Ny hårfärg

Japp nu är håret färgat igen, mamma fick tid över och kunde färga håret på mej,så jag fick dra snabbt till hageby och köpa hårfärg, då de inte har nåt i affären här nere. Så nu är jag en rödtott igen =) hoppas det blir fint sen när det har torkat.

Bild kanske kommer senare under dagen/kvällen sen när man har gjort iordning sig med smink och sånt.

Besviken o arg

Börjar tröttna på att ställa upp för vissa familjemedlemmar hela tiden, men aldrig få nåt i gengäld. Händer det nån gång då jag/vi inte kan ställa upp, blir de skitsura, men aldrig nån tanke på att ställa upp på mej/oss.
Ska fan sluta vara så jävla snäll och ställa upp hela tiden.

Så inte kan man bli fin i håret, då jag inte har nån som kan färga håret på mej =(
Lägger mej ner i soffan o deppar vidare =/

Kålpudding

  • Kålpudding: 3.5 points
  • 800 g Vitkål

    2 gul Lök

    400 g Nötfärs max 10%

    1 tsk Salt

    1 krm Svartpeppar

    1 tsk Timjan

    1/2 dl Persilja

    3 dl Tomater krossade

     

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.

    Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.

    Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.

    Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.

    Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon. 4 portioner


    Matdags

    Drop in fikat på dagis var trevligt, både Erica o Loke hade kul, ja hoppas han oxå kommer trivas på dagis sen. Macka avstog jag ifrån på dagiset och fikat hos pappa sen, duktig va ;p hehe
    Men jag har mycket points kvar, efter middan har ja ändå 10p kvar till kvällen om man blir sugen på nåt, lite ska ja nog spara tills imorrn, imorrn kväll kommer jag inte räkna points. eftersom vi är bortbjudna på god middan med dricka till, så då är det ju rätt bra attman har points sparade ändå, så kan man äta med lite gott samvete =)
    Till mat idag blir det VV´s kålpudding, potatis och brunsås och en sallad då, erica har blivit helgalen i sallad, men det är ju bara bra. Passade oxå på att göra lite pizzasallad, hoppas den blir god bara ;p

    Vi ses senare!

    Nyss hemkommen

    Vart iväg lite idag och gått omkring i lite affärer och kollat, jessica hakade på. Blev bl.a bauhaus i väntan på att rusta skulle öppna. Där hittade vi en torkställning för en hundra lapp, så den slog vi till på,behövs verkligen ibland, när tvätten inte hinner bli torr i tvättstugan där nere, och måste ju ändå ha en sen när/om man skaffar en tvättmaskin.

    Tog sen en fika på lindahls, tog en macka, som jag kunde räkna ut points på, har ju börjat me vv och det går faktiskt riktigt bra, har gått ner 0,5kg sen i måndags, men det är ju mest vatten säkert, men ändå =) Ska börja träna nästa vecka oxå med henka, ska bli skoj, hoppas ja =)

    Vill färga håret idag, men ingen har tid, jag hoppas jessica verkligen har tid ikväll, annars får henka färga håret på mej hehe.

    Idag ska vi till dagis redan 13,30, de har drop in kaffe på dagis, så då kan man umgås lite med de andra på dagis, kan Loke kolla in sitt blivande dagis lite =)

    Dagis plats

    ÅH fick hem papper nu om Lokes dagisplats, han fick en plats på Ericas dagis, så då lär de ju bli samma avdelning =D *superlycklig*

    Tisdag

    HAr ju glömt att berätta att jag vann en tävling i Nikitas blogg, vann ett presentkort på 200kr hos Lekvira. Funderar på sen sån här till Erica, men har inte riktig bestätm mej än, men supersöt är den =)
     
    Bild lånad från Lekvira

    Tisdag idag och Ericas första dag på dagis denna vecka, som hon har tjatat, hon har redan bestämt vad hon ska leka och vilka hon ska leka med, och det är ju samma gäng som vanligt- Ellinor, Oskar o Nellie, det är dom som hänger ihop på dagis. Ska bli kul och se om de hänger ihop sen i skolan oxå, om alla börjar på samma skola.

    Henka är och hjälper en polare, Loke somnade nyligen och jag ska väl plocka lite hemma och fixa med tvätten, då vi hade tvättstugan igår.

    Auktionerna på tradera flyter på lite grann, ahr ju avslut på dom på söndag o måndag. Mina auktioner! Ta gärna en titt!

    Besök på bvc och i lekparken

    Fick sova ända fram till klockan 8 idag =D Loke brukar annars vakna halv 7-7, så det var ju skönt.

    Igår kväll fick henka skjutsa upp pappa till akuten, jag misstäntke att det ev var njursten eller blindtarmen efter att pappa beskrivit hur ont och vart han hade ont, fick honom tillslut att ringa sjukvårdsrådgviningen och de tyckte som mig att han skulle till akuten så de kunde kolla honom. De röntga honom och så, men de hittade inget fel på honom, endast att han hade lite blodbrist. Skumt det där, att han hade så onte, men så hittar de inget sen, får hoppas det inte kommer tillbaka.

    Idag klockan 10 var det dags för ett besök på bvc, kvart i 10 stog jag nere i trappen och kom på att Lokes vagn låg kvar i bilen, så jag fick ringa henka och kolla om han kunde komma med den, så vi hann i tid iallafall, hade ju aldrig orkat bära honom ända ner till bvc, även om det inte är långt, så är han ju inte så lätt längre.

