Handlat

Gud så skönt det är när man är klar med allt, vi har vart och storhandlat, blev en hel del och inte så dyrt heller, me like!
Så nu har jag packat upp allt, hällt över i burkar, det som skulle det, ska bara frysa in köttet oxå, men det tar ja imorrn.
Nu ligger Loke i sängen och ska sova, vi andra tänkte ta lite glass, kan ju va gott, lite fredagsmys i soffan.

Undra om det är nåt bra på tv ikväll? Måste ja kolla upp.
 Ingen som har nåt tips om nåt bra på tv ikväll?

Bikers på kolmården

Erica var ju på kolmården i tisdags med peter o andra bikers från vipers, de blev filmade på kolmården i bamses värld när Östnytt var där, bara en kort bild men ändå ;p kolla noga haha

Torsdag

Igår var vi ju som sagt på badhuset och det var rätt så kul, erica är ju dock lite feg och vill helst bara vara i lilla bassängen, men vi var även i dom andra oxå, spenderade ngo mest tid i simskolebassängen och efter tag fick ja ner erica i bassängen, först satte hon sig i trappan ner i bassängen, men jag lyfte ner henne och visade att hon kunde stå där och då gick det bra. Sen stog hon och hoppade längs kanten och strax innan vi skulle hem då vågade hon sig ut i bassängen utan att hålla i sig, så det går ju framåt iallafall.
Har funderingar på att låta henne börja i simskola, Loke oxå, eller mer lek och plask men ändå. I höst ska ju erica börja på gympa oxå, de har det är borta i vrinnevipark är korpen som anordnar det, så måste ringa och anmäla henne snart, det börjar i början av september, lär hon nog tycka är kul.

Sen blev det att åka hemåt, bestämde oss för att vi skulle ta pizza till middag, lite lyx i veckan ;p jessica och freddie följde med hem hit och åt oxå, han fick oxå sina andra presenter och han vart väl glad över dom, tror ja ;p

Blev rastlös förut efter att jag hade fixat lunch till barnen, så jag ställde mej och städa ur kylen, torkade rent och så, så nu är det bara att dra och handla lite och fylla på den, skulle behöva frysa ur frysen oxå, men det kanske man kan ta imorrn eller i helgen.

Se när karln kommer hem sen då, kanske man kan dra och handla, Lokes gröt är slut och hans välling oxå snart och så behöver vi ju lite mat oxå.

Tävlingen avslutad

Nu är tävlingen avslutad. Erica fick hjälpa till att välja en vinnare, skrev lappar så fick hon dra en. Och vinnaren blev *trumvirvel* Emilia, stort grattis, har skickat ett mejl till dej!

Stort tack till Cocoo som ville vara med och sponsra mej i denna tävling. gå gärna in på deras hemsida, och kolla, de har grymt fina smycken och klockor www.cocoo.se
Där finns även armbandet att köpa till bra pris, finns även i andra färger.

Badhuset

Idag har hela familjen, utom henka då, sovit till kl.10, så sköönt! Loke vaknade vid 6 och fick välling och somnade om på två röda hehe.

Åh hade en sjuk dröm inatt igen,jag var typ besatt av satan eller nåt, kollade jag i spegeln så var det ett helt annat ansikte och jag var skitkonstig hehe, svårt att förklara men sjukt var det, o lite småläbbigt.

Idag ska jag och erica till badhuset med Jessica och freddie, blir på eftermiddan, för pappa ska vara barnvakt til Loke. Nu undrar ni säkert varför jag inte tar med honom oxå, och det är för att när vi är i dom störra bassängerna så vill inte erica vara själv, utan då får jag gå och bära på henne, hade henka vart hemma så hade han kunnat haft Loke i vattnet, så idag går ju inte det, men det kommer ju fler gånger som vi lär gå till badhuset och då får Loke följa med. Trevligt att ha lite egentid med Erica oxå ibland, hade ju det med Loke igår, måste ju erica oxå få det.

Vad snabba de kan vara på fk ibland, ringde ju i måndags och fixade med mina pengar och idag kom de in på kontot, så nu är räkningarna betalda, så det känns ju bra.

Ps. ni glömmer väl inte tävlingen här i bloggen, avslutas ikväll kl.20,30
Länk finns i tidigare inlägg eller i kategorin tävlingar.

Erica har föräldrafritt idag

Nu blir ni väl chockade att jag är uppe innan 7, jag skulle bli det hehe.
Loke vaknade halv 7, så jag tänkte att det är ju lika bra att gå upp, har ju ändå ställt klockan på 7,30.
För Erica blir hämtad senast 8,30 hon ska nämligen till kolmården idag med Peter (hennes farmors sambo). Dock inte bara dom som ska gå, kommer upp lite folk från klubben i Göteborg, så några barn till blir det, blir nog kul för henne.
Vädret ser ju dock inte så kul ut, grått och mulet, men ska tydligen inte regna iallafall, får väl hoppas de klarar sig, men lika bra att skicka med regnkläderna ändå.

