Medium sökes..

Blir nog att ringa och kolla efter ett medium som kan göra hembesök.

Erica hade berättat för henka om personer som brukar ställa sig vid fötändan vid vår säng på min sida, och det är alltid på min sida.

Detta har jag själv kännt av och verkligen kännt mej iaktagen när jag ligger i sängen och fått en tryckande känsla vid vissa av dessa händelser. Och detta är inget jag har sagt till Erica om, så skumt att hon oxå har sett samma saker, dom brukar även titta in i hennes rum, men de går inte in.
undra om det inte är just mej de dras till..

Måste nog kontakta ett medium för att se vilka det är som gör besök här och om det är nån man känner.
Minst 3 st har jag sett här hemma..

En ny cykel

Nämen ojsan, nu var det ett tag sen jag bloggade..beror på att vårt internet inte har funkat och att jag inte har haft tid eller lust att blogga..

I fredags hade barnen disco här hemma och bjöd hit lite kompisar och deras mammor, var riktigt trevligt, barnen dansade och lekte och åt chips och popcorn såklart =) och vi mammor fick en stund att prata och umgås.

På lördagen var erica och jag på Kiaras kalas på busfabriken, erica hade jättekul där, och klättrade omkring själv med kompisarna och även själv, gick jättebra!
Efter det blev det en tripp till Linköping för ett besök på ikea och biltema.

På ikea blev det lite smågrejer bara och på biltema köpte vi en ny cykel till erica


Blev en sådan, dock är den lite rosare i verkligheten, en 20" stl är det.

Enda problemet är att hon måste typ lära sig att cykla igen,  hon har lite svårt med balansen på denna och det förstår jag, jag menar den väger ju lite mer än en cykel på 12"
Och så når hon bara ner med tårna, ändå är den för barn mellan 110-130cm långa eller 5-7år, och erica är 120 lång, men men det ska nog gå bra snart =D

Söndan jobbade jag mellan 7-15, sen drog vi hem, åt lite mat och gjorde en kladdkaka, på kvällen kom mamma och lillebror på en fika och hälsade på.


Rensning

Undra om man inte skulle ta tag och rensa lite i stora garderoben så man kan dra till returpunkten sen och kasta lite skit, passa på medans man har systers bil.
Hon kommer hem i natt, de har varit i danmark och lekt på legoland.

Suttit och kollat efter lite musik på spotify till Ericas kalas, vet inte om man koppla in musiken till hennes rum eller om man ska orka ladda ner alla låtar och bränna ut en skiva..ska fundera vidare på den saken..

Tävling - Novisen design

Jag tävlar hos Annelie's tävlingsblogg om en valfri mössa från Novisen Design.

Tävling - Smultronbyn

”Två stycken vinner varsin vafri mössa från Smultronbyns nya höstkollektion hos Carolina


Tävling - kidrox

Jag tävlar hos Mansondust


Tävling - Kalaslagret

Jag tävlar om ett presentkort från Kalaslagret hos Agnes!

Tävling - Smycke

Jag tävlar hos Zeraphia om ett smycke från xenobia design


Tävling - 88palett

Jag tävlar om denna palett från Upbrand, tävlingen finns hos lovisa


Tävling - Helhjärtat

"Jag deltar i utlottningen om ett VALFRITT paket med finfint innehåll från Helhjärtat hos Tant Ulrika!"

Besök på vårdcentralen..

Efter att ha lämnat barnen blev det ett besök hos distriktssköterskan på vårdcentralen här nere för att ta p-sprutan, så nu är det avklarat, bara 12 veckor till nästa besök :p


Sen drog jag och tränade lite styrka med jessica på gymmet, nice, börjar redan känna av det i armarna =D

Ikväll är det jobb som vankas..

Nu är det dags för frukost här..

I lördags var jag på partaj, skoj att träffa folk man inte träffat på länge, har ju jobbat så mycket i sommar, så äntligen fick jag träffa underbara Helené och även annat trevligt folk.

På söndan kom barnen hem vid lunchtiden, så efter det drog vi ner till henkas klubb och hjälpte honom att städa och Loke spanade lite på motorcyklarna som stod utanför.
Drog efter det ut till maxi och storhandlade lite och hem och grillade kött *mumma*

Igår var det dags att jobba igen, lite småtråkigt utan alla vikarierna "The girls" ;p men det får gå ändå, trivs ju rätt bra där iallafall, även fast det inte direkt är nåt jag vill jobba med..
på eftermiddan igår kom mamma hit och spenderade några timmar och kollade efter lägenhet åt henne, hon ska ev flytta därifrån där hon bor, äntligen!

Nu dags för frukost och väcka Erica, Loke är redan vaken..

