Kycklingfilé under broccoli- och osttäcke
Detta provade jag på idag, och blev överraskad, väldans gott, värt att prova!
4port
4port
Ingredienser
250 g | broccoli |
---|---|
100 g | ost, riven och lagrad, västerbotten eller parmesan |
1 st | vitlöksklyfta, pressad |
4 st | kycklingfiléer |
1 tsk | salt |
2 krm | peppar |
1 msk | smör |
Sky:
1 dl | vatten |
---|---|
1 dl | vispgrädde |
1 msk | kinesisk soja |
Tillbehör:
ugnsstekta potatis eller kokt ris.
Tillagning
Kycklingfilén blir saftig av det vitlöksdoftande ost- och broccolitäcket som smälter ner över filén.
1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccoliblomman i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
3. Servera filéerna med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, sky, körsbärstomater och stekt svamp.
2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
3. Servera filéerna med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, sky, körsbärstomater och stekt svamp.
Kommentarer
Postat av: feztis
Låter gott förutom broccolin :p Äter inte det!
Trackback