Så sen när hon har åkt och Loke ska sova igen, ska jag oxå lägga mej och gosa ner mej i sängen.

Rensning bland kläder

Idag var ja tvungen att ringa försäkringskassan då jag inte har fått nån utbetalning av min föräldrapenning,ringde 3-4 gånger och då fick jag inte ens hamna i kö, sista gången jag ringde kom ja på plats 209, så fick ju sitta och vänta ett tag, men nu är det fixat och mina pengar kommer förmodlingen nån gång under veckan.

Har gått igenom Lokes kläder lite med, rensade ut lite som var för smått för honom, och gick igenom en kasse med kläder som jag fick av mamma i våras, och där hittade jag en hel del byxor till Loke i stl.86, så ska tvätta upp dom och lägga dom i hans låda, hittade oxå ett par regnbyxor så det är ju kanon, behöver jag ju bara köpa en regnjacka till honom. Har funderat på en regnjacka från pop, men det såg ut som om det bara var knappar på jackan, vill nog gärna ha med dragkedja på, så vi får se om det bli därifrån eller om det blir lindex.

Imorrn blir jag o Loke ensamma hemma, henka ska iväg, och erica blir hämtad imorrn bitti. Mer får ni veta imorron =)

Dagen efter

Ja kvällen igår blev ju rätt så rolig, vi satt hemma och förfestade lite, åkte en sväng på stan med mamma i vanen innan de skjutsade ut oss till peking. Träffade lite folk som man pratade lite med och lyssnade på bra musik.
Gick hemåt vid halv 2 typ, och gick då alltså från peking och hem, vart en bit på en halvmil ungefär, men skönt var det, gick och pratade lite om allt möjligt med älsklingen.

Fick en skön sovmorgon fram till 11 idag, upp coh åt lite frukost satte sig vid datorn och kolla lite, sen gick jag o la mej igen, mest för att ja va så uttråkad, men vi somnade båda och vaknade igen vid halv 16 haha.

Väntar på att henka ska komma hem, han är ute och åker hoj, såklart, sen ska vi ner och köpa en kebabrulle och sen hämta barnen.

Ni glömmer väl inte tävlingen, den avslutas på onsdag!

Lördag

Ja lördag idag då. Den har vi spenderat genom att dra till bauhaus en sväng och tittade runt lite, vidare till systemet och handlade lite gotti nam nam inför kvällen och sen tog vi ett besök ute i ättetorp hos sanna o robin och snackade lite skit.

Sen sprang ju klockan iväg, så bara att dra hem och packa lite saker till erica och Loke och vidare med dom till morfar där de ska sova inatt, vi ska festa lite hade vi tänkt oss, får väl se om det blir så, jag hoppas det iallafall, har öppnat första cidern nu =) Sen är det tänkt att vi ska dra ut till Peking mc och festa lite och ha det skoj.

Två år sen, när vi var på samma fest då, det var då henka fria till mej, hehe och så lyssnade vi på ett kanonbra band, nämligen mustasch =)
Puss på dej min älskling <3



Här är Volbeat, ett annat band som jag har fått upp öronen för, jävligt bra! Lyssna och njut!

Recept Tacolasagne

Ingredienser            6port.

  • 1 påse nachochips
  • 400 g nötfärs
  • 2 st vitlöksklyfor
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk tacosås
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl riven ost

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg nachochipsen i en ungsfast form.
  3. Bryn köttfärsen och blanda i pressad vitlök och tacokrydda.
  4. Fördela köttfärsen över nachochipsen.
  5. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över oliver och purjolök.
  6. Rör crème fraiche så att den tunnar sig.
  7. Bred crème fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Väldans god vill ja lova, blir att göra fler gånger =)

Tävling - Aromboden


Jag är med och tävlar om te,kaffe och krydda från Aromboden. Tävlingen hittar du hos Millah

Helg igen..

Kalaset igår gick bra, mamma kom förbi med grejerna så fixade jag med tårtan, för hon skulle hem och hämta freddie, han var hemma hos sin grannkompis medans mamma var i stan och köpte presenter till Freddie.