Marknaden

Idag på förmiddagen tog erica och jag bussen ner till augustifesten och besökte marknaden, men blev besviken, det var inte alls mycket att ha, erica ville ju ha en Eric saade tröja, men fans knappt några klädstånd, så enda jag fick med mej därifrån var munkar och brända mandlar, som vanligt, älskar verkligen brända mandlar, dock kanske inte så nyttigt, men ibland måste man ju fu unna sig :D

Gick in en sväng på myrorna och hittade en superfin vinteroverall till loke för 120kr, som hittat ju, stl 100, var liite lång i benen, så han får inte växa allt för mycket innan vintern ju haha, så man inte behöver köpa en ny. Och erica hittade en snygg svart/röd rutig blus/skjorta till sig för 25kr.

Den ser helt ny ut den här overallen, onödigt då att slänga ut 500-600kr på en ny overall när man kan hitta lika fina begagnade, jag gillar second hand, oftast är de som nya och sen kanman ju snacka om att det är miljövänligt, tycker att många bara köper och köper kläder hela tiden som sen knappt används, varför så inte köpa från t.ex myrorna eller loppisar så kan fler använda kläderna, vilket är bra för vår jord!

Tog en tripp upp till tivolit vid söder tull, där erica åkte en karusell, virvelvinden ville hon inte åka :p hehe inte för att hon hade fått göra det, men ändå hehe..

Hotade..

Sista arbetsdan för denna vecka avklarad =)

har problem med vattnet på jobbet, det har varit avstängt pga av läcka, och nu misstänker dom att det finns bakterier i vattnet =/ så vi får inte dricka av kranvattnet, har fått ditt en kärra med vatten så vi får gå ut och hämta ifrån, tur man är ledig i helgen och slipper sånt hehe, de skulle få provsvar på måndag..

Vakter ska vi få på jobbet oxå, då vi-personalen har blivit mordhotade en en psykopatman =/ så hädanefter när jag jobbar kväll lär jag inte ta bussen hem, utan lär fixa skjuts hem, men vet ju aldrig om han skulle stå där runt hörnet..

Vilket himla roligt väder vi har idag då, regn, regn och åter regn..Får se hur mycket det regnar imorrn bitti, hade tänkt dra ner på stan med erica på marknaden imorrn på förmiddan..

Dags för jobb igen..

Barnen är nu lämnade på dagisoch jag har fått lite lunch i magen.
Ska snart göra mej redo att dra tilll jobbet, jobbar 14-21,15 idag, hoppas det blir en lugn dag, känner mej fortfarande lite konstig i huvudet =/ men det gick bra på zumban igår iallafall, och lika skoj som vanligt. Erica följde med dit och tittade på, såg väl inte så road ut :p men hon skratta inte åt oss iallafall och det var ju snällt haha..

Är sugen på att köpa färg och måla om hemma, måste måla om en vägg i ericas rum, och så vill jag måla vitt i hallen och köpa en snygg tapet och göra en fondvägg. Så får se om man kanske skulle göra det nästa vecka =)

Tävling - Willvin

Var med och tävla om en Willvin Napped Gray skötväska från Willvin,
hos Annelie's tävlingsblogg.

en tripp ner till stan

Imorse efter frukosten tog vi bussen ner till stan och till bibban för att lämna tillbaka böckerna vi hade lånat och lånade lite nya.
Ringde en pling till jessica och kollade om hon ville gå på stan med oss, så vi väntade på henne på stan, sen gick vi runt och fönstershoppade lite, köte dock hårfärg så man blir lite finare till helgen, så den tänkte jag slänga i håret ikväll.

Drog till express house och tog en fika, köpte en grillad ost/skinka panini och fy fan vad god den va =D
Barnen fick en varsin moster muffins :p haha de var ju grymt stora. Skulle jag ta en sån så skulle jag få världens dumpning och ligga däckad resten av dagen..

Loke var duktig och höll sig på stan, gick hem till jessica så han kunde kissa, men han vägrade, såg ju att han va kissnödig och höll i snopppen hela tiden, men han totvalvägrade, men han klarade sig hem, utan en olycka *stolt*

Ikväll blir det zumba med jessica, se hur det går, men det ska nog gå bra, känner mej bättre och så ska ja jobba imorrn.

Jobbet ringde förut och kollade om jag kunde jobba i helgen, vilket jag tyvärr inte kan, har ju planer liksom :p
på lördag fm ska vi ner på marknaden och tivolit och på kvällen är det fest och söndag vill jag inte jobba eftersom jag ska festa på lördan, så de får försöka hitta någon annan.

Loke är nu blöjfri..

Ja helgen blev ju inte riktigt som jag hade planerat =/

Vaknade tidigt på lördagsmorgonen med världens jobbigaste förkylning =/
När vi stannade till och käkade i Kristianstad fick jag världens huvudvärk som har hängt i från och till sen dess trost alvedon och treo.
Vi åkte ner till Simrishamn på Tuttes 50 årsfest, som jag hade sett fram emot.
kvällen spenderade jag ensam halvsovande i bussen med huvudvärd, feber, frossa..inte en så lyckad kväll...

