Måndag

Ännu en ny vecka och hösten verkar vara här, usch vad det blåste förut imorse när vi skulle till dagis.
När vi kom till dagis, så skulle de större barnen gå till skogen, så erica fick gå med dom, men Loke fick vara kvar och leka. Blev en kort dag idag, mellan 9-11 gick dom. Och det hade gått bra för Loke idag med, tycker man nästan kan skippa inskolningen, eftersom det går så bra men men.

Vi håller på eller rättare sagt jag håller på och planerar en kryssning i nov, blev tillfrågade igår om vi ville åka på kryssning, och så bad hon mej att planera saken, vet inte om jag ska ta det som pik eller eller om jag ska ta det som en komplimang för att jag är bra på att planera hehe. Än så länge är vi uppe i 9pers, kommer nog bli skoj!

Händer annars idag då? Inte mycket, tvättstugan ikväll, funderar på en promenad men vet inte om det ska bli regn, blåser gör det oxå, får väl se om man får med sig familjen ut sen.

Helgen

Ja igår var det ju lördag som ni alla säkert vet ;p och jag partade lite igår med, har nog aldrig druckit två kvällar i rad, men denna helg blev det så.
Åkte crusing på stan med mamsen igår, fan va bilar och folk det var ute, hade dock nog varit roligare och åkt jänkare än att åka van som vi gjorde men men får väl bli en annan gång.

Igår när mamma o dom kom och hämtade, stog vi här utanför porten och snackade lite, då kom det nån större, nån hög bil, som mejade ner en lyktstolpe vid övergångsstället, och inte bara det han körde dessutom på fel sida av vägen, så han mejade ner stolpen på vänster sida av vägen, vilket jädra pucko, såg ut som om det var nån unge som körde, nådde knappt upp med huvudet till ratten ju.

Efter att ha åkt ett tag på stan så körde mamma ner mej till klubben. Spenderade några timmar där innan vi drog hem, var hemma redan halv 2, kom knappt nåt folk, men vi hade det trevligt ändå.


Sov fram till halv 12 idag, gick upp och åt lite frukost, slappade framför tv:n, jag gjorde klart min sista uppgift på denna veckas arbete och skickade in det till min lärare, sen städa vi och fixade lite hemma, innan vi fortsatte ner till klubben igen och städade lite där oxå.

Efter det åkte vi till pappa och hämtade upp barnen. de hade varit nere på gårdsfesten som hölls borta på deras gård. Erica hade fått en fin ansiktsmålning i form av en fin rosa fjäril, glömde tyvärr ta kort på henne, fast den va lite förstörd nu efter några timmar. De hade fiskat i dammen oxå och fått grejer, Loke fick en liten nalle och erica en rosa penna med fjädrar på, det är en magisk penna säger hon =) Tror nog att hon tror det är en tatueringspenna oxå, för hon har gjort lite tatueringar på sig, några spindlar tror ja det blev =D knasungen.

Drog sen vidare till maxi en sväng för att fylla på kylskåpet lite. Gick även in en sväng på hemtex, där det inhandlade 4 bordstabletter och två nya turkosa ljusstakar att ha på köksbordet, jättefint blev det.

Usch va trött ja är redan =/ dagis imorrn igen mellan 9-11, alltså upp tidigt =/


Tjejkväll

Första på dan efter att ha lämnat barnen på dagis, drog jag ner på stan där ja mötte jessica. Gick en runde på stan och shoppade lite, köpte bl.a nya skor på skopunkten, blev dessa

Snör-sko från Skopunkten.com

bild lånad från skopunkten.se

Blev en tripp in på åhlens, hade en check på 100kr som gällde bl.a där. Så jag köpte 2 turkosa grytlappar, turkosa servetter, en termosmugg till henka, och så hittade jag en söt rosa top till erica för 29kr.

På kvällens gick jag i jessica hem till helen på tjejmiddag, väldigt trevligt, fick en väldans god välkomstdrink, och god mat. Lyssnade på musik, både bra och dålig hehe, pratade, spelade lite spel och kortspel och hade det trevligt. Kvällen avlsutades med att Helen och jag såg ett avsnitt av Sex and the city, toppen serie ju =)
Kom hem vid halv 1 och gick o la mej direkt, hade vart vaken sen 6 typ från och till.

Snart ska vi åka en sväng till media markt och kolla lite,får se om man drar ner till klubben ikväll och dricker lite mer ;p hehe.

Vilbergens marknad

Igår gick vi ner och mötte Helen o ellinor nere vid centrumet där marknaden och karusellerna fanns, träffade även pappa och jessica. Barnen bestömde sig för att åka tekopparna, eller askopparna som erica sa sen ;p men iallafall, gick och köpte en biljett till Erica så hon kunde åka,när de väl skulle åka, så ville inte erica, så typiskt. Så Ellinor fick åka den själv, men under tiden såg erica hur kul ellinor hade så då ville hon åka, så ellinor fick åka den en gång till fast nu med erica.

hoppas det är okej Helen att ja lånade korten från dej, annars får du säga till.