Sen blev det fika och en massa snack. Lite spelande blev det oxå, han fick nämligen ett spöket laban spel som vi spelade, erica och freddie verkligen älskade spelet, de fortsatte att spela själva när vi vuxna inte ville vara med mer.
Av oss får han mer presenter nästa helg när vi firar mamma, då hans presenter inte hann att komma, men han var nöjd ändå,btw han blev jätteglad över skivan med E.M.D =D

Fredag idag och äntligen helg, fick tyvärr ingen sovmorgon idag, barnen vaknade vid 8-tiden, men det kanske är lika bra att vänja sig, snart dags för dagistider igen ju. Idga är det en månad kvar, om man räknar till datumet, som Lokes inskolning börjar på dagiset, ska bli skojigt. Är inte alls nervös, vet att det kommer att går bra, känner det på mej. Eftersom han har varit där förut är det inte så nytt och främmande för honom, han trivs ju redan där, de få gånger han har vart där, en liten tjejtjusare är han ju oxå ;p

Ikväll blir det nog att se på film med familjen, ja sen när Loke har somnat, blir att se Bedtime stories., kanske lite gott till filmen, får se om det blir godis eller grönsaker med dipp.
Måste ju även till systemet sen och shoppa lite cider inför morgondagen, ska då till Peking mc och festa lite och barnen ska sova hos morfar.

Jag utmanar dej!

A) Ta fram mobilen och gå in på kontakter
B) Håll inne neråt knappen i ca 5-30 sek sen släpp
C) Skriv vem det blev som svar på frågorna!


1) Jag heter: Lillemor
2) Jag gillar: Pappa
3) Jag hatar: Janne
4) Jag är kåt på: Robin
5) Jag är verkligen super kär i: Linda hem
6) Snyggast i världen: mamma
7) Fulast i världen: eva mobil
8) Äckligast i världen: Lottas morsa
9) Muppigast i världen: Buss
10) Tråkigast i världen: Lillemor
11) Jag ska satsa på: Peter.B
12) Bästis: Jessica mobil
13) Jag vill ha sex med: saldobesked
14) Hatar jag mest: Lina
15) Jag har en hemlighet med: sanna
16) Jag skäms över: carro mobil

Jag utmanar alla som vill!

 


Freddie fyller 6år

För det är ingen vanlig dag för det är freddies födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Tänk att han redan fyller 6år idag, min goa lillebror <3 Börjar ju skolan i höst oxå, eller aa i 6-årsgruppen, men den tillhör skolan nu, iallafall här i stan.

Det första Erica sa idag var: Idag är det torsdag och freddie fyller år, vi ska ha kalas!
Haha så underbar god hon är min lilla plutta <3

Så idag blir det att pyssla lite hemma, jag ska dammsuga, svabba golvena, damma ,städa toaletterna. Svabba får ja göra sen när Loke ska sova igen, annars går han bara omkring och halkar och har sig.

Nehe om man skulle börja med dammningen kanske, istället för att sitta här och slappa ;p



Glass från GB.

Idag har det vart rätt lungt. Sov fram till 11, verkligen skönt. Hade problem att somna om imorse efter att ja va uppe vid 6 och gav Loke välling, som tur var somnada hen om, jag somnade nog inte förrän efter 7 nån gång.

Vid 13-tiden gick vi ner till affärn och handlade lite, bl.a en varsin glass, var så himla sugen på det, så det fick bli en
Tip top, gillar ni den?

  Vilken glass köper du helst från GB?

Efter det gick vi upp till pappa och hälsade på, hämtade skivan somhan fixade till mej som Freddie ska få imorrn, en skiva med E.M.D =)

Sen hem och fixa mat, tacos blev det idag *mums* och så har vi tvättstugan ikväll oxå.

Barnen är badade och klara oxå, bara lite välling till Loke om en stund sen är det sängen som gäller för barnen, Loke får vara uppe lite längre idag, då han sov lite längre än vanligt nu på eftermiddan idag.

Morgonstund har guld i mun

Min knasiga son ville upp tidigt idag, vaknade kl.6, bytte blöja och gav honom lite välling ihop om att han skulle somna om, men icke, bara att pallra sig upp, var uppe till 7,30 då bytte jag blöja på honom igen och la honom i sängen, och så sov vi fram till 10, sköönt! behövdes verkligen.

Vi eller jag har hittat en vägg som man kan sätta upp här i vardagsrummet, som går att att bort enkelt, ska hitta en återsäljare och kolla upp vad den kostar och kanske köpa en sån sen. Funderar på att låta Erica få ta vårat sovrum så flyttar vi ut i vardagsrummet, eller då vårt blivande sovrum =) Men vi får se är ju fortfarande i planeringsstadiet.

Pappa och dom kommer hit och tar en fika nu på eftermiddan, så erica och jag var nere och köpte lite jordgubbar förut, ska bli gott.


Lekvira.se

Vann ju ett presentkort hos dom i våras, och nu kom den till användning =)
Beställde lite grejer till Freddie som han ska få i 6-årspresent, det blev:

    
Bilder lånade från lekvira.se

Hoppas han blir nöjd, sen ska han även få en batman pyjamas =)
Han ville inte ha nåt speciellt sa han, lilla gubben <3
Ska fira hans födelsedag här på torsdag =)

Ny vecka

Måndag igen då, och henka har kommit hem, äntligen, eller han gjorde ju det igår.

