pepparkaksbak och annat

Igår bakade jag och erica pepparkakor, men erica tyckte nog det var roligast att leka med mjölet =)



På kvällen sen drack jag två Xider, gud så himla gott det var, och lite smålullig i huvudet blev jag hehe, snacka om att man är lättpåverkad, hur kommer det då bli på nyårsafton? Har nämligen tänkt att ha barnvakt till båda då, Loke är ju då 6mån, så det känns lungt, så ska jag o henka festa lite.

Idag gick vi upp vid 11 tiden, åt lite frukost, duschade och klädde på oss, för kl.13 skulle vi var hos pappa och fika, lite tårta och så eftersom wictoria har fyllt år, erica åt knappt nåt, hon äter knappt nåt längre tycker jag, och inte ens nåt fika idag, då måste det vara nåt som inte riktig stämmer.Hon äter ingen mat heller, måste fråga på dagis nästa vecka hur hon har ätit där, hemma tar hon kanske bara några tuggor, men igår åt hon faktiskt upp allt.

Slutat ätit vissa saker oxå, som svamp o lök har hon slutit äta, viket hon har gillat förut. Hon har faktiskt gått ner 2kg och det är ju kanske bra, eftersom hon vägde lite mycket, men sen så har vi börjat röra oss mycket mer nu, och vår lilla kanin (erica alltså ;p) hon är ju nästan aldrig still, hoppas och springer nästan hela dagarna =D en riktig hoppmaskin är hon.


Vår lilla plutt, äntligen börjar hans kinder bli lite bättre


Gnaga lite bord, hihi erica var likadan


syskonmys


Ericas nya gardiner, tycker rummet ser mycket större ut nu ;p
Och hennes rosa fina ljusstake =)
Hon blev jättelgad när hon såg detta o sa: åh va fint det är mamma =)

Fredag

Henka var snäll och tvättade fönstrena igår, jag är värdelös på det, får bara en massa ränder, så jag överlåter det jobbet åt henka, under tiden ställde jag mej och strök lite gardiner,så nu är ericas nya gardin uppe, hon blev jätteglad när hon såg det och sa att det vart jättefint =) Även i köket sitter nya fina röda gardiner uppe. Ska stryka gardinerna som ska va i sovrummet oxå, de i vardagrummet åker upp på måndag, då jag får den andra fårn ellos, var ju tvungen och beställa en gardinlängd till ju.

Annars blir det att städa lite idag, vika tvätt,och busa med barnen som vanligt då =)
Henka är nere i lokalen, se när han kommer hem då..Han fick ta cykeln dit, bilen startade inte, han misstänker att startmotorn har pajat =/ kul, typ inte alls..

Vem är du?

Vart inspirerad från en annan blogg.

Så nu ställer jag frågan till dej, vem är du? och varför läser du just min blogg?

Nyfiken =)

Ni har väl inte missat att ni kan prenumerera på min blogg via bloglovin

Gårdagen

Jaha en liten uppdatering om gårdagen då som jag lovade.

Lämnade Erica på dagis som vanligt, sen drog vi ner till lokalen, kom hem därifrån strax efter 18 på kvällen, men åkte därifrån en kort sväng vid 14-tiden när vi skulle hämta Erica på dagis. Henka fixade lite och donade där, jag underhöll Loke lite, och slumrade till en kort stund på soffan =D var så himla trött. Och ingen direkt värme där nere, Loke låg på min mage, så himla varm och gosig, hur man kan inte somna då?