    Men väl där så gick ju allt bra, lite torr i huden, så det ska vi smörja med två olika salvor. Han hade gått upp ca 0,5kg och vuxit 1,5cm på 2mån, nu ska vi inte dit förän han fyller 1 år, men det är ju om 2månader så, då blir det även läkarbesök och en spruta.

    • 9240g
    • 71,5cm
    • 44,75 cm huvudomfång.
    Efter bvc träffade vi Helen o Ellinor i lekparken, så de lekte lite och vi satt och snackade lite skit. Alltid lika trevligt, känns bra att ha en vän som du Helen <3

    Loke sover, henka är och tränar, erica tittar på filmen Mamma mu & kråkan, så då passar jag på att sitta lite här.
    Sen ska vi åka och handla lite förhoppningsvis, vet bara inte vart, antingen ica maxi eller city gross tror jag.
    Måste ju även köpa present till Jessica o Linda, som fyller 21 år den 6:e maj. Kan inte skriva vad jag ska köpa, ifall de läser ;p

    Bilddagboken

    Helen: nu ska du kunna se den =)

    Busfabriken

    Igår var vi på busfabriken med Helen, Niklas o Ellinor och hade superkul =D Tack för att ni ville följa med <3 Barnen busade massor och även vi vuxna, hittade ett fotbollsspel som vi vuxna stog och spelad med ett tag, skitkul ju, blev en innebandymatch oxå, lite hoppning på studsmattorna och lite klättring.

    bollhavet


    Erica i bollhavet


    Ellinor bland bollarna


    Lite cykling oxå


    Helen likes big balls ;p

    Fler bilder finns på bildagboken.


    På kvällen  var ja hemma själv med barnen då henka var iväg på "the boys", åt lite godis och glodde på tv + en del lek då.

    Idag ha vi vart ute i parken en sväng, varmt ute men inte så soligt, ändå var det knappt några ute idag. Efter det gick vi en promenad ner till hamnen och sen drog hemåt igen.

    Imorrn är det dags för bvc med Loke, får gå dit själv med båda barnen, henka slutar ju inte förän halv 11, jag ska vara där 10, får hoppas det går bra. Måste passa på att stor handla lite imorrn tror ja, kan inte sen i veckan.

    Idag blir vår kille 10månader!
    Och jag har namnsdag!



    orkar inte

    Orkar inte blogga nåt idag, så en uppdatering kommer imorrn, håll utkik!

    Loke!

    Åh idag tog Loke sina första egna steg utan att hålla sig i, vara bara 2-3 steg typ, men ändå han gick själv, min duktiga kille <3 Han blir 10 mån på söndag, han är ju till o med tidigare än Erica, hon  var 10,5mån när hon tog sina första steg.

    Imorrn är det väl tänkt att vi ska till busfabriken med fam andersson/möller.
    Ps.Helen- har messat dej om du läser detta =)

    Nehe nu måste ja ut i köket och fixa lite sås och steka köttet.

    vi ses.

    Tingeling

    Är den inte bra eller vadå =D


    Tävling- Vincentshoestore



    Jag tävlar om två presentkort värda 500kr styck hos Vincent shoe store
    i Nikitas blogg. Tävla HÄR du med!

    Torsdag

    Idag har jag inte gjort så mycket. Hämtade stumpan på dagis vid 14-tiden och gick till parken utanför pappa o dom där barnen fick leka lite, Helen o Ellinor var där oxå, verkligen skönt att sitta där i solen, var väl en ca 15-18 grader i solen, riktigt skönt var det.

    Sen gick vi upp till pappa o tog en fika, och där är Erica fortfarande, hon ville sova där, så det fick hon, är ju ändå inget dagis imorrn.

    Ikväll eller snart ska jag stryka lite kläder och lägga ut lite på tradera, måste bli av med det, bara trött på att se det, har ju ingen stans att förvara det, så ta gärna en titt på Tradera sen, klickar du på länken kommer du direkt till mina auktioner =)

    Kalasigt

    Igår efter att henka hade kommit hem och vi hade gjort oss klara åkte vi till Robin o Sanna och hälsade på och ta en liten titt på lilla Max, så himla lite, tänk att Loke var så liten för ca 10mån, verkligen svårt att tro. Tänk att det bara är 2mån kvar tills han fyller 1år =O min lilla kille är inte så liten längre.

    Sen vid 18-tiden gick vi hem till Helen o Ellinor, vi blev dit bjudna på kalas, tack så mycket för att vi fick komma <3
    Var jättetrevligt där, har ju spenderat rätt mycket tid hemma hos helen när vi var små, man var alltid välkommen dit =D
    Erica hade det jättekul med Ellinor, blåste såpbubblor, byggde lego och lekte med ballonger.
     Var lite blyg i början när vi kom dit, men det släppte rätt fort. Hon till o med slet fram pottan, ställde den i hallen och satte sig och kissade ;p knäppungen, hon gör ju så här hemma, så hon kände väl sig trygg med att göra det där oxå.

    Och Lindas ultraljud gick bra igår, allt såg bra ut, fick inget nytt datum, så bf är fortfarande 18 september! Det är oftast inte förrän  man vart på ul som man verkligen inser att man är gravid, så var det för mej. Speciellt med Erica, hade ju inga symptom alls med henne, så sen vid ul, då hajade man verkligen att det var nån där inne i magen.