Igår var den jobbigaste dagen med barnen, erica vägrade lyssnar på mej och Loke var gnällig typ hela dagen, vilket gjorde att jag blev skitirriterad *suck* Var verkligen en dröm när barnen hade somnat, får man tycka det som mamma? Äh jag gär det iallafall!

Idag har vi bara tagit det lungt, slappat och myst lite..

Ni glömmer väl inte att anmäla er till tävlingen , där ni kan vinna ett armband med peace-märke från Cocoo.se.

Tävling - Leilas bakbok



Jag är med och tävlar om snygga köksprodukter från Butiken FÖRR (www.forr.se)
Tävlingen hittar du HÄR

Poolparty och smultronstället

Jag lever, än så länge ;p

Igår spenderade vi dagen ute i Fyrby med Helen och Ellinor, jättetrevligt, åt lite mat där och barnen badade i princip hela tiden vi var där, Loke ville dock bara ta ett dopp, han tyckte det va lite kallt. Sen sov han gott där ute, Ellinor var snäll och lånade ut sin vagn så Loke kunde mysa lite i den, bara han inte blir bög nu, eftersom han sov i en rosa vagn* ironi* haha!

Innan vi åkte dit så tog vi en tripp in på ica maxi, under tiden lämnade vi tjejerna i lekhörnan de har där,och det gick jättebra, de hade hoppat och lekt, ritat lite och tittat på Horton, så smidigt att de har såna ställen, om barnen är bökiga i affären.

Kom hem vid 20-tiden, gav Loke välling och la honom i sängen och han somnade på stört, även jag var trött redan då, men höll mej vaken till 22,30 iallafall innan jag la mej. Erica och jag tog lite mackor och te när vi kom hem,erica drack mjölk dock, trodde hon skulle somna direkt när vi kom hem, eftersom hon somnade på bussen hem, men icke, somnade strax efter 21 tror jag.

Fick sova till 10 idag, sköönt!
Barnens farmor ringde förut och frågade om vi ville följa med till smultronstället, och det hade ju vart trevligt, men jag vet inte alls hur man sätter fast Lokes bilstol i bilen, så jag sa att hon kunde ju ta med sig erica iallafall, så nu har de åkt iväg, tror dom skulle käka nåt oxå, får se när hon kommer hem sen.
Loke har lagt sej och sovit igen, en liten tröttis, han gick och hämtade sin napp och sitt gosedjur, ett tecken på att han är trött, han ser ju bara så himla gullig ut när han går omkring med sin lilla giraff  <3

Jaha vad ska ja hitta på nu då? Blir väl att sitta här eller lägga sig på soffan och slö glo på tv, skönt att bara ta det lite lungt, tvätten tog ja hand om igår kväll, och disken tog ja med igår innan vi drog, så den behöver ja inte oroa mej för..

Pratade med henka igår kväll =) De öste ner där nere haha, rätt åt dom ;p Han drack lite öl  och festade han hade blivit uppgraderad inom klubben, så snart har han ryggmärke oxå och är då fullvärdig biker typ hehe.

Imorrn kommer han hem, hoppas tiden går fort, saknar ju honom..
Fast det gick rätt så bra att somna utan honom vid min sida, men erica får sova inne hos mej hela helgen =) Alldeles själv skulle jag inte kunna sova, men sov lite oroligt, vaknade ett antal gånger under helgen.

Kan ju avslöja att när jag hade en egen liten etta, för flera år sen, så kan ja räkna de gånger jag sov där på 2 händer haha, alltså inte ens 10ggr så jag där själv, antingen sov man hos mamma eller borta hos andra eller hade besök ;)

Ha d bra!

Ensam hemma

JAha då är man gräsänkling hela helgen och ska vara ensam med barnen hela helgen, henka har nu dragit till Simrishamn på nån mc-träff och kommer hem sent på söndag kväll, skitjobbigt tycker jag, men men bara att bita ihop.

Igår höll jag på att få ett nerv sammanbrott pga av barnen,så ja hoppas de är snällare mot mej under helgen, annars vete fan om jag står ut.

Önskar man hade körkort och bil, så man kunde ha kommit iväg lite, kunde man ha åkt ut till mamma och grillat ikväll, men blir att va hemma hela helgen, max att man går ut till en lekpark eller på en promenad.

Vi ses, om jag överlever dagen...

Älskling

Grattis älskling till hojkortet <3

Tävling - Vinn ett armband från Cocoo!