Barnen sov hos sin morfar i helgen, och loke har klarat sig utan en enda olycka i byxorna =)
Så nu kan man nog säga att han är blöjfri, min lille kille!
Han har varit jätteduktig, och han säger även till på dagis när han behöver gå på pottan..

Är sjukskriven idag, vissr jag förlorar cash på det, men samtidigt måste jag ju tänka på min egen hälsa, skulle inte ha pallat med att jobba idag, känner mej fortfarande hängig och slö, börjar få ont i halsen oxå =/ måste köpa halstabletter sen..
Imorrn är ja ledig, och jobbar på ons kväll, så blir lungt fram tills dess, men måste ändå till jobbet sen en sväng och lämna nycklar och kort som jag har lånat av en medans hon haft semester, hon kommer tbx imorrn..

Veckans vikt

Blev ett minus på -0,9kg iallafall, och det är jag ju nöjd med, eftersom jag knappt har tränat något den seanste månaden.

1/2 START!
4/2 op-datum -2kg
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg.
15/3: -2,4kg.
22/3: -0,2kg.
29/3: -0,6kg
5/4  : -0,9kg.
12/4: -0,9kg
19/4: -1,2kg.
26/4: -0,8kg.
3/5  : -0,5kg.
10/5: -0,9kg.
17/5: -1,2kg.
24/5: -0,5kg.
31/5: -0,9kg
7/6  : -1,1kg
14/6: +0,4kg.
21/6: -1,0kg
28/6: -0,3kg
5/7  : -1,1kg
12/7: - 2,2kg
19/7: +1,1kg
26/7; - 0.4kg
2/8 : - 1.1kg
9/8 : - 0,7kg
16/8:- 0,7kg
23/8: +/- 0kg
30/8: - 2,3kg
6/9 : -1kg
13/9: + 0,1kg
20/9: -0,9kg
27/9: - 0,6kg.
4/10: -0,9kg
10/10. -0,2kg.
18/10: +0,2kg
25/10: -2,3kg
1/11 : +0,2kg
8/11 : -0,6kg
15/11: -0.7kg
22/11: -0.8kg
29/11: -0,9kg 
6/12 : +/- 0kg
13/12: + 0,1kg
20/12: - 1,3kg
27/12: - 0,6kg
3/1  : + 0,6kg
10/1: - 0,7kg
17/1: - 0,1kg
24/1: - 0,8kg
31/1: - 0,2kg
7/2  : - 0,3kg
14/2: + 0,2kg
14/3: - 3,1kg
14/4: - 1,3kg
14/5: - 1,2kg
14/6: - 0,4kg
14/7: - 1,8kg
18/7: - 0,2hg
14/8: - 0,9kg
Totalt -50,9kg

Delmål:
1:a delmålet:10% av vikten. Nådd 8/3!
2:a delmålet: -20kg. Nådd 18/5
3:e delmålet: 2-siffrigt. Nådd 7/6
4:e delmålet: -25kg. Nådd 12/7
5:e delmålet: - 30kg. Nådd 30/8
6:e delmålet: - 35kg. Nådd 25/10

7:e delmålet: - 40kg
. Nådd 20/12
8:e delmålet: -45kg. Nådd 14/3--11
9:e delmålet: -50kg Nådd 18/7 -11
Målvikt: Väga ca 60-65kg

Äntligen helg..

jobbat hela veckan, men är ledig hela helgen, så det ska bli skönt =D
Har även fått lite mer arbetstider, så har till 11 sept =D

Sen kanske henka ska börja på timmar på posten efter aug *hoppas, hoppas*

igår kom linda med familje på en fika och de hade med sig freddie, som skulle sova där, gjorde chokladbollar och bjöd på..

Imorrn bitti ska barnen till morfar, henka och jag sla dra ner till skåneland, eller närmare bestämt simrishamn, en bekant till henka har fyllt år, så alla i henkas klubb och respektive ska dra ner, ska bli skoj =) har ju aldrig varit där nere..

Igår damp det ner ett kalasinbjudan till Erica, hon är bjuden på Kiaras kalas på busfabriken i slutet av denna månad, hon blev jätteglad =D
hade tänkt dra till kolmården den dan,då jag är ledig då, men man kanske kan dra efteråt, får se hur vi gör.

Tävling - Liten på landet

Jag tävlar om ett Nova Star plagg från Litenpålandet i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Träningen går framåt..