    Loke ligger och sussar nu, Erica är på dagis och henka på kursen idag igen. Ska väl ta tag i tvätten om jag orkar och har lust, vi får se om det inträffar hehe.
    Funderar på att ta en kopp te snart, igen =D

    Vill övningsköra lite oxå... Sen när mina skattepengar kommer, ska ja dra till körskolan och köpa några körlektioner. Mitt mål är att ha klarat uppkörningen tills jag fyller år, vore ju en perfekt födelsedags present, 25-års present till o med ;p
    Så jag har alltså till den 13 oktober på mej!

    Tävling: Elvis-Elina


    Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos Elvis-elina i Nikitas blogg.
    Tävla HÄR du med.

    Onsdag

    Har ju glömt att skriva att henka och jag hade vart tillsammans i 8,5år i måndags, herregud vart tar tiden vägen? Känns ju verkligen inte som att det är så många år.

    Idag har ja inget alls att göra, tråkigt, eller jo det har ja, men hur jävla kul är det att fixa med tvätten? Typ inte alls, men sånt man måste göra iallafall.

    Åh idag ska Linda på ultraljud =D Så himla spännande, hon har lovat att hon ska ringa till mej efter det, åh det är ju så himla mysigt. Hon har börjar känna sparkar oxå, det är nåt jag saknar, bara sitta och gosa med sin mage och känna bebisen sparka och röra runt på sig där inne. Nu har man ju ingen lust att sitta o gosa med sin mage direkt ;p haha. Ska upp till kumla den 3:e maj, ska bli kul att se hur mycket magen har växt sen sist.

    Ericas kompis Ellinor fyller 3år idag oxå, grattis grattis. Erica har köpt en present till henne, hon ska tyvärr inte ha nåt barnkalas men känns som en fin gest ändå att köpa nåt till henne. Erica höll på att försäga sig i måndags när vi träffade henne, vad vi hade köpt, knasungen! Så ja hoppas vi ses sen vid dagis så vi inte går om varandra,så Erica kan ge presenten till Ellinor.

    Efter dagis hoppas jag att vi ska dra till Robin o sanna o titta på lilla Max, har ju inte sett honom än.

    Näe nu ska jag dricka lite té..

    Sov trots

    Dagis dag för Erica igen, hon blev jätteglad och det första hon gjorde var att ge sin kompis Ellinor en kram <3 gulligt.
    Efter det åkte vi till maxi och handlade hem lite käk, så man klarar sig ett tag, och te köpte jag, haft slut på te hemme ett tag, jämt glömt bort att köpa det, så nu köpte jag 2 paket, ett grönt te med citronsmak och sen svart te med jordgubbssmak, så himla gott med te ju.

    Nu sover äntligen Loke, tog nästan 1 timme för honom att sova, ändå var han supertrött, äntligen lite lung och ro ;p
    Nehe glo runt lite på nätet, passa på nu när han sover =D

    Lekparken

    Idag på eftermiddan kom Helen o Ellinor och plingade på och frågade om vi ville följa med ut på en promenad, och det ville vi ju =) Ellinor hade sin dockvagn med så Erica fick ta med sig sin vagn också och en docka, sen begav vi oss utåt på en promenad och tillslut så hamnade vi i en lekpark där barnen lekte lite.

    Nu sover båda barnen, så himla skönt,blir att glo på ballar av stål som börjar snart och sen sex and the city, ja måste kolla så att det går nåt sånt avsnitt idag =)

    Henkas plastsyrra har fått sin lilla son idag =) Stort grattis Tessan! Har Loke en till liten kille att leka med sen. Kul att det föds lite killar runt omkring. Sen bara att vänta och se vad Linda får, fast jag tror fortfarande på en tjej. Sen ska ju min kusin ha en till en vecka efter Linda, hoppas hon får en liten tjej nu, hon vill gärna ha en, efter 2 killar. Känns som alla ska ha barn nu nu, likadant när jag väntade Erica. 2006 och 2009 är nog riktiga babyboom år verkar det som.

    Tävling- valfri Wallie




    "Jag är med och tävlar hos Eira - Min ögonsten om en valfri Wallie från trend4you"

    En liten shoppingdag

    Igår kväll blev ja sugen på att gå en promenad, så jag fick med mej familjen ut på en promenad, Erica fick cykla.




    Tuffa killen följde ju med såklart. Här sen ni ju även hans nua keps och nya skor, ja lite av dom iaf.


    Stövlarna jag hittade till Loke, stl 20, pyttesmå ju.


    Erica och jag blev avlämnade på Maxi huset medans henka skulle vidare till jursla på en intervju. Gick in på kappahl och hittade en vårjacka till Erica, hon fick välja mellan rosa och röd och hon tog rosa, var den sista som fanns kvar i 104, tur det =) Gick in på akademinbokhandelnd och köpte en kalender till mej, äntligen! Sen  väntade vi på att henka skulle bli klar, så då kom han till maxi och vi tog en fika på lindahls. Åt en svingod macka där, nån GI-macka med frön och grejer på, mumsigt!
    Sen hämtade vi Loke som tillbringat tiden hos farmor, och det hade ju gått bra, de hade lekt lite sen hade Loke blivit trött, så han låg och sov när vi kom och hämtade honom.


    Världens underbaraste son <3

    Summa sumarum

    Ja igår vid lunchtiden gick vi bort och hämtade Erica som då hade sovit över hos kompisen Ellinor, de hade haft det jätteskoj ihop och erica hade somnat på två röda, hon måste vart utmattad.
    När vi kom så var de ute allihopa i lekparken, så vi lekte lite med barnen och pratade en massa skit. Vi bestämde oxå att båda familjerna skulle åka till busfabriken nästa helg, Erica ska bjuda Ellinor, hon fick ett presentkort dit när hon fyllde år, det ska bli skoj.