Jag har fått chansen att lotta ut detta fina armband från cocoo.se



I samarbete med Cocoo.se – Sveriges största smyckebutik på nätet, ordnar jag nu en tävling där du har chansen att vinna detta snygga armband!
 För att vara med behöver du bara göra ett inlägg i min blogg och motivera varför just du borde vinna det!
För en extra lott så kopierar du bilderna och skriver om tävlingen i din blogg.
(Glöm bara inte skriva in något sätt för mig att kontakta dig på)
En lycklig vinnare utses om två veckor och presenteras här på min blogg!

Lycka till!!


Snabb leverans

Igår bestämde jag mej för att lägga en beställning hos Cocoo.se och det blev dessa fina örhängen



Bild lånad från cocoo.se

Snacka om att jag blev väldigt förvånad när jag fick paketet i brevlådan idag, snacka om snabb leverans!
Tack så mycket Cocoo för den snabba leveransen!
Sånt tycker jag är kanon när man beställer, så man slipper vänta flera veckor på nåt man vill ha. Många tummar upp!!

Fick med en liten surprice oxå som jag tänker lotta ut här på bloggen.
Så håll utkik för ikväll tänker jag lägga upp en tävling här i bloggen!

Tävling - Yorrik



Jag tävlar hos Ninninusen om ett presentkort från Yorrik.se

Ljuva 80-talet

Sitter och lyssnar på lite 80-talsmusik, en del är ju halvabra tycker jag, man blir glad av musiken tycker jag. Tycker det är lite synd att man inte är född på 70-talet istället så man fick uppleva 80-talet mer, ja mena jag är ju född ljuva 1984 och det är ju inte alls mycket man minns av 80-talet, man minns ju mer av 90-talet.

Ska nog ta och uppfinna en tidsmaskin så man kan åka tillbaka till 80-talet =D
Nån som vill haka på dit?

Lite gyllene tider




Och lite Style

Telefontid

Idag väntade jag på ett samtal nån gång mellan 8.15-9.00, och ca 8,30 ringde en distrikssköterska från vårdcentralen, så vi pratade lite och jag fick en tid till en läkare den 9/9 , så då ska vi prata lite, innan dess ska jag till labbet nere på vc och väga och mäta mej och sen försöka gå ner 1-2kg tills jag ska träffa läkaren i september. Det borde jag ju klara =)

Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag. Henka har körlektioner idag, tror det blev en 5lektioner idag, så han kommer inte hem förrän på eftermiddag, man kanske kan gå ut sen en sväng efter lunchen, fast då är ju solen som starkast och det är ju inte bra det heller, men vi får se hur vi gör.

Igår kväll gick vi till pappa och tog en fika, och jag va snäll och dammsög där, pappa hade så himla ont i ryggen, så då är man ju snäll och ställer upp =) Henka och jessica hjälpte pappa att ta bort hönsnätet på balkongen, de hade den uppe när de var kattvakter ett tag.

Skönt att man får pengar snart igen, funderar på om man skulle åka till Linköping en sväng, dock inte Ikea om ni trodde det hehe, utan till gamla linköping och Valla, får se om resten av familjen vill det.



Skönt väder

Var verkligen skönt väder ute idag, lagom varmt, och i lekparken var det skugga så det var verkligen toppen =) Barnen har fått gunga lite, leka i sandlådan och pysslat, Loke åt lite sand oxå, så idag behöver han ju ingen lunch *ironi*

Efter det gick vi en promenad och gick förbi dagiset, erica längtar massor till dagis, men hon ska va hemma typ 4v till, den 11 augusti börjar hon på dagis igen, och så kommer hon får vara med i stora samlingen med de större barnen och hon kommer att till höra gruppen rävar.

De har delat upp alla barnen i 3 olika grupper beroende på vilken åldersgrupp de till hör. 1-3år kallas myror, 3-4år kallas rävar och från 4-5år kallas björnar. så Loke blir en liten myra när han börjar på dagis.
De små barnen (myrorna) har en egen samling och de andra har en annan, och ibland hittar de på saker i bara just den gruppen de tillhör, skönt för de större att få vara själva i bland och slippa småbarnen.


Den 24:e augusti är det Lokes tur att börja på dagis, kommer nog gå bra, han lär nog tycka det är kul, han blev ju glad att komma dit då vi hämtade/lämnade stumpan på dagis, tjejerna flockades runt honom redan då, så han lär nog få det tufft på dagis ;)


Nu sover Loke en stund, och Erica tittar på tweenies på barnkanalen, sikket jäkla skitprogram ;p men hon gillar det, så jag får väl stå ut med oljudet.

Måste städa lite idag, dammsuga, städa toaletterna, damma får henka göra ikväll..