Natten till onsdagen var första natten sen Loke var 2 mån typ, som jag fick sova hela natten, väldans skönt, tyvärr hade man inte samma tur inatt =/

Erica ville inte fälja med till lokalen så hon var hos morfar en stund, hämtade henne vid 18-tiden och även jessica som va där, skjutsade hem henne och sen åkte ner till centrum här, hämtade ut mitt andra paket från Ellos. Vart lite besviken, köpte längder till vardagsrummet, eller jag trodde det iallafall, men vara bara en längd. Vet int eom det var ja som läste så dålig eller att deras sida var väldigt otydlig, så det var ju bara att beställa en längd till, jag som vill ha upp gardinerna till helgen, är röda gardiner som jag tänkte ha som julgardiner. Ska iallafall sätta upp ericas nya gardiner, sen fota så får ni se hur det blev =)

Hm se när henka kommer hem, skulle en kort sväng till lokalen, får väl se hur många timmar det blir, vi som skulle tvätta fönstrena dag =/ passa på medans det är plus grader. Är nämligen +8 grader här idag, och nästan all snö har smält bort =/ hoppas verkligen vi får snö till jul =D


Ätit slottspure. Visst är hans nya haklapp söt =)


Erica äter varma mackor


tänk att denna plutt redan är 5mån *snyft*
 Vart försvinner tiden?

Man hinner ju knappt med.

Loke 5mån

Idag blir vår kille hela 5mån..stora killen snart ju :p
orkar inte skriva nåt idag direkt, så en uppdatering om dagen kommer imorrn istället, hoppas ni inte blir allt för ledsna =)

Onsdag

Erica hade vart utan blöja på dagis idag med, och inte en enda olycka =) Hon springer tydligen på pottan ofta, precis som hemma. Hon säger att hon är kissnödig, men när hon väl sitter där så kommer det inget, men det är ju bra att hon tänker på att hon måste sätta sig på pottan,min lilla knasfia <3

Imorrn måste vi klä på henne ordentligt på dagis, de kommer nämligen int eha nån värme på dagis imorrn, de håller på att renovera köket på dagis, så imorrn måste de fixa med nåt som gör att värmen försvinner, så får pälsa på henne extra.

Åkte till willys och handlade lite idag, var evigheter sen vi var där, men det var trevligt. Köpte lite pepparkaksformar, kanske man skulle baka lite i helgen med Erica.




Imorrn kanske det skulle komma mera snö, så vi får väl se om det stämmer..

vinn en fin mössa


Är med och tävlar om denna fina mössa hos Theresé & Eira

Bvc besök

Idag var det ju dags för ett besök hos Kajsa på bvc igen med Loke. Och det gick ju bra, som vanligt. Gissade på att han hade gått upp ca 800g, hade nästan rätt, han hade gått upp ca 700g, så nu väger han
  • 7095g
  • 65cm
  • 41,8cm huvudomfång
Sprutan gick bra oxå, blev lite ledsen, och tittade snett på mej sen, så jag fick säga till honom att det inte var mamma som va dum, såg ut som om han tyckte det ;p

Erica ska inte tillbaka dit förän vid 4år, evigheter kvar ju, och då blir det tydligen syn- och hörselkontroll.

Nehe om man skulle diska lite..

Hej mitt vinterland

ja nu har snön även lagt sig här i underbara Norrköping.

Va uppe inatt nån gång när jag skulle byta blöja på Loke och såg att det var snöstorm ute =)
Sen när ja vaknade vid halv 12 igen, henka vars näll och tog barnen, så såg ja att det va en massa snö på backen.

Åh dumma Linda, hon ringde och frågade hur man gjorde kladdkaka, eller hon kollade om hon hade gjort rätt, men så vart jag ju själv sugen på kladdkaka ;p dumma dej Linda. Men besvikelsen blev stor, hörde aldrig timern, så jag är inte säker på att den rigde alls, så kakan vart ju inte alls kladdig, vart ju typ en sockerkaka istället =/

Lilla jag



Loke i hans nya overall, lite stor =)

Min lilla snutta



Tradera

Phu, nu har ja lagt ut en hel del auktioner på tradera igen, de mesta ericas gamla kläder i strl 80, men även en fin julklänning i strl 68, synd Loke inte hade blivit en tjej, då hade den ju vart perfekt till jul =) Även 2 par byxor i 92 ute på auktion
http://www.tradera.com/auktioner/ericasmamma

Så ta en titt vettja, kanske en liten julklapp eller nåt.