    Idag var vi ute i eksund en sväng och hälsade på farfar och mia, Tessan har inte fått sin bebis än, hon har tydligen till den 27:e på sig att kläcka annars skulle de sätta igång henne, lider verkligen med henne, är inte alls kul att gå över tiden, gjorde ju det med Erica, hela 15 dar och blev sen då igångsatt på bf+15, inget kul, så det hoppas ja hon slipper.

    Var på skopunkten och köpte skor till Loke, blev ett par tennisskor och ett par gummistövlar hittade jag oxå, blev total 138kr, helnöjd, tennisskorna var nämligen nedsatta såg jag sen efter vi hade köpt dom, såg inte lappen i som det stog 99kr på, utan jag såg bara den andra lappen och där stod det att de kostade 149kr. Så nu har han ett par gummistävlar att ha på dagis när han börjar där i augusti.
    Drog till lindex och köpte en present till lilla Max oxå, det är alltså Robin&Sannas nyaste tillskott, så vi ska dit imorrn och hälsa på. hittade även en snygg keps till Loke =)

    bilder kommer senare..

    Tävling- rockefella


    Jag tävlar om ett tjejpaket/killpaket från Rokcefella 
    Hos
    Nikita
    Tävla HÄR du med!


    Alltså dom har ju så snygga kläder på rockefella, sen när man har lite mer cash så ska det beställas kläder =)

    Pyjamas party

    Nu är Erica hemma hos sin kompis Ellinor, hon ska sova över där inatt, de kommer nog hade jätteskoj, skulle äta godis och blåa popcorn och måla naglar och ha en riktig tjejkväll, hoppas de håller sams bättre när jag inte är med där. Ska bli kul att höra vad erica har att säga =) Hon blev jätteglad när de kom och hämtade henne här förut.

    Annars så har man vart lite huslig, bytt sängkläder, fixat med tvätten, diskat, dammsugit och lagat mat, henka kom inte hem förän vid 18-tiden, vart en aning besviken, hade ju velat att han va hemma och sa hej då till Erica när hon skulle iväg, men blir ju så när man prioriterar annat, inte mina problem, hans val.

    Sugen på godis oxå, kanske ska dra ner och köpa lite sen när Loke har vaknat, och henka kommit hem igen.

    Tävling - Lekvira



    Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos Lekvira i Nikitas blogg
    Tävla HÄR du med.

    Fotodax

    Hittade en sida för ett tag sen där man kunde göra om foton så de ser gamla ut.


    min underbara barn <3


    Jag o fina Helen!


    Och en liten bild på världens finaste kille <3

    Vill ni testa ni oxå gå in HÄR!

    Sen finns ju en annan rolig sida där man kan ha kul med sina foton, nämligen på photofunia.com


    Erica


    Loke


    och så en på mej då ;p

    Sommarhatt

    Har beställt en sommarhatt till Loke, ni vet sån där fiskarhatt, blev en turkos från Villervalla
    Bild lånad från villervalla!
    Tittade lite på lindex, hm o pop, men hittade inget snyggt, så det fick bli denna, skulle velat haft den med stjärnor på, men fanns inte på denna turkosa, synd, men blir nog bra iallafall. Hade lite problem med vilken stl jag skulle ta, men på lindex hemsida hittade jag en stl-tabell, så jag beställde den i 48/50, hoppas den blir bra.

    På måndag ska jag iväg, antingen ner på stan eller maxi och kolla efter en vårjacka till Erica, funderar på att dra ner på stan, jag o erica kanske. Vill du haka på Helen?

    Rent hus? + uppdatering

    Usch va trött jag är på att fixa med allt hemma, städning, diskning, och allt annat. Ser inte karlar när det är skitigt? Måste de blir som man har sett i programmet Rent hus på 4:an, fast skulle dom ens då lägga märke till hur det ser ut hemma?
    Tänk om man vann fler miljoner så man kunde anställa hemhjälp ;p skönt det skulle vara =D

    Nehe fixa iordning sig och hämta stumpan på dagis.

    Uppdatering.
    Lovisa: vi har en 3:a på 90kvm och den kostar 6240, tror ja det är.

    Tröööötttt!!

    Är skit trött och seg idag, vet inte riktigt varför.
    Har inget att göra idag heller, förutom att diska o plocka här hemma idag, men hur kul är det då?

    Trött man man bli på ens syskon ibland. Jessica är småsur och vill inte följa med upp till Kumla den 3:e maj, då vi tänkte dra upp o fira båda där, men hon trodde tydligen att vi bara skulle fira Linda och skita i henne, som vanligt blir det missförstådn när pappa o lotta meddelar saker vidare, utan att vi har sagt att de ska, då hade vi inte ens bestämt att vi skulle upp dit, utan vi hade pratat om det att det kunde vara trevligt, med tanke på att ingen av våra föräldrar har besökt Linda än. Men nu vet inte pappa o dom om de ska upp, de vill ju inte lämna Jessica hemma, dom ska jämt favorisera nån, är det inte hennes dotter så är det Jessica tycker jag. Om hon väljder att inte följa med så får hon väl stå sitt kasst, tycker det är jävlig dålig stil av pappa o dom så att skita i att åka till Linda bara för att Jessica inte vill.