Imorrn väntar jag ett telefonsamtal, ska bli intressant att se vad de säger =)

En ny skön vecka

Är väl något utvilad idag, men hade ju gärna fått sova några timmar till ;p hehe, men jag är uppe och så är även barnen, henka med men han har ju redan dragit, och honom ser vi inte förrän i eftermiddag, efter kursen har han körlektion, för på torsdag gäller det, då har han uppkörning på mc, han lär nog klara det tror ja.

Fast det är väl med blandade känslor, visst kul för honom, men det lär ju innebära att vi kommer se honom mindre och mindre här hemma under tiden man kan köra hoj ute =/ men men är väl bara bita ihop och se glad ut, inte minst för barnens skull. När ja kommenterar detta, så säger han åt mej att jag oxå får skaffa nån hobby, aa visst, men när ska ja ha tid med det? Kan ju inte dra när han är iväg och när han är hemma vill ja ju gärna umgås som en familj, man får ju liksom passa på då när han är hemma, alltså finns det ingen tid över för mej för en hobby.


Men skitsamma..näe fixa lite frukost till barnen och sen bege oss ut till lekparken, finns inget annat skoj att hitta på..

Tävling - Villervalla



"Jag är med och tävlar hos Agnieszka om dessa byxor från VillerValla!
Var med och tävla du med"

Söndag

Idag åkte vi en sväng till returpunkten och kastade av med bord och stolar och barnens gamla lära gå stol, var ju riktigt kul att står där och kasta lite grejer =) Åkte sen vidare och hämtade upp barnen igen som fick vara hos morfar under tiden då de inte fick plats i bilen, åkte en sväng och köpte glass och satte oss i folkparken vid fontänen, och den gillade Loke, han sa:
Ä dä? -och pekade  på den hela tiden, gullungen <3
Drog sen och handlade lite och hem igen.
Gjorde ett litet impulsköp på hemtex, bild kommer imorrn =) hihi skojigt va..


Sandra: ja just det Idas william. Känner du henne? va kul =) Synd att ni inte kunde komma, hade vart kul att prata med nån, kände ingen av de andra förutom ericas kusiner och henka då.

Tävling - Sweet funky



Jag tävlar om ett presentkort värt 400kr hos Sweet Funky i Malins blogg.
Var med och tävla HÄR du också!

Lördag på busfabriken

Om ca 1,5timme ska vi befinna oss på busfabriken, för då ska Erica på Williams 5-årskalas där, kommer nog bli kul. Loke får vara hos morfar så länge, tycker inte det finns nåt för hans ålder där direkt, typ ett bollhav bara, hur kul är det i 3timmar? Så näe erica får gå själv istället, eller vi är ju med ;p
Funderar på att låta Erica få ha sitt 4-årskalas där, om ekonomin tillåter, är ju inte så billigt direkt.


bild lånad från elite.se

Efter det ska vi hämta ett annat bord till vardagsrummet, som vi ska ha som matsalsbord, lär ju vara snyggare än det vi har ;p

Vad som händer ikväll får vi se, är sugen på en liten cider, dock bara 2,25%, får väl se..

Äntligen fredag

Åh ja vill verkligen ha en ny lägenhet så barnen får ett varsitt rum, går ju inte att möblera på så många sätt där inne i rummet =/ men det får vara som det är nu,Loke och Erica har fått byta plats på sina sängar, lite variation förnöjer ju livet ;p
Jessica var här och käka och hjälpte till, kokade kyckling idag för första gången i mitt liv,och det gick ju bra, även fast jag inte hade de kryddorna man skulle ha, men det smakade bra ändå =)

Loke ramlade och slog i ansiktet förut, men som tur var så var det inte tänderna det blödde ifrån, utan den där strängen mellan överläppen och tandköttet om ni förstår vad ja menar, och lite näsblod fick han oxå, lilla killen <3

näe nu äta lite godis och mysa med familjen..

möblera om?

Usch är svintrött idag, lyckades inte somna förrän  typ halv 2 inatt, och då gick ja o la mej vid 24, men det gick fan inte att somna alltså. Och upp vid 8 då Loke vaknade =/ Henka var ju inte hemma så då var man ju tvungen att gå upp ;p jäkla unge hehe.

Hitta på idag då? Jag är sugen på att möblera om i barnens rum, men vet inte riktigt hur. Satt och surfade på styleroom igår kväll, och hittade en massa bra ideér, några ska ja snappa upp =D
Ska försöka dela upp rummet på nåt sätt så att de får som en egen liten hörna ändå även fast de delar rum, typ lite blått eller grönt på Lokes sida och rosa på Erica, och det är faktiskt Erica som tycker om rosa, inte ja ;p
Jessica kommer hit sen, se om hon har några bra ideér.