Idag blev det äntligen ett träningspass på gymmet igen, kändes superskönt =) drog dit med jessica, vi ska även dit imorrn efter att jag har slutat jobbat. Skulle vilja testa på bodypump imorrn, men börjar 17,30 och jag slutar kl.17 och hinner inte dit, då inte spårvagnen går förrän 18min över 17, går en 3 min över, men den lär ja ju inte hinna med =/ så kanske får bli styrka morrn med, vi får se..
På tisdag är det zumba som gäller igen, woho, jag verkligen älskar det! jättekul ju, har ni inte provat så gör det!

Efter gymmet drog jag till svärmor och mötte upp resten av familjen, sen hoppade vi på spånkan och buss hem igen.

 

Barnen ligger och sussar i sina sängar och här blir det snart att se på dexter och sen sova.

Imorrn jobbar jag bara mellan 14-17, så vi får se vad vi ska hitta på under dagen.

Väntar på mess från linda, kollade med henne om vi skulle dra till öppna förskolan i hageby, tror de öppnar imorrn..


tävling - Playlek

Jag tävlar hos Carolina om ett 2-pack Francesco Bernoulli och Blixten + DVD-film ”Bärgarns hejdlösa historier från PlayLek


Snart lite ledigt..

Jobbat och stått i hela veckan, sista arbetsdan nu, jobbat typ 12 dar i sträck nu, så skönt med två dagars ledigt! Jobbar kvällen ikväll, brukar vara lugna, beroende på vilken avdelning man hamnar på :p

Igår kväll drog jag och storhandlade med mina systrar, det behövdes, och vad pengar man kommer att spara nu när Loke slutar använda blöja =) det är ju ändå några hundralappar i månaden..
Annars går det jättebra för Loke att vara utan blöja, några olyckor har skett, men det får man ju räkna med, han är jätteduktig och säger till när han ska på pottan, om han inte är helt uppe i lek, det är då olyckorna sker =/
Trodde faktiskt inte att dett skulle gå så här bra, har ju hört att det är svårt att få pojkar blöjfria..

Näe nu ska jag fortsätta med städningen och hänga upp tvätten..

Dagens lunch - Kesoplättar

Blev så sugen på att göra kesoplättar, var evigheter sen jag åt det sist, så jag passar på dag när barnen ändå äter lunch på dagis.

Recept:
2Pers.

2ägg
1 liten burk keso
3msk dinkelmjöl
lite salt
lite kardemumma och kanel i gör susen, grymt gott!


Sen kan man även tärna äpple att ha i, kke banan elelr varma blåbär till.

Själv brukar jag bara ta lite grädde vid sidan om *mumma*

Ett liv utan blöja....+ en uppdatering

Andra natten nu som Lokes blöja är torr, så det går åt rätt håll, bara en olycka än så länge, så snart kan man nog testa utan blöja nattetid oxå, har ju såna där underlägg man kan lägga i sängen för att skydda madrassen, så snart är han nog blöjfri =)
vi vågade att ha med honom till affären igår utan blöja, gick jättebra. Han fick gå på pottan innan vi gick hemifrån, så det känns sönt att vi snart är i mål när det gäller att få honom blöjfri.

Uppdatering:
Nu på morgonen gjorde han nr 2 på pottan för första gången. han sa till själv att han var tvungen att gå, jättebra ju =) Det går framåt. Ikväll ska han få sova utan blöja, om han vill och så ska jag säga till på dagis nästa vecka när han är tillbaka på sin avdelning att han ska va utan blöja, se hur det går. Gäller att ha mycket ombyten till honom där då :p ifall olyckan är framme.

potträning och annat skoj..

Längtar till nästa vecka..
Då börjar zumban på gymmet, eller börjar ju idag, men nästa vecka har de 2 dar i veckan, och tisdagen är redan bokad, och då slutar henka tidigare igen, så man hinner till gymmet.
De senaste 2 veckorna har det inte blivit nåt gym alls =/ kan verkligen inte gå dit själv..inte än..
Men måste verkligen våga mej över den tröskeln oxå snart..

Annars har det inte hänt så mycket, jobbat mån o tis och resten av veckan oxå..

Min kära mor fyller år idag, hela 46år <3 ska fira henne på lördag, hoppas vi ska grilla lite då *håller tummarna*

Har skrivit in mej på vikariebanken för förskola =) snart öppnar öven vik-banken för vård och omsorg. Och v.34 ska jag kontakta en på sjukhuset för att boka ett möte om vik-banken på sjukan, hoppas ja kommer in nånstans =) grna en förskola, så kan man få lite inside innan man pluggar till förskollärare.

Har börjat ordentligt med potträningen med Loke nu, andra dan och inga olyckor än *peppar, peppar*
Men nu verkar han verkligen intresserad och så får han ju en liten belöning varje gång han gör nåt på pottan eller toaletten, precis som vi gjorde med Erica när hon va liten =)

RSS 2.0