    Ibland skulle jag vilja flytta en bra bit från stan och bara slippa allt, typ kallaste Norrland eller nåt =D

    Bebis

    Pratade med Sanna nyss, nu har de fått en liten kille, eller det var vid 12-tiden idag. Har dock inget namn än, men vägde 3220g tror ja det va, nåt sånt och 51 cm lång, ungefär som Loke, han var lika lång men vägde 3260g.
    Båda våra tjejer låg runt 4-kilos sträcket, så det är ju verkligen skillnad.

    Onsdag

    Efter dagis idag gick vi till lekparken, henka och loke kom lite senare, då Loke sov när jag var tvungen att gå till dagis och hämta stumpan,helen och ellinor följde med oxå, och väl där så träffade vi Lina med hennes söta tjejer Kiara o Bianca.

     På dagis idag hade de haft miljödag, så det hade städat på gården, krattat och sånt och grillat korv  till lunchen som de åt ute, snacka om mysigt. Sånt fick inte vi göra på dagis *avis*

    Gud va tyst och lungt det är här hemma just nu *njuter* Båda barnen sussar, kvällen lär då alltså bli en mardröm, med Erica då menar jag, men får fan inte liv i henne, och henka är o tränar. Har precis ätit mat, gjorde avsmala tacosbifffar med ris, lite sallad och en klick cremé fraiche, mm riktigt gott!


    Erica som påskkärring (bättre sen än aldrig ;p)


    Och Loke är alttid lika glad!


    Lite syskonmys!

    En perfekt tv-kväll

    Igår kväll kom pappa o lotta hit på en kaffe.
    Sen kl.21 så var tv:n min, bara min. Det var ju 2 avsnitt av Desperate housewifes och efter det ett avsnitt av sex and the city, den perfekta tv-kvällen ju =D

    Tv-förbjudet verka funka rätt bra, hon betedde sig mycket bättre under kvällen igår, och när jag såg att hon höll på bli "galen" igen hehe, så prata jag med henne direkt om konsekvenserna.

    Vi möblerade om i barnens rum här om dagen oxå, flyttade på Ericas säng så den står på samma sida av väggen som Lokes säng, blev mycket bättre, och hennes bord står vid dörren nu, blev bättre plats för den nu, även om aldrig stolarna står där inne, de står oftast här inne i vardagsrummet.

    Nehe om man skulle fixa med tvätten så det kommer ner i lådor och in i garderoberna.

    Humör

    Gud vad ja börjar bli jävligt trött på Ericas humör =/ Får hon inte som hon vill så blir hon ursinnig och skriker och gråter och ja allt. Kastar saker omkring sig,farar för det värsta sen när Loke börjat gå att hon knuffar honom då, för hon gör det ju om han sitter i sin gåstol.
    Hoppas verkligen det går över snart, orkar inte med det snart längre, oftast jag som får ta hand om det oxå =(
    Så idag har hon bolibompa o film förbjud, nåt måste hon straffas med så hon verkligen lär sig att man inte får bete sig hur som helst, för det verkar ju inte räcka med att säga åt henne.

    Tävling


    Ja, jag är med och tävlar om ett presentkort hos Kullerbyttan Barnkläder!
    Tävla här Du med!

    Alla kan vara med och tävla!

    Skön dag ute på Djurön

    Ute hos mamma tog vi en lite fika, sen gick vi utåt. Tänkte sparka lite boll med barnen, men det va några som hade nån träning där tror ja så vi bestämde oss för att gå en skogspromenad istället. Först gick vi en sväng bort till bryggan som är precis där mamma bor typ, där stog vi och kastade lite stenar innan vi fortsatte vår promenad. Tyvärr fick vi inte syn på några råddjur men 2006 när Erica var liten så sov vi över hos mamma en natt, på förmiddan sen när alla sov, så gick jag o henka ut med erica en sväng i skogen, och då stog det ett råddjur på stigen framför oss bara några meter ifrån, jättefin, men sån tur hade vi inte idag.

    När vi hade gått genom skogen så beslutade vi oss för att gå till naturreservatet där och gå stigen som finns där, blev att vi tog det långa varvet där, så sammanlagt blev det att vi gick ca 2mil idag, och erica gick hela vägen, jättestarkt gjort av henne tycker jag. Trevligt att göra nåt ihop med hela familjen puss på dej min älskling! Tyvärr tog man ju aldrig med sig kameran, tänkte ta med den, men tänkte skit samma ;p typiskt.

    Nu sover äntligen båda barnen, Loke har vart lite gnällig under kvällen, så henka gnuggade in lite alvedon på tandköttet, sen somnade han som en stock. Ska snart se Ballar av stål och sen Sex and the city.

    Måndag

    Måndag och en ny skön vecka, lite sol ute idag med. Om ca en timme ska vi åka ut till djurön och hälsa på mamma o freddie, jessica ska med ut dit oxå.

    Så det är väl dags att klä på sig och göra sig iordning strax.

    Vi ses senare

    Påsken

    Ja igår var vi och åt påskimiddag hos pappa, blev med typiskt påskmat fast vi fick oxå lamm, riktigt gott denna gång tyckte jag. Erica hade fått en påskpresent av sin kille, en hanväska i form av en pude, jättesöt och i den låg det klistermärken. Av pappa o dom fick hon godis och ett jopprep i sitt påskägg.
    Blev aldrig att hon sov där inatt, var ju bestämt att hon skulle det, men sen när vi skulle hem så ville hon följa med hem, så det är ju klart hon får det. Samtidigt skulle Noel följa med ut med bobbo, och då helt plötsligt skulle hon sova kvar iallafall, så då lämnade ja kvar hennes grejer och allt annat där, så kom vi ner utanför porten, skulle säga hej då till henne, men näe då har hon ångrat sig igen och följde med oss hem ändå.

