Eller nån snygg barntapet kke? Hjälp mej!!

Barngympa

Idag var vi på barngympan, trodde Erica skulle vara lite blyg och inte riktigt vilja vara med själv, men hon tyckte det var jättekul och såg ut att ha roligast av alla barnen =)Så den blir det att fortsätta med för henne, verkligen kul att se hur kul hon tyckte det va, sprang och småvinkade till oss emellanåt <3
Sen bar det av hemåt för att duscha av erica och byta kläder och styre vår resa mot ingelsta shopping, köpte lite fika med oss ut till Sanna o familjen, där vi fikade sen då och snackade lite, höll lite i Jason oxå, så liten och go, fick han att le oxå, det måste ju vara positivt ;p hehe

Väl hemma sen somnade jag en liten stund, verkligen skönt. Vaknade vid 17-tiden då Loke vaknade och det var ju bara att ställa sig och börja med maten på en gång. Henka drog då, han skulle vara fyllechaffis till Björkvik ikväll, var nån mc-träff där.

Efter maten kom pappa o lotta hit på en kaffe, eller jag ringde och bjöd hit dom, slippa sitta själv.
Loke sussar för natten nu och erica och jag mumsar lite lördagsgodis.
Funderar på att se Forrest gump sen, har fan aldrig sett hela ;p så nu ska ja fani mej göra det, erica får väl va uppe till en kl.21 eller nåt idag, är ju ändå helg.

Imorrn ska jag dra och kolla på gympa skor till Erica,se om man hittar några, funderar på om man skulle kolla på nån tunnare höstmössa till Loke, lite småkallt ibland på mornarna nu.

Fotografering

Fotograferingen gick rätt så bra, hon fick Erica att skratta så det var ju bra. Mindre lätt att ta syskonkort, inte lätt med en lillebror som inte vill sitta still, men fick ett bra tillslut. Sen var det Lokes tur och den killen har verkligen myror i brallan =D men fick ett bra tillslut där oxå.
Gruppfotot hade oxå gått bra tydligen.
Usch idag fick dom blodpudding på dagis till lunch,Loke har aldrig ätit det, men han hade käkat det massor, det är ju bra, då vet man vad man kan fixa för lunch till honom och erica, själv äter jag det inte, inte sen jag blev tvingad att äta det i lågstadiet, sen dess går det inte.

Erica har blivit kinkig med maten, mycket hon "inte tycker om" nu, bl.a kyckling,kött, paprika i maten, banan i maten, kokt fisk, champinjoner, yoghurt. Bara ungen inte blir vegitarian ;p hoppas denna period går över, så krångligt att hitta på mat till henne då.Nåt hon älskar dock är korv men hon kan ju inte äta korv varje måltid.
När hon var i Lokes ålder var hon lika matglad som han är, men sånt förändras tydligen, inte konstigt att hon har smalnat av, men hon kanske bara har växt på längden för ja tror inte hon har gått ner, har inte vägt henne på ett tag.

Imorrn börjar Erica på gympa, ska bli kul att se vad hon tycker om det, billigt tycker jag det är oxå, 400kr för 15ggr.

Blä, har fått virus i den andra laptopen =( och inte får ja bort det, helvete. Vad fan ska man då ha virusprogram till? På denna har ja inte, o har inte haft det på ett år typ, men denna har ja aldrig fått nåt på, skumt. Henka får ta en titt på den sen, annars får jag skicka tillbaka den till skolan så får dom kolla på det.

Hemska tanke

Kollade precis lite på Doctors på 4:an. Handlade om en mamma som glömde sin son i bilen. Hennes morgonrutiner hade ändrats så hon glömde bort att lämna sonen på förskolan. En fröken ringde därifrån och kollade hur sonen mådde då han aldrig kom till dagis, då kom mamman på att hon hade glömt honom i bilen, hade inte varit supervarmt ute, ca +19 grader, men han dog ändå.
Alltså fan va hemskt att komma på att man har glömt sitt barn i bilen, och sen komma ut till bilen och hitta sitt lilla barn död, nåt jag verkligen inte vill uppleva.


Nu är barnen på dagis och blir fotograferade, var kvar en stund och väntade med dom, dröjde lite innan det var deras tur,se om Carina lyckades få Loke sitta still, fast han älskar ju att bli fotad så det borde ju inte vara några problem. Erica skulle inte skratta på kortet sa hon, för hon ville Calle skulle sitta brevid henne, menhan var inte där idag, knafia. I eftermiddag ska vi dit för att ta porträttfotot, ska även ta syskonkort, se om Erica är lite mer samarbetsvillig än förra året ;p

Nehe få i sig lite frukost, komplettera sitt arbete och sen göra ett delprov, håll tummarna för mej!