Sen åkte de på hästar, och dom har erica tjatat om sen i tisdags när de ställde upp karusellerna. Hon hade oxå bestämt vilken, det skulle vara den hästen med rosa vagn.



Kul hade dom ju iallafall som ni ser =)

Tycker det var alldeles för dyrt med 30kr för en biljett, alltså typ på Axels tivoli kan man ju tycka att det är ett okej pris, men inte på dessa billiga grejer, nja en femma max alltså.
Gick och kollade lite på marknaden oxå, blev strumpor till barnen, 7par för 100kr, så erica fick 3par och Loke 4par.


Suck idag vaknade Loke klockan 6, och typ vägrade att somna om, men alltså han var tvungen att sova mer annars skulle han inte orka med dagis idag, de börjar inte förän 10,45 idag och går till 13,30, så det blir typ bara samling, lunch ooch vila för Loke, bara  erica som hinner leka. Så han sov väl en timme sen iallafall, alltid nåt.

Funderar på att ev dra ner på stan en sväng med jessica medans dom är på dagis, måste kolla på skor.

Ikväll är det middag och tjejsnack hemma hos fina Helen =D och dricka såklart blir det *mumsigt*


Jippi

åh fick ett samtal från en sköterska uppe på kirurgen, dit jag skickade min remiss. Kanske kan avslöja mina planer nu. Jag har bestäm mej för att göra en gastric bypass operation, vill ni veta mer om der får ni googla ;p

Men iallafall, hon ringde mej och sa att kirurgen har kolla min remiss och bestämt sig för att skicka mej till ett annat sjukhus, om ja ville alltså. För kötiden här uppe till operation är 3-4år och på vissa sjukhus i sthlm har 3mån väntetid. Så nu är det bara att vänta på papper från en  kirurg från  ev sthlm eller örebro, åh gud va kul, och spännande. Kanske man blir opererad detta år, hade ju ställt in mej på att få vänta till nästa sommar iaf..

*lyckorus*

nart dags att gå till dagis och hämta barnen.

Sandra: jag heter ericasmamma på tradera. kolla under kategorin länkar här på bloggen på höger sida så finns en direktlänk dit =)

Vilka jävla idioter det finns!

Är arg och ledsen =( Kollade precis på en video som jag fick skickad till mej på facebook, den handlade om en liten som vid namn Kelsey. Hennes mamma träffade en ny kille och efter ett tag började han misshandla henne, hon var då 2år, han bröt även båda hennes ben. Senare gifte sig mamma med honom, hur fattar jag verkligen inte. Fan hon måste ju vara riktigt dum i huvudet och bara stoppar huvudet i sanden när hon ser vad han gör mot henne.
När hon var 3år sparkade/slog han henne i magen så hårt att hon dog, 3år gammal blev hon bara.
Hon fick bo ett tag hos sin farmor, men sen bestämde socialen, tror jag det va,att hon skulle flytta hem till sin mamma igen, hennes pappa var soldat i irak. Mamman fick 27års fängelse och styvpappan 30år, ett skott i pannan hade varit enklast.
HÄR kan ni se videon om ni vill, men ni gör det på egen risk! Alltså jag är inte blödig annars, men nu kunde jag faktiskt inte hålla tårarna borta.

Alltså vet e fan vad jag skulle göra om nån gjorde så mot mina barn, fy fan alltså. Då skulle jag nog kunna döda personen som skadar mina barn, även om det är nån som kanske står mej nära, skulle nog inte tveka. Mina barn är mitt allt, jag gör precis vad som helst för att de ska må bra och inte fara illa. Skulle aldrig låta nån annan komma före mina barn.

Att det verkligen finns såna idioter i världen som gör så mot sina egna barn och styvbarn. Mamman är precis lika delaktig i det hela tycker jag även om hon aldrig slog henne, gör man inget mot det så är man delaktig.

Toppen apoteket!

Kan inte skriva nåt annat än att denna dag på dagis gick bra oxå för Loke. Fick gå till personalrummet och ta en fika idag, och det hade gått kanonbra under tiden, så det blir nog inga problem med att lämna honom själv där imorron, ska bara vara med första halvtimmen och sen får jag gå. Imorrn ska han äta lunch där oxå, så hämtar jag dom runt 12-tiden.

Förnyade mina minipiller på landstingets hemsida för nån vecka sen, smidigt, slipper man dra till barnmorskan varje gång man ska förnya sina piller, toppen!
Skulle kolla på apotekets hemsida efter ett nr för att ringa och kolla om de hade fått mitt recept, såg att man kunde logga in på deras hemsida om man har E-leg, och det har ja ju, så då kunde jag gå in där och se att mitt recept finns där och att det bara är att knalla ner till apoteket och hämta ut pillrerna =) Man kan även se sina barns mediciner och se om det finns nåt kvar att hämta ut, tummen upp för apotekets hemsida!!


Tävling - Lekvira


"Var med och tävla om ett presentkort hos LekVira i deras blogg genom att klicka här"

Tradera

Nu har man äntligen fått lite tid och ork över till att slänga ut lite vinterkläder på tradera, jpbbiga kommer sen när man ska packa och skicka iväg allt ;p men skönt att bli av med det, ska slänga ut lite kläder sen oxå, när tid finnes.