Lugna söndan

Sov fram till kl.11 idag sköönt.
Vart på en liten promenad, fan så jävla kallt det va, ca -2,5 grad ute, men dum som ja så hade jag ingen jacka på mej och inga vantar ;p så dte blev en kort promenix, bl.a till affärn sen till lekparken, men jag gick in så erica och henka var ute själva en stund.

Har en bulldeg på jäsning nu, så snart blir det att baka vaniljbullar, till nästa helg funderar jag på att baka lussekatter och kanske pepparkakor oxå, får se.

Blir mera bakande sen, vi ska även göra hemmagjord pizza oxå, mumsigt, blir en enkel capricciossa, tror det stavas så hehe.

Måste ju slå in jessicas julklapp sen oxå =) me love sånt =D

Ha det bra tills vi hörs och ses!

Tråkig lördag

Nu har man fått lite mat i magen, fått Loke att somna precis, henka drog igen, va väl typ hemma 1,5 tim, roligt. Vi som skulle städa och gå ut och leka med barnen, men så blev det ju inte, som vanligt.

Erica och jag gick ner till affärn och köpte lite godis till kvällen, se om det är nåt bra på tv, snart dax för bolibompa kan ja tänka mej, för det vill nog erica se.

Snart dags att plugga igen

Ja nu har ja kollat upp det jag har tänkt att plugga, alltså matte A på distans, man gör allt via nätet, enda gången man går dit är i slutet när man gör det slutliga provet, och det passar ju bra när man är föräldraledig Kursen är ju gratis men boken kostar runt 300kr, herregud =/ men men bara att bita ihop och betala och se glad ut ;p

Drog till pappa ens väng oxå, henka hjälpte honom lite, de köpte nämligen ett matsalsbord nere i centrum idag, som de bar upp och monterade ihop, vill oxå ha ett matsalsbord snart, ser ju så himla tomt ut borta vid fönstret, men tyvärr tillåter ju ekonomin inte det, än, men snart förhoppningsvis.

Sen hem o käka och sen badat med Loke oxå, han älskar verkligen att bada, sparkar och flaxar som en galning, ska bli skönt sen när han kan sitta själv i badstolen istället, så slipper ja bada hehe, och då kan erica och loke bada ihop, det lär han nog gilla =D Erica badade oxå efter oss.

Vart sugen att se på film, blev Tomten är far till alla barnen, lagom nu innan jul hihi, väldans rolig och bra film, till det åt vi lite popcorn. Blir fimkväll imorrn med för min del, henka ska vara fyllechaffis så jag tänkte glo på Sex and the city, extended version 2 dvd, fick hem den i onsdags, väldigt lyxigt fodral, fejk skinn som omslag med text och det på =D me like, så det blir att sätta på den när barnen har somnat.

Jo men så att

Idag var det första dan Erica var blöjfri på dagis, och det hade gått jättebra =) inte en enda olycka, känns ju jättebra. Efter dagis då åkte vi hem till jessica, där fick vi blåbärspaj, älskar verkligen hennes blåbärspaj, den är ju gudomlig god =)

Efter fikat åkte vi till maxihuset och handlade, drog in en sväng på hm och köpte en overall till Loke, hittade en blårutig, bild kommer så småningom. Tog en i strl 74 vilket motsvarar 7-9mån, då lär han kunna ha den hela vintern, förhoppningsvis. Kändes dumt att köpa en i strl 68 som han har nu, den lär han ju snart växa ur, och man skiter ju inga pengar direkt, så jag har ju inte lust att köpa 2 st overaller under en kort tid, och jag tror knappast han lider så mycket med att ha en förstor overall, han sitter och ligger ju bara i den, vore ju skillnad om han gick, då kan man ju inte köpa en för stor overall.