    Idag åkte vi till henkas mor o peter och tog en fika, och barnen fick påskpresent. Loke fick en lastbil som han blev jätteglad över och erica fick en liten docka med lite tillbehör och 3-pack med kinderägg.

    Imorrn funderar ja på om man skulle åka ut till mamma en sväng, vi får se.

    Glad påsk på er!

    Åh så skönt att så sova ut, gick upp nu vid 13-tiden när telefon ringde. Fast jag var ju uppe redan vid halv8 och var uppe i ca en timme, mådde lite illa, men klarade mej =D behövde inte kräkas, mår toppen idag =D Drack ju vatten de senaste timmarna innan vi åkte hem, till skillnad från henka som är lite tung i huvuddet ;p Tog en taxi hem inatt och var hemma vid 3,30 ungefär.
    Hade jättekul igår faktiskt, kvällen blev bättre än förväntat. Satt och förfestade hemma själv, men det gick ju det oxå, hann ju bli onykter iallafall innan svärmor kom och hämtade mej.
    Träffade en massa trevligt folk som man pratade med =D När jag dricker blir ja pratglad, man kanske skulle dricka varje dag så man inte är blyg och pratar lite mer, haha näe ja bara skojade.

    Vid 17-tiden sen ska vi till pappa och käka, eller om vi drar lite tidigare, saknar ju barnen lite, även fast det har vart skönt att va lite barnledig, nu får man nog lite påhopp, men whatever!

    Näe nu läsa lite bloggar, vi ses.

    Glad påsk på er!

    Party party

    På eftermiddan gick vi ut i solen med barnen och gick till en lekpark, satte och i sandlådan och lekte lite, gungat har de gjort oxå, Loke var en aning sandig sen, tog av sig sina skor och kröp omkring utan dom i sandlådan :p busungen.

    Sen gick vi hemåt och slängde barnen i badkaret, där plaskade den en stund. Loke slocknade efter det, och vi andra satt och titta på filmen som erica fick i sitt påskägg Mamma Mu och kråkan, halvskaplig tyckte jag, men erica tyckte den va bra, och det var ju det som va målet.

    Nu är barnen lämnade hos morfar o Lotta, henka har dragit ner till klubben, och jag ska dit ner lite senare, svärmor kommer och hämtar upp mej sen. Ska snart börja sminka mej lite, försöka göra mitt hår skapligt, klippte lugg igår förresten, gjorde det själv, var trött på det ja hade. Var ett antal år sen jag hade lugg, kan det va 7-8 år sen sist hehe, om inte längre än så.Vill färga det oxå, funderar på rött igen, och det var verkligen länge sen, en 8-9år iaf, hade det när henka och jag vart ihop. Började färga håret rött när ja gick i 5-6:an och hade det fram till 2001-2002 typ, sen har det vart svart, och blont en gång =D Ska försöka hitta nån bild på det.

    Näe nog dags att blanda ihop en drink snart oxå, blir redbull/vodka med lite hallon i, för att piffa upp det hela =D

    Långfredag

    Barnen fick sina påskägg idag, de ska ju till morfar ikväll, och erica kommer inte hem förrän på söndag, Loke följer med hem imorrn.Erica ska sova där tills på söndag för att imorrn kommer hennes kille Noel dit och ska sova över, så ville hon ju självklart oxå sova över där. Och nästa fredag ska hon sova borta hos en kompis för första gången, hon ska då nämligen sova över hos Ellinor,de kommer nog ha det kul ihop, om de håller sams =Dhåller tummarna för det iallafall.

    Igår kväll drog vi till maxi och handlade lite, hörde att de hade godis för 3,90/hg, billigt ju, så köpte lite igår så erica fick lite i sitt påskägg. Annat som hon fick i påskägget var hello kitty bokmärken och en el-tandborste med shrek på, hon vart superglad =D Loke fick en spade och en hink med nalle puh på, har han nåt att leka med i sandlådan, ska väl snart klä på oss och gå ut en sväng.

    Här kommer lite bilder från gårdagen då erica fick en ansiktsmålning


    Här målas hon och blir fin


    Erica med lejonkompisen Ellinor


    Fina tjejer <3


    Min fina, underbara tjej <3


    Jättebra kompisar!

    Bilderna är lånade från helens blogg, puckot själv (läs: jag) glömde ju kameran hemma =/

    Näe nu dags att fixa lite lunch till Loke tror ja, och erica tjatar om att få borsta tänderna med nya tandborsten,det är första gången som hon verkligen vill borsta tänderna, typ hehe

    Tävling - Musli




    "Jag är med och tävlar hos Eira - Min ögonsten om min egna müsliblandning från Min müsli! Tävla HÄR du med!"


    Jag fortsätter nog ändå med att ha tävlingar och sånt i samma blogg i fortsättningen.

    Påskkärring

    Idag sminkade ja erica lite, ja eftersom hon ska va påskkärring på dagis, mötte en annan tjej utanför dagiset som hade samma kläder som Erica =) Bild kommer senare.