Nehe hoppa in och duscha, innan klockan blir för mycket, kanske den redan är, men skitsamma;p

Dagis imorrn igen, mellan klockan 9-11 ska vi vara där, på eftermiddan blir det nog att baka lite bullar tror jag, ska testa ett recept på amerikanska bullar från Leila Lindholm, hon är grymt duktig på att baka, tänk om man vore lika duktig. Kanske är nåt man borde önska sig nån gång, en bakmaskin =D

2:a dagen

Dagisdagen började med att Loke fick vara inne med 2 mindre barn och leka lite, erica var ute och lekte med ellinor. Han lekte jättebra där inne, men roligast tyckte han nog var sen när vi gick ut en stund, han cyklade, sopade lite och lekte lite i sandlådan.
Erica kom in och  sa att hon ville komma in och leka med Loke, men då gick vi ut istället, hon sakna sin lillebror <3

Nu sussar han gott i sin säng, inga problem att sova efter dagis iallafall. Ska bli intressant på fredag och se om han somnar på dagis, om de lyckas. Hemma ligger han ju i sin spjälsäng, vi lägger ner honom så somnar han själv,på dagis sover de på madrasser på golvet, men det går nog bra, bara han får ha med sin sin lilla kompis =)

1:a inskolningsdagen

Första dagen på inskolningen gick galant, vilket jag redan visste att det skulle gå ;p
Hann knappt ta av Loke skorna innan han sprang in på dagis, erica var ute på gården med de andra barnen medans vi var inne och pratade lite och Loke fick leka och kolla runt inne på dagiset.
Innan vi gick hem så var vi kvar en stund på gården på dagis, och Loke cyklade lite och lekte i sandlådan, verkar trivas som fisken i vattnet redan och det känns verkligen bra.

Idag börjar ja plugga igen oxå, Vård och omsorg ska ja läsa nu och 10v framåt, blir klar med utbildningen i början av maj nästa år, om inget annat händer, vilket jag inte hoppas. Ska bli skönt att ha nåt att göra om dagarna sen när inskolningen är över. Ska ner och hämta en lånedator från skolan sen, har inget skrivprogram i denna dator och i den från skolan finns ju words i och det lär ju behövas när man ska skicka in insändningsuppgifter.

Söndag

Söndag är ju en vilodag, men det blev det inte här, näe, vi har städat och donat hemma.Skönt när man väl är klar med allt. Vart ute i lekparken en sväng med barnen. När vi kom hem igen var det dags för Loke att vila en stund så då passade vi andra på att spela Uno, köpte nämligen det igår på maxi, men fy var dyrt det var, 99kr för en sketen kortlek, men men kul är det ju iallafall. Så vi lärde Erica hur man spelade, så nu kan hon Uno oxå, är ju egentligen från 7år stog det på kartongen, fattar inte varför, ja minns att jag spelade det på dagis när jag va liten.

Under kvällen kom Jessica hit och mumsade lite mat och sen vart några omgångar Uno, hade det väldigt kul.
Synd att man inte spelar mer spel när man får besök och så, blir oftast att man sitter vid nåt bord och snackar eller glor på tv, då man ju spela lite istället, och snacka under tiden då ;p

Annat kul är att vi har tvättstugan ikväll oxå =/ Tvättat upp en massa vinterkläder som ska läggas ut på tradera i veckan, skönt att bli av med det.

Och imorrn är det dags för dagis, Lokes inskolning börjar imorrn, så jag har namnat han regnkläder och stövlar och väskan,den ska packas sen oxå, just det måste stoppa ner en mugg och en napp till honom, så han har på dagis.

Prata med min lillebror igår, när jag väl fick tag på honom, han är ju aldrig hemma den där killen, varje gång jag har ringt så har han vart hos grannen där han har sin kompis, men igår kväll fick jat tag i han =) Var ju tvungen att kolla hur det hade gått med att åka buss själv till skolan, och det hade gått jättebra, tror han blir lite stolt över sig själv när han klarar av att åka buss själv, lät som det iallafall =D Min underbara lillebror <3 inte så liten längre.


Nehe nu ska jag packa barnens väskor så de är klara tills imorrn.
Ha en trevlig kväll.

Marknad

Idag åkte vi ner på stan med Jessica för att gå på en årliga augustifesten här i stan (f.d karnevalen, vilket jag tyckte lät bättre)
Där gick vi omkring och strosade och tittade. !0 minuter efter vi hade kommit ner kom det en regnskur, tur att vi tog med oss våra paraplyer ner på stan, men regnet höll inte i så länge.
Köpte söta foppatofflor till Loke i stl 21, köpte såna där blitz oxå eller vad det heter, sen blev det lite munkar och godis som vanligt när man är på marknader ;p Gick även in en sväng på Po.p och köpte en ryggsäck till loke som jag blev supernöjd med och ett par gröna strumpor med halkskydd under, kanon till dagiset sen.