Imorrn ska vi vara hurtiga, vi ska ner till arbetsförmedlingen, henka ska dit och lämna lite papper och jag tänkte gå in på infoteket och hämta ansökan, tänkte nämligen läsa Matte A nu efter jul.
Sen tänkte vi gå till strömmen och kanske mata änderna, om det finns några där, gå en sväng i åbackarna och vidare till svärmor i kneippen och vattna blommorna, dom är ju nämligen i Thailand nu, drog i onsdags och kommer hem om 3v, snacka om lyx, och inte bjöd dom med sig oss =/ hehe

Go natt på er alla glada

Torsdagen

Usch va trött jag var imorse när klockan ringde, låg o halvsov fram till kl.8. Henka skulle iväg vid 9 tiden så han åkte och lämnade erica på dagis, så slappa jag klä på mej och Loke. Efter dom hade åkt, glodde vi en liten stund på tv och sen gick och la oss igen, och gud så himla skönt det va =)

Nu är man uppe igen, ammat Loke, fått i sig lite yoghurt och musli, min frukost vid 12 tiden hehe. Läst lite post och reklam och nu hamnat här.
Vi blir hämtade om en timme ungefär, strax innan 14 alltså, hämta erica på dagis och sen måste ja ta ut pengar, så henka har till besiktningen sen, spännande och se hur många 2:or vi får =/ Vi ska vara hema hos min syster Jessica under tiden, ska sno en kopp te där sen tänkte jag, har ju ingen mjölk här hemma just nu, så då kan ja inte dricka nån te.

Måste åka till ica maxi sen och stor handla, verkligen tomt i frysen nu, och i kylen finns inte så mycket heller.
Nån som vet om det är rea fortfarande? Måste köpa en ny overal till Loke nu när det. ska bli kallare, kan ju inte bara ha flecceoverallen längre, har en rabattkupong på hm med 50% på en babyvara, se om man hittar nåt där kanske.

Tävling


Jag är med och tävlar om detta hos Ninninusen där man kan vinna Lundmyr saker från   http://sidelinefashion.jetshop.se




Detta ska erica ha på sig på julafton har ja tänkt mej
Inte så julig, men dte måste det ju inte vara tycker jag.

Jul av Karin Mannerstål

Jag är med och tävlar om dessa fina julburkar, gå in på bilden så kommer du vidare till tävlingen


Tänk om...

Har hittat en knöl i min vänstra armhåla som gör lite småont, fan tänk om det början till bröstcancer? Men har hört att cancerknölar inte gör ont, och om det är så, så kankse dte inte är cancer men man vet ju aldrig. Åh har ju ingen lust att dra till vårdcentralen, hatar sånt ju =(

Men men, nu är Erica på dagis och har maskerad. När hon gick in till barnen sa tjejerna: Åh va fin du är Erica,  och krama henne. Kändes fint, då borde hon ju känna sig välkommen till dagis när de blir glada när hon kommer och hon får en massa kramar, får hon även när hon ska gå hem. Min lilla älskling <3

Henka är i lokalen och snickrar lite och jag ska väl diska och sånt om ett tag, Sanna o Freja skulle komma förbi sen vid 15-tiden och hälsa på, så ser min dag ut.

Vad ska ni hitta på idag då? Nyfiken =)

playdate

Idag efter dagis gick vi en sväng till Helen o ellinor, tjejerna har busat lite och tittat på film, men erica vr inte så förtjust i filmen, det va Den lilla sjöjungfrun, den gillade jag när jag va yngre, kommer ihåg att jag såg den på bio =D Vi satt och pratade om lite gamla minnen som vi kom på när vi såg på filmen, väldans kul, Helen och jag gick ju på samma dagis och skola, och nu går våra flickor på samma dagis =) Vi har bestämt att vi ska ha en tjejkväll nån gång, hon och jag och så tjejerna, äte lite gott och så ,låter ju hur kul som helst.

Sen var det dags att gå hem, men det ville inte riktigt Erica, men vi kom hem tillslut iallafall,och då var det dags att börja med maten, på menyn idag stog det potatis, fläsk och löksås, var så himla längesen vi åt det ju, säkert ett par år iallafall.

Åh idag kom Ericas dagisfoto, vart nöjd med det, var ju trots allt enda kort som fotografen kunde ta, sen ville inte erica mer, så vi fick köra på det kortet.