    Efter dagiset sen ska vi till centrumet här nere, de har lite påskfirande, bl.a ansiktsmålning, fiskdamm, godis till dom som är utklädda, så dit tänkte vi dra sen, hoppas det inte regnar, duggar lite grann ute nu.

    Imorrn ska det bli skönt väder ute, +16 grader, fast lite halvmulet, men lär nog va skönt ändå. Då blir det att gå till nån lekpark med barnen.

    Gjort om en grej i hallen, köpt nya krokar till barnen och satt upp foton


    Kläder

    Inhandlat lite kläder från Lindex till barnen, de behöver ju lite sommarkläder, blev detta:


    2 tights och ett par capribyxor till Erica


    En tunika och en top till Erica. Katten består bara av en massa platta pärlor, jättefin, Erica älskade den!


    En liten hårdrocksbody är ju ett måste ;p och sen två t-shirtar till Loke


    Denna var ju så söt, med en massa fiskar =)

    Väntar på lite mer kläder från hm, 2 paket därifrån, men ena skulle inte ha leverans förän i slutet av maj, men det är ju lungt, för i det sista paketet är det bara kläder till Loke och det är i 86, så de är ju mer lagom till sommaren när han fyller år, usch inte långt kvar ju *ångest*

    Besviken

    Fan så besviken jag vart när jag såg att det inte var nån Desperate housewifes idag =( Min lilla höjdpunkt på kvällen när barnen har lagt sig ju *snyft*

    Men kl.23 ska jag iallafall se Sex and the city



    En massa pussar o kramar till min lilla underbara familj <3 Älskar er oerhört mycket!


    Balkongfix

    Dagistajm för Erica idag igen, de hade gått till kyrkan på morgonen för storsjung som de har, massa barn som är där och sjunger.Hon hade tyckte det var jättekul, folket där var utklädda till påskkärringar,kaniner och harar.

    Efter att henka hade kommit hem, åkte vi och hämta jessica och drog till rusta en sväng, hittade en fin el-tandborste till erica med shrek på, hon ska få den i sitt påskägg+hello kitty bokmärken och en film, i år får hon inget godis i sitt ägg, hon lär ju ändå få det av morfar o farmor och säkert av andra oxå, så det räcker och blir över.

    Sen åkte vi och hämtade ut kläderna på lindex, sen helt plötsligt var det ju dags att hämta stumpan på dagis, därefter åkte vi hem till jessica ett tag.

    Fick en fin kruka av henne som jag ska ha på balkongen, måste bara köpa nån klängväxt att ha i den. Fixade iordning lite därute, la ut mattan, ställde upp bordet och stolarna, riktigt skönt där ute nu =)

    Lekparker

    Idag efter lunchen rörde vi oss utåt, gick till parken utanför pappa, då den på vår bakgård är skittrist. Var inga barn alls ute där, men pappa o lotta kom utåt en sväng. Sen ringde sanna och sa att de var på väg, så då mötte vi upp dom och gick till en lekpark på andra sidan gatan och lekte ett tag, det vart totalt 4 olika lekparker som vi besökte idag =D Och Loke gjorde ett premiär smak av sand idag oxå. Erica smakade ALDRIG på sand, hon var inte så mycket för att stoppa saker i munnen överhuvudtaget, till skillnad från Loke då, som ska smaka på ALLT!

    Testade ett nytt recept idag, ostgratinerad falukorv o broccoli, supergott!
    På kvällen kom pappa o lotta hit och hälsade på oxå.
    Imorrn är det dags för dagis igen och henka ska iväg på en arbetsintervju =D
    Ska även till Lindex och hämta ut kläder =D

    Regnig söndag

    Usch vilket tråkigt väder idag, vaknade vid 7 tiden och då regnade det ute, nu är det grått och mulet.
    Efter frukosten idag klädde vi på oss och åkte ut till barnens farfar en sväng och hälsade på, det var ju ett tag sen.

    Sen hem och åt lite lunch och snart ska vi iväg igen, ska hem till Joy&Alina på en liten fika =)

    Premiär grilla?

    Haft en underbar dag idag, blev väckt av henka då frukosten var klar, alltid lika trevligt. Dock hade jag planerat att fixa en fin frukost till familjen, men får väl ta det imorrn istället.

    Efter att Loke hade vaknat för andra gången så klädde vi på oss och begav oss utåt, gick liten promenad och hamnade sen i parken utanför pappa, vi skulle ändå upp dit medans henka drog och tränade. Men inga barn alls ute på gården, men erica och Loke hade kul iallafall,skönt att sitta i solen ett tag.

    Nu har vi vart nere och handlat lite, blir bakad potatis, kött, tzatziki och sallad, hm man kanske skulle grilla köttet? HAr ju bara dock elgrill men det är ju bättre än ingenting. I sommar vill ja grilla massor! Åh om man ändå hade en uteplats eller trädgård, vad jag skulle grilla då, är ju så himla gott!

    Sen köpte vi lite gott till kvällen, grönsaker och dipp, erica fick välja en tablettask.

    Se om det är nåt bra på tv ikväll efter att barnen har somnat eller om man drar på en film..

    Sköna fredag

    Imorse drog henka och erica till svärmor,Loke sov och jag blev ju väckt så jag gick upp och satte mej i soffan och bara slappade, åt lite frukost. Sen när de kom hem hade de köpt med sig glass, mumsigt =)
    Sen ville jag ut och gå lite, så vi gick ut hela familjen och gick, förutom erica som cyklade då. Åkte till två olika lekparker där barnen gungade lite och lekte.