Gick även en sväng till tivolit för att erica skulle få åka nån karusell, men när vi väl hade köpt biljetter så ville hon inte åka, så Jessica åkte en karusell med Loke istället.
Kunde ju inte ha lämnat erica själv med Loke annars hade ju jessica och jag åkt virvelvinden ihop, den är ju bara så himla kul, minns fan inte när jag åkte karuseller sist =/

näe nu mysa lite maken som man knappt har sett under veckan =/






dom är inte kartigt stora ;p han älskar dom =)

Kommer senare

Har haft fullt upp idag, därför inga inlägg, men skriver sen under kvällen när orken innfinner sig igen.
Ses senare =)

Tävling - Hello kitty


Jag tävlar om denna söta Hello Kitty hos Emolojs

Fika i det gröna

Efter dagis idag kom Helen o Ellinor hit, de lämnade Ericas bilbarnsstol som de hade lånat under dagen, vi gick ut tillsammans till lekparken där barnen lekte lite. Båda mina barn hade otur i parken idag, först fick erica sand i ögonen, som tur var så hade jag med mej en flaska vatten med mej ut, så jag kunde skölja bort sanden ur ögonen. Sen var Loke uppe i klätterställningen, ja på nedersta botten alltså, typ 20cm ovanför marken, och när han skulle ner därifrån , så missbedömde han det på nåt sätt och ramlade ner och fick små skrapsår på ena kinden.
Efter parken så gick vi ner till affärn och köpte lite fika och satte oss i gräset utanför helen och fikade lite och satt och prata.
Bestämde att vi ska ha en tjejkväll nästa helg,antingen med barnen eller utan, blir det utan så blir det lite alkohol, har ju lite cider i skåpet som står och väntar ;)

Hoppas henka kommer hem snart, vi ska käka tillsammans ju, och jag är enormt hungrig nu!

Lite bilder på Erica o Ellinor

Ellinor o Erica juli 2007


Erica o Ellinor 2009

De har förändrats en del, eller vad tycker ni?
Lika söta är dom ju iallafall <3

Ny pojkvän

Jag har skaffat mej en ny kille, men schh säg inget till henka ;p
Hehe näe då, men i drömmern var det så iallafall, inte mindre än Mikael Persbrandt hade jag som pojkvän, inte illa pinkat, hade vilt utesex och var helt underbart =D, hm undra om nån såg oss? Äh skitsamma haha!

Vilket ögongodis  *mums*

Ja stumpan är på dagis som vanligt, nästa vecka kommer hon gå alla dar, hon kommer gå samma tider som Loke under inskolningen, sen skulle de anpassa inskolning till hur de kommer gå sen, och då lär de ju gå heltid på dagis, så på måndag blir det bara en timme på dagis, men erica fick vara kvar längre om hon ville, fattade jag det som. Men får se om hon ska med, har ju bestämt med jessica att hon skulle ha henne, men som sagt vi får se.

Tävling - Daisy Mae


Jag tävlar om en klänning från Daisy Mae design. Tävlingen hittar du hos Daredesign.

Malin är grymt duktig alltså tycker jag, alltså hon som designar och syr dessa kläder, en gammal bekant till mej.

Problem i hemmet

Och då menar ja inte med oss, utan vårt badrum. Stopp i golvbrunnen igen och nu även i toaletten där inne. Loke smet in där igår, var nån som inte hade stängt dörren ordentligt efter sig, så han fick ner den där rengöringsgrejen man hänger på sidan av toalettstolen, ni hajar nog vad ja menar. Så nu är det stopp där, så det är tur man har bra fastighetsskötare som kommer samma dag, ringde vid halv 14, och en timme senare var dom här, de kunde tidigare men jag skulle ju iväg och hämta Erica på dagis. Så tummen upp till fastighetsskötarna hos Westergrens förvaltning!!


lånad bild.

Jobbiga grannar

Usch vad jag avskyr en granne här i huset, kl.23.30 började han spela musik på världens jävla volym, han bor 2vån under oss och vi hörde varenda textrad i låtarna, så henka gick ner och klaga, men fan nästa gång ringer vi snuten tycker jag, nu har han fått så många chanser, det är fan jämt söndag kvällar/nätter han spelar, jävla pucko.Man kanske skulle ringa hyresvärden och klaga oxå, så han kanske blir vräkt här ifrån snart.

Måndag idag, så vi fick sovmorgon, och det behövdes ju verkligen denna gång.
Blir att pyssla lite hemma, vika tvätten efter tvättstugan igår, dammsuga och diska behövs oxå, och barnens rum ska vi inte ens snacka om, bombnedslag beskriver rummet rätt så bra ;p så erica har lite att göra sen, kan ja ju lova.