Båda barnen sussar sött i sina sängar nu, och nu ska jag fortsätta titta på Desperate housewifes

Gamla minnen

Idag sov vi hela familjen fram till klockan 11, väldigt skönt, man måste ju passa på medans man kan. Åt lite frukost och klädde på oss och begav utåt och trotsade den kalla kylan, var väl ca +1 grad ute men solen lyste så det värmde ju lite grann. Stannade på en gräsmatta en bit bort här och sparkade lite boll sen fortsatte vi vår promenad, bort till macken som ligger här i närheten för att fylla på lyft i hjulen på Lokes vagn. Sen ännu mera promenad, tills vi stannade till vid en lekplats, där vi gungade lite, ja även ja gungade ;p hehe och erica åkte lite kana också. Fortsatte sen en bit och drog hem till pappa, så det vart en bra promenad idag blir även en till imorrn bitti efter dagis.

Badat med Loke idag igen, plaskade massor med sina små fötterna, nåt han verkligen gillade =) sen var det dags att titta på Färjan, mitt favvoprogram, men det gör bara att jag blir mer sugen på att åka på kryssning snart ju =D

Var en intervju med kaptenen på Cinderella, han har jobbat tidigare på båten Mariella, han gjorde det då estonia skönt 1994, han var först på plats och såg allt, hur folk låg i det iskalla vattnet och skrek på hjälp, sen dagen efter såg de massor med döa kroppar i vattnet, gud vilken hemsk syn det måste ha varit och sen att ha kvar dessa minnen hela sitt liv sen, näe usch.

Det är min största rädsla när jag åker kryssning, att man ska sjunka som estonia gjorde. Men det ryktas ju om att det var lite fiffel ombord på den båten och att en explosion skedde ombord, tror lite på det, men man vet ju aldrig.

Vet sist vi var på kryssning, var väl -04 tror jag. Då hade henka pysslat med telefonen som finns i hytten och råkat sätta på väckning. Så ringde ju den 4-5 på morgonen, och lät som nåt jävla larm. Jag vart skiträdd, trode det var nåt alarm om att vi var tvungen att utrymma båten för att vi höll på att sjunka eller nåt, tog flera timmar innan jag somnade om sen och var arg ja va på henka då ;p jädra karl.

Ny tävling

Jag och alla dessa tävlingar hihi men nån gång ska man väl vinna =)
Denna gång är jag med och tävlar om en bok i Therese´s blogg


stoppad av polisen

Igår kväll vart vi stoppade av snuten, av en kändis. Ni i östergötland vet nog vem det är, han leder blåljus som går på 24 nt på lokaltv i östergötland, vet inte vad han heter, blev mest stannad pga av mc.klubben henka tillhör tror jag. Så han fick blåsa och så, 3st snutar var det som hoppade ut ur piketbussen, men de var trevliga ändå ;p

Lista

Snodd av Tessan

En rolig liten lista för er som tros er veta allt om er kärlek.

Vad heter han: Henrik Lindqvist
Vad har han för favoritfärg?: svart, tror ja
Vad har han för ögonfärg?: Blåa
Klädstil: Jeans o T-shirt
Har han färgat håret nån gång: aa
Längd: ca 1,70
Har han klippt sig någon gång: Ja
Har han piercat sig: aa
Har han några tatueringar: aa 2st och fler ska han ha säger han =)
Dricker han: Ja ibland
Röker han: Nej
Vad har han för mobil: nokia
Vad vill han bli när han blir stor:  måste väl vara lastbilschaffis då, eftersom han precis utbildat sig till det
Vad har han för färg i sitt rum: samma som jag vita väggar + en brun fondvägg
Har han någon/några systrar: aa 2 st
Har han någon/några bröder:  nej
Är han född i sverige?:  Ja
Vad är hans favoritmat?:han har ingen direkt
Vilken mat hatar han?: bruna bönor
Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon:köpa hoj,ny bil, ett hus kke, sen kankse ja skulle få nåt och barnen då
Vad brukar han göra efter jobbet: vara med oss eller i lokalen eller vid datorn
Vad heter hans pappa och mamma:Eva o Kolle
Har han bråkat med nån någon gång: nja tror inte det
Vad brukar han göra på helgerna: ungås lite med oss och med biker-polarna
Vad har han för musiksmak:  mest hårdrock o metal
Brukar han svära mycket?: Ja
Vad för bil kör han?:volvo
Hur/var träffades ni första gången?: på ett gatukök o sen på kvällen på en fest, efter det har det vart vi. detta var i okt 2000
Vad är han rädd för?: att nått ska hända familjen
Vad påminner dig om honom:ingen aning
Vad var det första han sa till dig: Hej marros dotter ;p
Vad var det första du sa till han: hej (antar ja ^^)
Vad brukar ni oftast skicka sms om: vad vi ska äta idag? haha
Är han beroende av något?: snus ;p
Vad kallar han dig:,Älskling, Tessan
Vad kallar du han: Älskling, henka
Tränar han:  näe
Hur länge har ni vart tillsammans: 8år <3
Hårfärg: mörk blond
När fyller han år: 15 juni
Om du skulle ge han en blomma då han fyller år, vilken blomma skulle det vara?: en ros tror ja, han gillar inte blommor direkt, så jag brukar inte köpa till honom
Om du skulle beskriva han med 3 ord, vad skulle de vara?: underbar, rolig, gosig ibland
Gillar du han?: aa <3