    Var på parken vid skolan här nere, och erica vill ju gärna klättra i ställningen, där finns det en stolpe så man kan åka ner på, men henka sa till Erica att hon fick, men hon gjorde det ändå, och henka han inte fram, så hon damp ju i backen och slog i sig i rumpan, benen klarade sig som tur va, kunde ju brutit dom om hon hade landat fel, så hade hon hjälmen på sig, tur det, ifall hon hade slagit i huvudet.

    Gjorde ett fynd på maxi igår, de sålde Ice age 2 för 29kr! snacka om fynd, de hade även gustav 2, men den ville vi inte ha. Så den filmen sitter erica och  tittar på nu,köpte även ett set med förkläde och skarlett (stavning?) bra tills de ska va påskkärring på dagis, vilket de säkert ska nästa vecka.

    Om ett tag är det dags att hoppa in i duschen hela familjen, dock inte samtidigt men alla ska lukta gott när vi ska iväg sen. Slipper man ju laga mat idag kanon ju =D

    glass time

    Usch för att dammsuga, men var dags igen, Kommer ju in så mycket grus, skönt nu när de börjar sopa bort all grus. Fick hem nya dammsugarpåsar igår. Är så svårt att hitta rätt till vår dammsugare, så hittade jag en sida på nätet  med dammsugarpåsar, nämligen dammsugarpåsar.nu, där kan man även prenumerera på dom, vilket vi gör så, smidigt och enkelt, vid valde var 3:e månad, kändes lagom. Finns nog påsar till de flesta där, fanns till vå konstiga dammsugare från daewoo hehe.

    Åh så typiskt, mankan ringde henka förut och frågade om vi ville haka på till halvars och äta glass, då hade vi redan precis ätit glass, erica och jag köpte med oss efter dagiset. Gick och tänkte på dan idag om man skulle dra dit, men tanken försvann, typsikt, men kommer nog fler gånger. Tänkte bjuda hit honom och sonen på fika nån dag nästa vecka, hans son är 2mån äldre än Loke, de lär nog ha det skoj ihop sen när de blir lite äldre.

    Vad ska ni äta idag?

    Här blir det att göra baconlindad köttfärslimpa, potatis och gräddsås och sallad/grönsaker till.

    Vår tips för balkongen?

    Idag var det dags att ta en tur till maxi och handla hem lite mat, så nu finns det sånt hemma så man klarar sig ett tag. Var även inne på hemtex och köpte present till svärmor, de hade tag 2 betala för 1 på dukar, handukar och sånt, hittade en fin cerise löpare med lite blommor på som jag skulle vilja ha på bordet i vardagsrummet, men vet inte om henka går med på det hehe.

    Väl hemma var det ju bara att packa upp alla påsarna, och sen fixa lite lunch. Loke fick laxgryta *blä* och vi tog en varsin hamburgare med en massa sallad till, riktigt gott var det.
    Efter dagis sen funderar ja på om man skulle köpa en varsin glass, gott i vårsolen =D

    Börjar bli dags att fixa lite på balkongen, skulle vilja ha lite blommor, men tyvärr drar de ju till sig getingar och sånt skit, och jag bara avskyr såna, så jag vet inte hur jag ska göra med den saken, skulle vilja plantera lite smultron eller jordgubbar oxå, vore ju gott och trevligt. Funderar även på att köpa  fuskgräs, ni vet sån där grön filtmatta typ, slippa det tråkiga och kalla betonggolvet eller kanske trätrall, det är ju snyggt, får se vad man hittar på där ute.

    Har ni några tips på vad man kan göra med balkongen?

    Skönt vårväder

    Gick en sväng till pappa idag igen, då henka var kaffesugen.
    Tittade ut på gården och såg att helen o ellinor var ute, så jag tog med mej erica och gick neråt, henka och Loke kom efteråt, så vi satt på bänken och pratade i vårsolen medans tjejerna lekte lite, efter ett tag kom Lina med sin familj och satte sig och pratade lite oxå, trevligt att "umgås" flera familjer, inte ofta det händer.

    Tvättstugan har vi idag oxå, fast var inte så mycket tvätt, skönt det.
    Imorrn ska vi dra och handla lite och kolla på present till barnens farmor, hon fyller år på fredag, så då är vi bjudna dit på middag, ska bli trevligt =D

    Näe glo vidare på greys anatomy och sen se vad kvällen har att bjuda på. kl. 23 är det iallafall dags för sex and the city, får ej missas!

    Lite shopping igen

    Fint väder ute idag, erica fick cykla till dagis idag, så söt, med hjälm och solglasögon på sig. Efter vi lämnat henne på dagis gick vi till affärn och köpte lite mat till Loke och sen gav vi oss iväg på en skön promenad.

    Beställt lite kläder till Loke för hans pengar han fick, det vart en hel del, tog lite i strl 80 och lite i 86, blev både från Lindex och hm, och till mej från hm och ellos. Även erica och henka fick lite kläder.


    Dessa två fina ska hon få och lite annat.



    Denna var ja tvungen och köpa till Loke ju


    Bilder lånade från Lindex shop online.


    Fick hem ett avi idag,ingen aning om vad det kan vara, stog bara från Uppsala, jag väntar inte på nåt, ska bli spännande att se vad det kan vara =)

    Snart dags att hämta stumpan på dagis oxå,blir Loke glad, han blev jätteglad igår när vi hämtade henne, och erica vart jätteglad och gav Loke världens kram =D

    RSS 2.0