Mamma och jessica skulle komma förbi här sen en sväng kanske, mamma hade köpt fia med knuff till Erica, så blir att spela nån omgång med henne sen, näe jag ska ner på stan i veckan, ska ja även köpa Uno, så himla kul, har spelat lite uno på facebook, så blir att köpa och lära erica det. Vet att jag älskade att spela det när jag gick på dagis =D

Bara 1 vecka kvar tills Loke börjar på dagis...spännande =)
Mejlade med utbildningskontoret oxå, och kollade lite om mina studier, de hade skickat papper till Nti i fredags, så jag borde väl få papper från dom imorrn, så det blir att börja plugga på måndag, tror jag skulle starta med kursen Sjukvård =) måste ju hinna beställa böcker innan jag börjar oxå. Ska bli skönt att ha nåt att göra igen.

herregud

sofia: hade ju varit lättare om du had en blogg eller en mejl så man kunde skriva till dej o svara, eller hur...

50-årsfest

Igår var vi bjudna ner till klubben på 50-årsfest. Började med lite mat, god exitiskt bricka med en massa gott kött, goda frukter och potatissallad.
Efter det bjöds det på en supergod tårta  som Moa hade gjort (henkas mormor),alldeles för god för sitt eget bästa.

Senare på kvällen blev det partaj där nere med band som lirade som var väldans bra, Travelin band, snackade lite med folket och drack lite gott =D

Var hemma strax efter 4 tror ja, vi var de sista som drog därifrån, hem och slappa lite framför tv:n innan man gick och la sig.
Sov fram till 10,30, så himla skönt att få sova tills man vaknar av sig själv, de gångerna är värda mycket ;p hehe.

Åt lite frukost sen bar det av ner till klubben igen och städa lite och så, henka och dom är där nere nu och hämtar lite mat, de fick så mycket över så vi fick ta med oss mat hem =) toppen ju, slipper man laga mat idag hehe.Och en tårta blev det över oxå som vi fick ta.

egentid

Blev jättenöjd med min nya hårfärg igen, blev svart =)

Fick ett samtal idag på morgonen, skickade en egen remiss till en kirurg på sjukhuset, så en sköterska ringde imorse och vi pratade lite, hon skulle ge remissen vidare till kirurgen och skulle höra av sig, hade jag inte hört nåt inom 3v så skulle jag ringa tillbaka till henne, läte ju positivt iallafall, man får hoppas på det bästa.

Har lite egentid nu, barnen är hos morfar, så jag har myst i soffan för mej själv med en tidning och bara njutit av tystnaden, verkligen behövligt, vet inte när jag hade egentid sist.

Ska dra ner till klubben och hjälpa henka och fixa lite, ska ju ha 50-årsfest där imorrn för Peter som fyllde 50 i veckan (barnens farmors sambo alltså..) så imorrn blir det party =)

Ny hårfärg

Idag blir jag svarthårig igen =) Jessica kommer hit och äter frukost snart och ska sen färga mitt hår. Var nere i affärn efter vi hade lämnat Erica på dagis, de hade ju inte så mycket hårfärg men som tur var så fanns det kvar 2st svarta från Wella, så det fick bli dom =)
Stackars henka, kl.4 fick han gå upp imorse, för kl.6 skulle han vara i kimstad, inte ett dugg avundsjuk på honom ;p

Fick ju gå upp rätt så tidigt iallafall, Loke vaknade strax efter 6, fick välling men somnade inte förrän vid 7, så vi sov fram till 8.
Annars så har ja inte så mycket mer planerat idag, förutom att byta sängkläder i sängarna.

Tävling - Make up store


Jag tävlar om denna parfym från Make up store hos Micromiss

Shopping på ingelsta shopping

Åh glömde ju berätta att Loke ramlade och fick skrapsår i ansiktet i söndags utanför busfabriken =( Erica o Freddie höll på och hoppa och gjorde konster utanför, och då ville väl Loke göra som dom stora barnen, det vara bara det att han stog i en liten nerförsbacke precis utanför entrén, så då ramlade han framåt och fick litet skrapsår på näsan, näsbenet och i pannan =/ min lilla plutt.

Hade tur i morse, var ren tur att jag vaknade till kl.8,10, hade råkat stänga av telefon när jag snoozade tydligen, så den ringde ju inget mer, men som sagt jag vaknde ju sen iallafall, bara väcka barnen och fixa frukost till Erica, ta fram kläder och sen gå. Jag och Loke åt frukost när vi kom hem istället.

Igår åkte jag, linda, micke o Erica till maxihuset och kollade runt lite i klädbutikerna, Linda var tvungen att hitta en amningsbh, och det gjorde hon tillslut, jag kollade på regnkläder till Loke inne på kappahl, tog ett tag innan jag hittade dom, tycker det har så trångt och för mycket kläder på barnavdelningen på kappahl  men när jag sen skulle gå, då hittade jag =D Så det blev en mörkblå/svart regnjacka till honom i 86/92, lite stor, men skulle ja köp en mindre så skulle han inte kunna ha den så länge till, hade varit bättre om det bara var en 86:a, både positivt och negativt med dubbelstl tycker jag.
Vad tycker ni?

Köpte en söt rosa bolero till Erica inne på H&M, ville först köpa en rosa leoparskofta inne på kappahl till henne, men den ville hon inte ha =/ åh jag tyckte den va så himla söt, men vill ju inte tvinga på henne nåt hon inte vill ha, lite ska hon ju få ha att säga till om tycker jag.