Går framåt

Gå verkligen framåt med Erica och pottränandet, tog med pottan till pappa igår eftersom hon skulle sova där, kissade en gång i pottan då, och även bajsade en gång, trevlig info va =) tror inte hon var beredd på att det skulle komma nr:2 men berömde henne jättemycket efteråt och då vart hon ju jättestolt att hon hade gjort det i pottan, bara hoppas hon fortsätter att göra det.

Idag ska vi till svärmor och äta kinamat *mumsigt* tur vi ska äta där och inte ute, gillar inte att käka ute på restaurang, verkligen en pina för mej.

Nehe nu fortsätta med min beställning på ellos =) lite julklappar

Deppig

Vid 1-tiden kom henka hem inatt =( och så drog han nu igen, så jag får ta hand om allt här hemma + barnen som vanligt =(
Börjar bli en aning trött på det, en kväll har han vart hemma denna vecka, ananrs har han vart borta hela dan och hela kvällen resten av dagarna. Är det så jävla pisstråkigt att vara med sin familj?

Nehe gräva ner sig o deppa resten av dagen typ. Erica ska sova hos morfar inatt, hon vill det, klart hon får det då, och henka ska till lokalen ikväll igen på möte, förvånad, näe inte alls..Så då lär ma ju sitta här själv ikväll igen.
Ikväll fan ska jag dricka cider, kanske man blir på lite bättre humör sen. Får loke äta gröt o ersättning i natt sen när han vaknar. Usch vilken dålig mamma man är..

En till tävling igen

Är med och tävlar om fina julhanddukar, klicka på bilden för att komma vidare till tävlingen!




Början till blöjfri tjej

Vaknade vid 9,30, ammade då Loke, sen tog henka barnen och jag sov vidare, tänkte bara slumra en liten stund, sen väckte henka mej vid 12,30, hehe oj då.
Hoppade upp ur sängen och vägde mej, blev +0,5kg, men har vart dålig på promenader denna vecka , så det är nog anledningen + allt fika på fars dag hehe.


Erica har vart utan blöja hela dan, och inte en enda olycka, hon till och med sov en stund utan blöja förut. Hade totalt glömt att hon inte hade blöja på sig, utan jag kom på det när hon vaknade. Så jag bad henne sätta sig på pottan, och visst kom det kiss då =) så duktig min tjej är. Hon har slutat med blöja nu säger hon, men hon får ha blöja när hon sover och när vi ska iväg och så, får se när man kan börja vara utan blöja på dagis oxå, ska testa här hemma en vecka till iallafall och se hur det går, sen kanske hon kan börja vara utan på dagis oxå.

