Kycklingfilé under broccoli- och osttäcke

Detta provade jag på idag, och blev överraskad, väldans gott, värt att prova!

4port

Ingredienser

250 g broccoli
100 g ost, riven och lagrad, västerbotten eller parmesan
1 st vitlöksklyfta, pressad
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör

Sky:

1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja

Tillbehör:

ugnsstekta potatis eller kokt ris.

Tillagning

Kycklingfilén blir saftig av det vitlöksdoftande ost- och broccolitäcket som smälter ner över filén.
1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccoliblomman i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
3. Servera filéerna med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, sky, körsbärstomater och stekt svamp.

Kommentarer
Postat av: feztis

Låter gott förutom broccolin :p Äter inte det!

2010-10-13 @ 18:22:22
URL: http://feztis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0