Boleron ville erica ha till dagis idag, klart hon får det =) När vi sen kom till dagis sa hon till Calle: Titta Calle vilken fin tröja jag har =) han tittade lite snabbt men sa inget. Hon kommer märka snart att killar inte bryr sig ;p hehe
Fick med mej Lokes pärm hem, till hans portfolio, så fick jag fixa med den lite innan och så, det var ju snällt. Måste ner på stan och köpa grönt papper till framsidan =) och färgpatroner till skrivaren så man kan skriva ut lite kort på vår snygga kille <3

Tävling - smycke



Jag är med och tävlar om ett eget designat smycke. Där jag får bestämma SJÄLV vad för smycke jag vill ha och hur det ska se ut:)
Tävlingen finner du på http://www.pinkybell.webblogg.se/
Tävlingen avslutas fredag den 21 augusti!
Var med och tävla du oxå;D
LYCKA TILL!

Dagis

Erica hade lite svårt att komma till ro igår kväll, hon kanske var nervös och förväntansfull inför dagis idag.
Lämningen på dagis gick hur bra som helst, hon bara studsa in på dagis. Strax innan sa hon att hon har saknat sina fröknar och sina kompisar och att hon tycker om sitt dagis, verkligen skönt att höra. För då vet man att hon verkligen trivs där. Och hon har ju aldrig sagt att hon inte vill till dagis, och det är ju bra det med.

Loke ville stanna kvar på dagis han med, men han får vänta ett tag till. De har redan förberett hans hylla på dagis. Hans namn satt där, på hyllan brevid Ericas, våra namn stog oxå. De har en fotoram ovanför sin hylla, där vi ska sätta ett kort på honom i och så finns en lappa med föräldrarnas namn på under tavlan, jättesmidigt ju =)

Har lite att inhandla till Loke inför hans dagisstart, en mugg måste han ha så han kan dricka vatten inne i badrummet, en regnjacka och en ryggsäck från Polarn o pyret, denna:

STOR
Bild lånad från polarn o pyrets hemsida.





Trist att folk inte vågar stå för sina åsikter och måste skriva anonymt.
Ps. Dricker inte när mina barn är hemma.

Syskonen

Oj vi är ju redan inne på en ny vecka. Är det bara jag som tycker att veckorna bara rusar iväg?

Lördagen, ja på kvällen bjöd vi hit jessica på middag, blev grillat kött och korv, potatissallad och sallad som vi avnjöt ute på balkongen, var riktigt trevligt faktiskt och rätt så skönt, satt och snackade lite och hade det allmänt trevligt =)

Igår, söndag spenderade vi förmiddagen på busfabriken med Linda, Micke och Freddie och vår familj då, hade det riktigt kul, inte så mycket folk heller, vilket var skönt, slappa man ju trängas där inne. Även Loke tyckte det var kul, fast tycker nog ändå att det passar sig för större barn, typ 3år och uppåt.
Ni skulle ha sett Lokes min när busfabrikens maskot elefanten kom ut och gick runt där, Loke tappade verkligen hakan och råblängde på honom och fäljde honom med blicken tills han försvann in i sitt rum igen =D

Idag gick vi till pappa en sväng, men först stannade vi till i lekparken utanför så barnen fick leka lite. Efter ett tag kom Linda och micke till pappa, de skulle hämta hem spjälsängen som har stått där ett tag, det börjar närma sig ju för Linda, ca 5veckor kvar för henne, spännande nära =D Tror fortfarande på en tjej.

Bestämde med Linda och jessica att vi skulle hem hit och grilla, så vi begav oss till city gross och handlade lite kött och potatissallad och hem hit och grillade, vi hämtade även upp Jessica på sitt jobb först innan vi åkte hemåt.
Hade det trevligt idag med, tycker det är så synd att Linda och dom bor så långt bort, vill hellre hon bor här, hon vill ju gärna flytta tillbaka till stan, men inte Micke, trist det.


Åh jag vill färga håret igen, funderar på svartblå igen eller svart, trivs verkligen bäst i svart hår, känns mer som jag på nåt sätt =D Helst innan lördag så man är lite fin inför 50-årsfesten vi ska på lördag =)

Imorrn är det dags för dagis igen för Erica, ska bli skönt både för henne och mej, hon har verkligen längtat efter dagis, pratat massor om det, att få träffa sina kompisar Ellinor, Oskar och Nellie och att hon kanske får nya kompisar när det börjar nya barn på dagis.
Om 2 veckor är det dags för Lokes dagisstart!

Lördag

Igår hade vi middagsgäster, barnens farmor o sambo var här och mumsade tacos, hade det väldigt trevligt tycker jag, så det får vi nog göra om tror jag.
Var oxå och hämtade ut korten från Carsbecker igår, blev kanonbra! Foton kanske kommer snart

Vi ska ha tacokväll i veckan oxå, gillar vi tacos eller ;p fast då ska vi även ha kyckling oxå, linda, micke och jessica kommer hit och ska äta då.