Sammanfattning av Lokes inskolning

Imorrn är det Lokes sista dag med inskolningen, idag och imorrn går dom de tider de ska gå på dagis, alltså mellan 9-14, fast de kommer bara gå det ett tag, tills allt är klart med henkas jobb om vilka tider han ska jobba, sen kommer de gå hela dagar hela veckan. Igår sov han på dagis och han hade somnat efter 10min med sin giraff vid sin sida <3 sov fortfarande när jag kom vid 13 tiden, så jag fick gå in och väcka honom, men idag får han ju sova lite längre. Så himla skönt att hans inskolning har gått väldigt bra, gjorde erica med för den delen ;p men kommer väl nån gång sen som han blir ledsen när ja lämnar honom, erica blev det några gånger, men så fort jag hade gått sen så var allt bra igen, så lär det nog va med Loke oxå. Lämnar man honom hemma medans man typ går till affären eller tvättstugan så kan han bli ledsen,men går över fort, annars är det aldrig några problem att lämna honom nånstans.

Jag ska snart sätta mej och packa lite tradera paket som ska skickas iväg och disken måste jag ta tag i, blev aldrig av igår kväll, plocka lite som vanligt, man gör ju inget annat när man har barn ju hehe.

Vann en söt vintermössa till Loke på tradera här om dan

vann den för 31kr, toppen köp tycker jag.

Den kan man väl ha till en grön jacka, eller?

"VIOLA"- heter du viola eller malin?  du kan väl använda ditt riktiga namn när du kommenterar =)


Musiktime

Sitter och lyssnar på lite skön musik och njuter av en kopp grönt te med citron =)

Volbeat <3




lyssna och njut!

Matdags

Ska snart börja med maten, hoppas kyckling har tinat färdigt bara, kom på lite sent att vi skulle ha det idag. Blir kycklinggryta med kokosmjölk och ris till, blir det gott så sätter jag ut receptet här så kan ju ju oxå testa.
Kul att testa lite nytt ibland, annars tycker ja att man jämt lagar samma mat vecka in och vecka ut.


Tävling - Elodie details


"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"

Trött på svininfluensa

Trött på allt gnäll och tjat på svininfluenasa hit och svininfluensa dit, folk dog när fågelinfluensa drog över världen men inte vart det lika stort pådrag då, konstigt.
Sen verkar ju inte folk veta symptomen på influensan. Och har man symptomen så är det ju den influensan, är bara den influensa som går nu, hello!

Dessa symptom är det:
- Feber och frossa
- Hosta och halsont
- Värk i kroppen och huvudet
- Diarré och kräkningar
- Trötthet
- Andningssvårigheter

Är man bara snorig och hostig så är det garanterat bara en vanlig förkylning.
Och om man får influensan så behöver man inte dö, vilket alla verkar tro.

Mer info om influensan hittar ni här om ni är intresserade.
Bli inte hysteriska för att ni hostar ;p

Behöver hjälp

Går det att kommentera mina inlägg?
För jag kan inte se mina kommentarer, står att jag inte har några kommentarer alls sparade. Nån mer som har så?


Pappa, lotta o Jessica var här på en kaffe igår, pappa tog med sig trimmern som jag bad honom göra, så trimmade  jessica Lokes hår, han blev så himla söt, men det är han ju jämt, men lite extra söt ;)

Onsdag idag och dags för dagis om ett tag, de går mellan 9-13 idag, vad jag ska göra under tiden vet ja inte, har pluggat klart för veckan =D pluggis eller? hehe näe då, men var ett lätt kapitel så, ska bara läsa på lite på fredag innan jag gör första delprovet.

Vi ses..


28 maj 2010

Det datumet är jag bokad, då ska jag nämligen på bio och se filmen Sex and the city 2, det är garanterat, I´ll be there!
var extremt trött idag på morgonen, henka var snäll och både lämnade och hämtade barnen själv till och från dagis, tack älskling <3
Inte hänt så mycket idag, eftersom jag sov bort hela förmiddan ;p Skönt och göra det med ibland ;p

Satte upp våra nya gardiner igår, har köpt svarta spetsgardiner till vardagsrummet och vita spets till sovrummet, blev skitsnyggt!

RSS 2.0