Nehe fixa lite lunch till barnen och frukost till mej, har inte fått i mej det än =) Och sen gå ut på en liten promenad tänkte jag.


Vi ses nog senare, had bra till dess

Tävling- Crocs



"Jag är med och tävlar om ett par snygga crocs hos Wenne, var med och tävla du också!"

Nappen med smak av Norrland.

Idag har det regnat här hela dagen, och jag är en sån där tråkig mamma som inte går ut och leker när det regnar, går endast ut i extrema nödfall, typ om det inte fanns nån mat hemma eller inget toapapper ;p
Så vi har busat inne istället, byggde en koja under matsalsbordet, och det älskade barnen, Loke blev precis lyrisk av sig haha, verkligen, så kul att se =D så den har dom lekt med hela dagen.

Annars har  det vart lungt här hemma, fick lite fikabesök nu under kvällen av jessica, pappa o lotta. De hade med sig en varsin present till barnen, de har varit på kryssning och kom hem igår, erica fick en my little pony med lite tillbehör och Loke fick en racerbil, båda blev jätteglada över sina presenter =)

Har ju glömt berätta att jag ha vunnit en tävling, eller det var väl nästan en månad sen hehe,vann en sån här napp från vinton baby.se, de har produkter med smak från Norrland.


Vill ni oxå beställa en tjusig napp från Norrland, finns många olika motiv att få så gå in på Vintonbaby.se och gör en beställning, och gör ni det innan den 15 juli så får ni 20% rabatt på samtliga produkter som finns på deras hemsida.

För att få rabatten uppger ni koden Sommar2009 i "övriga meddelanderutan"

Tävling - Sweet funky

Jag tävlar om presentkort på 400kr från Sweet funky.

"Jag tävlar hos Jempajenny om ett presentkort på 400 kr hos Sweet Funky . Tävlingen avslutas den 14 juli klockan 18:00 genom lottning! Klicka här för att vara med och tävla du också"


Tävling - Plastisock



"Jag tävlar om denna mössa hos Eira - Min ögonsten"

Tävling - Babellfat



Jag är med och tävlar om ett fint babellfat hos Furnish

God morgon på er

Eller god middag kanske, vaknade för ca en kvart sen =D Var upp ens väng vid 7 tiden då Loke vaknade, gav honom välling, sne somnade han om, ingen idé att sitta uppe själv då, utan la mej igen, Erica hon sover fortfarande, en tröttis idag.

Händer idag då? ingen aning, måste diska iallafall, har världens berg med disk, kunde inte diska igår kväll, då det åskade, så blir att ta den idag. Kanske passa på att ta en promenad med barnen sen, om vädret håller, ska bli regn idag med, men frågan är när.
Jessica kommer hit sen på em/kvällen, hon ska få klippa Lokes hår igen, växer fort ju, det har han nog ärvt efter mej, likadant med ericas hår, man kanske skulle passa på att toppa hennes hår oxå. Luggen ska växa ett par cm till, sen kan hon nog ha den bakom öronen,smidigt =)

Henka är iväg och jobbar, han ska testa på att köra cementbil, han ska ev ha sommarjobb där, sen nästa vecka, ska han åka med en annan kille till sthlm för att se hur den turen går, sen ska han själv köra till sthlm fram och tillbaka i veckorna.

Under en regnig dag läser man böcker.

 Mer regn idag och lite åska och blixtrar, mysigt om man inte är själv hemma hehe.

Vart en lugn dag idag, jessica var här en sväng och hälsade på, haft tvättstugan nu under kvällen, och så har vi spelat lite kort med Erica, finns i sjön blev det, skulle ha spelat yatzy, men har förlagt det nånstans, så jag hittar det inte.

Lyssnat lite på talböcker oxå, började i går.
Ja är ju en buzzador, och då får man prova på lite saker, denna gång fick jag prova på ett erbjudande från Storytel, där jag kan gå in på deras hemsida under en månads tid och får lyssna på hur många böcker jag vill, de finns allt möjligt, från romaner,deckare, tills romantiskt crap ;p hehe.
Jag har börjat på en bok av Martina Haag "I en annan del av Bromma" och "Självkänsla nu" av Mia Törnblom, väldans bra böcker tycker jag.

Vill ni oxå testa på det, så kan man göra det gratis på deras hemsida.





Raining monday

Regn, regn och åter regn, men jag klagar inte, skönt med lite regn och lite svalare temperaturer, både jag och naturen behöver det hehe.