Idag vet ja inte vad vi ska hitta på, henka ska ut och åka lite hoj sen, så vi får se vad vi andra hittar på, sen beror det på hur länge Loke sover.

Anonym: Vågar du inte stå för vad du tycker? Det är väl du som har problem om du tycker det är okej att dricka alkohol med barnen runt omkring dej.
Jag står för vad jag tycker iallafall, väx upp va.

Torsdagen här hemma..

Idag har vi verkligen bara slappat, skönt det med. Har diskat och plockat lite hemma bara, fixade klart tvätten som jag började med i måndags ;p hehe men idag blev det klart!
Sen kom pappa och Lotta förbi på en kopp kaffe och busade lite med barnen.

Barnen ligger nu i sängen och skrattar åt varann, eller det är mest Loke som håller på,det dom egentligen ska göra är ju att sova, men men, så länge dom är i sitt rum så är ja nöjd.

Om man skulle hälla upp sig ett glas pepsi och mumsa lite polly =)


Tävling - hörselskydd



Jag är med och tävlar om ett par Peltor Kid Hörselskydd från Pappaprylar hos Simon.
Var med och tävla här du också!

Sommaralkoholist?

Alltså gud va varmt det har varit idag, känndes som jag skulle dö ;p nästan iallafall. Tur att det var rätt mycket skugga i skogen. vi plockade blåbär och lite hallon blev det oxå, några smultron mumsade vi i oss på plats. Plockade drygt 1/2 liter blåbär och det blev lagom till en blåbärspaj, som vi fixade iordning när vi hade varit nere i affärn och köpt vaniljsås.
Vart en trevlig dag idag med barnen och syster yster aka Jessica ;p


Är det bara jag som har fått för mej att folk dricker mer nu på sommaren? Eller finns det fler som som har märkt det?

Läste bl.a en tråd på familjeliv, där det var en tjej som gärna tog 1-2 glas vin, 5-6 dar i veckan. Så frågade hon om hon drack för mycket?
Eh aa det tycker jag. Alkoholist varning tycker jag,jag tycker inte att det är mängden alkohol som spelar in, utan själva beteendet att man måste dricka minst 1 glas vin varje dag typ. Hon berättade även att hon bara drack efter att barnen hade lagt sig, fast samtidigt skrev hon att hon drack till middagn oxå, gick då barnen och la sig utan mat? ;p
Tänk om det skulle hända nåt med barnen och man var tvungen att åka in till akuten och man stinker vin? Snacka om att jag skulle få dåligt samvete då. Bättre att nån annas har barnen om man ska dricka.

Jag dricker hellre en kväll, och då under helgen och utan barn, är och ser bäst ut utåt!

Skogen

Usch Jessica ringde och väckte mej nu innan 10, borde vara olagligt ;p hehe
 Ska väl fixa lite frukost till mej och barnen sen klä på oss och bege oss ut i skogen och plocka lite blåbär med jessica, får väl se om vi hittar några.

Får mina skattepengar imorrn oxå =) jippi..men de ska sparas och inte spenderas upp.

Aj aj aj

Stack mej på en humla i gräset på vägen hem från pappa nu för ett par minuter sen, så lite svullen om två tår =( dumma humla och va där jag ska gå, men bättre jag än barnen.

Loke var jätteduktig och gick hela vägen från oss och till pappa, både dit och hem, såg så himla stolt ut. Kan det vara ett par hundra meter, men långt för en 1-åring, så det var riktigt duktig gjort tycker ja.

Nu sover barnen och jag ska kolla på Real housewifes på 5:an, roligt program, ta en koll om ni inte har sett det.


Överraskning

Fick en supertrevlig överraskning i söndags när Erica o Henka kom hem, efter att ha varit nere i affärn, de hade köpte en bukett rosor till mej <3 Snacka om att jag blev förvånad och glad,tack ännu en gång mina älsklingar <3

Igår hade vi besök av Sanna o barnen i några timmar. De stora barnen lekte och jag och sanna satt och snacka lite, tänkt nästa år då springer Jason oxå omkring här, då är det fyra ungar som busar och låter =)
På kvällen kom pappa, lotta och jessica förbi på en kopp kaffe.

Efter att de hade gått så var det dags för barnen att sova, det var ju lättare sagt än gjort. Har bestämt att Erica ska börja lägga sig kl.20 nu, eftersom hon börjar på dagis nästa vecka och då måste hon upp tidigt, så lika bra att börja vänja henne redan nu vid att lägga sig skapligt. Men det var vilda protester och en massa tårar men vi stog på oss, och hon somnade tillslut i sin säng,dock gjorde det att det tog längre tid för Loke att somna men han somnade med tillslut, gud va skönt det var sen när det var tyst här hemma =)

Idag gick vi en promenad till skarphagen, skulle bl.a till kisoken där och hämta ut ett paket, en fin pyjamas till freddie.
Erica var duktig och cyklade hela vägen dit och hem. Hittade en lekpark i skarphagen på vägen hem, så där stannade vi till så barnen fick leka en stund, en rätt rolig lekpark, finns ju inga här där vi bor direkt, ska man ha en skaplig kul så få man gå bortåt kättsätter nästan, till bostadsrätterna, de lekparkerna är lite trevligare än dom här.

På vägen hem igen gick vi ner till centrumet, passade då på att gå till vårdcentralen för att väga och mäta mej, så nu är det gjort. Hela 160cm är jag, jippi har vuxit 2cm ;p hehe. Vikten säger ja inte, men nu ska ner 1-2 kg fram till 9 sept, borde ju inte vara några problem, bara se till att vara duktig, blir ju mer promenader, nu när dagis börjar igen. Lättare att komma iväg ut, när man verkligen måste bege sig ut, vilket jag ju då måste eftersom barnen ska till dagiset.

Lite bilder kommer här nu, har itne lagt in dom i datorn förrän nu, bättre sen än aldrig ;p

Erica <3


Freddie på sin 6-årsdag


Loke en liten nakenfis ute i fyrby


Erica och ellinor badar


Loke fick skjuts i skottkärran av Helen

Mer bilder finns på bilddagboken (Ericasmamma)

Lördag/Söndag

Igår kväll åkte henka och jag ner till klubben på barhäng, barnen sov hos farmor. Där nere var det trevligt, drack lite, till och med en öl drack ja *wow* är inte så himla förtjust i öl, men i brist på annat så fick de bli en heiniken. Men det var gott att dricka lite alkohol, blev inte som jag hade tänkt mej förra helgen, så jag tog igen det lite.

Fick massor beröm för Erica igår, träffade några som var med när erica var på kolmården i tisdags. De tyckte att hon var så himla duktig, tjatade inte och gnällde inte som de andra barnen gjorde som var med, klagade inte på att hon var trött i benen nån gång, tydde sig mycket till Camilla som var med dit. När Peter frågade om hon ville ha nåt gosedjur eller nåt, så valde hon en sån där vindgrej, ni vet med småfläktar på som man blåser på, kommer inte på vad det heter *total hjärnsläpp fick ja :p*

Och så fick jag beröm för att jag var en sån bra mamma och att jag hade uppfostrat och skapat en sån fin och underbar tjej <3 Gud alltså det värmer verkligen i hjärtat när man får höra sånt. De kunde gärna tänka sig att va barnvakt till henne hehe.
Känns så himla bra att hon sköter sig när hon är med andra och vi inte är med, att hon lyssnar på dom hon är med.

Idag kom barnen hem igen =) saknat dom massor, trots att de bara var borta en natt. Erica hade saknat oss oxå, så himla mysigt att höra när hon säger det till en och att hon älskar oss.
Hon kan komma och sätta sig brevid en och bara slänga armarna om en och säga jag älskar dej mamma eller jag har saknat dej. Hon sa det förut när vi kom hem, trosts att vi har vart tillsammans hela dagen <3

På eftermiddan idag åkte vi ut till mamma där det bjöds på smörgåstårta, riktigt mumsigt, erica tyckte väl det var sådär, men Loke gillade det, var väldans förtjust i räkor och lax, det är ju bra, trots att jag inte äter det, men det är ju bra mat. Oliver däremot tyckte han inte om, inte jag heller, testade en liten bit, men näe det gick fan inte att äta det, likadant med olivolja, gillar det inte heller.


Gud vad jag älskar dej min underbara tjej <3

Ikea och linköping

Igår åkte vi till linköping för ett litet besök på ikea, skulle väl mest bara kolla lite, men som vanligt blir det ju att man handlar nåt. Hittade ett överkast till mamma, som hon ska få idag, hon fyller ju nämligen år idag, hela 44år, shit morsan börjar bli gammal ;p hehe, grattis mamsen <3

Åter till ikea då, Erica provsatt varje soffa och fotölj hon såg och testa oxå sängarna. Var duktig och snäll för det mesta, men när vi kom mot slutet av ikea varuhuset då började hon gnälla och ha sig, sprang bort och la sig ner på golvet och grina, men bara ignorera och gå vidare så kommer hon ifatt sig.
Så shoppade vi ju lite, köpta nya knoppar till byrån i hallen, blev vita i porslin, köpte en kudde till Loke, en liten speldosa till Loke, en ny toaborste - en svart till badrummet och servetter. Nästa gång jag drar dit ska jag köpa nya assietter, hittade skitsnygga
Dessa vill ja ha

Och detta fina tårtfat måste jag ha

När man inte använder den som tårtfat, kan det vara snygg att ha citroner och lime i =) blir som en liten färgklick i köket då =)
Man kanske skulle önska sig presentkort på ikea när man fyller år, och på åhlens.
Nåt mer jag vill ha i present är en tatuering, ska ha Lokes namn på högra underarmen och även deras personnr på insidan av handleden.

Nehe nu ska jag nog försöka få in Erica i duschen,så hon är klar tills vi ska åka till mamma sen.

Halloj!!

Nyss hemkommen från klubben, ska glo lite på tv och sen sova, vi ses imorrn =)

RSS 2.0