Idag kom mamma förbi på en kopp kaffe under sin lunch och snackade lite skit. Pratade lite om vad Freddie önskar sig när han fyller, kläder och sängkläder med Batman, men hittar inget på nätet. Så har ni tips, länka gärna.
Eller om ni har tips på vad man kan köpa till en kille som fyller 6år.
Alltså fattar inte att han redan fyller 6år, och börjar skolan, ja alltså inte i första klass utan i 6-årsgruppen, men de har flyttat den delen till skolorna nu här i stan, så alltså börjar han i skolan, fattar ni? ;p

Jag kommer fortfarande ihåg hans förlossning, jag och min ena syster var ju med, ja nästan hela tiden, inte just under själva krystandet, men innan och efter, nåt man aldrig kommer att glömma!


Sanna och barnen kom förbi och tog en fika och lekte lite, vart en hel del skitsnack som vanligt =) alltid lika skoj, annars har vi bara slappat idag, skönt det med ibland =)

Sommar nyheter hos Cocoo

Jag har tillgång till en förhandstitt på sommarnyheterna hos Cocoo, och jag känner för att dela med mej av några nyheter =)

Ett par tuffa örhängen i modell av handklovar,165 kr/st. Fler modeller finns på cocoo.se




Supergulligt halsband med luftballong och nallebjörn, 295 kr/st





Härliga örhängen med fjädrar i sprakande färger! 175 kr/st. Fler färger finns på cocoo.se

Just nu kan ja även erbjuda er som läser min blogg att få 15% rabatt på din order om du anger rabattkoden bloggspecial. Det vill ni väl inte missa, så passa på  nu, rabatten gäller fram till 28juli 2009

Söndagen

Igår eller inatt sov Erica hos morfar, så vi hade det lungt hemma, köpte lite thaimat och godis och hade det gött =)
Idag fick vi hem ett nytt bättre beg köksbord, ett svart runt bord, fick den av lottas morsa, så pappa och dom ville ha vårt köksbord så det körde vi bort dit, passade även på att sno deras gamla köksbord, som vi ska slipa och lacka svart och ha som matsalsbord så länge tills vi köper ett annat.

Tror vi skippar att sätta upp vägg i vardagsrummet, för ja vill ju gärna ha matsalsbord, vill ha lika stort vardagsrum som vi har nu, fast ändå ett varsitt sovrum till barnen, men de klarar sig nog ett par år med att dela rum.

grillkväll

Igår var vi bjudna ut till Eksund på grillning, så där spenderade vi några timmar under kvällen, riktigt gott med grillat alltså, hoppas det blir fler gånger i sommar, Julia var där oxå, så erica lekte med henne och hade skoj.
Loke hade oxå skoj, sparkade lite boll och gick och plockade lite jordgubbar i deras jordgubbsland =)
Var riktigt trevligt där, fick ju se lilla Wilmer oxå, söt liten kille =)

Vart tog åskovädret vägen som skulle komma inatt?

Idag ska det regna säger prognosen, vi får väl se om det blir så.
Här blir det att städa iallafall att städa, har ju inte haft nån ork och lust i veckan då det har vart så varmt.

Lite bilder ifrån veckan




Loke har börjat använda hårskum, nej ja menar grädde i luggen ;p


Glassar i sin pool som han fick när han fyllde år

Rabarberkräm

Testade igår att göra rabarberkräm för första gången, hade ju lite rabarber kvar hemma, dutm att det bara ska kastas, och det vart ju supergott! Nästa gång ska ja ha i lite jordgubbar för det ska tydligen vara gott =)

2-3port.

  • ca 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
  • 2 dl vatten
  • ½ dl socker
  • 1 ½ msk potatismjöl

Gör så här:

Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.

Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.

Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

Servera med mjölk.


Tävling- Lykkeliam



"Jag tävlar på barnshoppingbloggen, i samarbete med Lykkeliam! Tävla här du med :)"

Titta hit!!

Har du barn som är mellan 6-10 mån? Eller som blir 6mån snart, då har du chansen att få prova på färdigblandad gröt på tetra från Nestlé, helt gratis! Låter inte det kanon?

Allt du behöver göra är att regga dej på denna sida.

Efter det kan du få chansen att prova en massa olika saker.

hot hot hot

Varm dag idag med, skulle vara skönt med lite regn, och lite åska med faktiskt, trots att jag inte gillar den, men det är ju så himla kvavt ute. Vi var ute en sväng förut innan vi gick upp till pappa, var ju tvungen att gå ner till kisoken och hämta ut Lokes jackor =) jättenöjd, enda negativa, men det visste jag ju om, var att reflexen på ena dragkedjan på bröstfickan hade korvat ihop sig lite, och ett po.p märket nertill på jackan var lite luddigt, men hel och ren i övrigt, så jag är nöjd. Dock var den lite stor på honom nu, men till hösten är den nog lagom. Dock är den en tjockae variant av skaljacka, så undra inte om  man kan ha den på vintern oxå med fleecen under.

Snart blir det käk, grillat kött, potatissallad och grönsallad =)

RSS 2.0