Fick denna söta body i hemliga paketet från Me & I igår




Har gått med här, gör du det oxå


Min duktiga dotter

Gud så duktig min lilla tjej är, näe förlåt menar STORA tjej är, nu på kvällen efter att hon badat har hon bara haft trosor på sig, alltså ingen blöja, och hon har satt sig själv på pottan och kissat 3 gånger =) verkligen superstolt över henne ju.

Badade idag med Loke för första gången, alltså han och jag i badkaret, han har ju tidigare badat i baljan. Men det gick jättebra och han trivdes verkligen där ihop med mej.

HAr vart lite huslig och bakat idag ihop med jessica och erica. Gjorde vetebullar med vaniljfyllning (margarin+vaniljsocker) blev super smaskiga, så därför får ni recepten, snällt va =D

100 g smör
4 dl mjölk
50 g gäst
1 dl vit sirap
2 krm salt
12-15 dl vetemjöl
ev 40 pappersformar

Fyllning
4 msk smör
4-5 msk vaniljsocker

Pensling
1 ägg
pärlsocker
  Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°.
Smula ner gästen i en stor bunke, häll i lite i taget av den
varma mjölken medan du rör om. Tillsätt salt, vit sirap och mjöl
lite i taget. Arbeta degen smidig, så det lossnar från bunkens
kanter. Låt degen jäsa på dragfri plats i 10 min. Sätt ugnen på
250-275°. Placera ut pappersformarna på plåtar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den till en blank och
smidig deg. Dela den i två delar och kavla ut den till en rektangel.
Bred på fyllningen. Rulla ihop varje deg till en lång rulle. Dela
varje rulle i ca: 20 lika stora delar. Ställ dem i formarna och
låt dem jäsa i ca: 20-30 min. Pensla dem försiktigt med ett
uppvispat ägg, strö sedan på med lite pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca: 6-8 min beroende på ugn.
Bullarna är klara när de har fått en gyllenbrun färg.

Mycket goda bullar.



Just det fick papper från vägverket idag, nu är henka min handledare, så nu kan vi övningsköra lagligt hehe ;p Se om vi kanske kan köra lite i helgen hihihi, spännande. Har satt som mål att jag ska ha mitt körkort till 1maj, får se om jag klarar det eller inte fram tills dess.

Gråt färdig

Satt och kollade på sjukhuset förut, var en som låg på förlossningen, jag höll på och börja grina flera gånger om ;p
Men åh tänk att man själv låg där för snart 5mån sen, kommer ju ihåg det som om det vore igår ju. När jag såg henne ligga där med värkar, då kommer jag ihåg hur ont det gjorde, och min önskan om fler barn försvann hehe, men jag lär nog inte skaffa några fler nu, henka vill ju inte det heller och jag ska väl inte tvinga honom.

Gud så sugen jag är på att åka bort en weekend med bara henka nånstans, ha barnvakt en hel helg, inga mobiler på och bara ägna sig tid åt varandra, antingen en helgkryssning eller ta in på nåt fint ställe typ slott eller herrgård typ, låter väl mysigt?

Vart en aning arg på erica förut, hon spillde vatten på min dator, tur att den var stängd, men ändå. Hon och hennes jävla vattenlekar, att hon aldrig ska lära sig att hon får syssla med sånt i badrummet och på dagis =/


Mina underbara barn. Gud vad jag älskar er <3 Älskar er så himla mycket att det gör ont i hjärtat.
Love hurts.


suck

Raderade lite i bloggen och råkade ta bort alla bilder i min blogg, suck vilket pucko man e =/ så har lagt in de senaste igen iallafall.

Tänkte passa på att lägga in bilderna på kläderna från me & i som jag köpte, förresten de har kommit redan, ska hämta ut dom imorrn efter vi lämnat stumpan på dagis.


Denna tunika till mej


en likadan till Erica =)


Denna godis tunika valde hon själv =D


Denna tuffa bodyn ska Loke få i julklapp


Denna ska Loke få i julklapp av farmor


Och Erica denna kjol av farmor


Denna tuffa får Loke i julklappa av morfar o lotta


Och erica 2 par söta trosor med sköldpaddor på av morfar


Besök av fastighetsskötaren

Ja nu var det dags att slå en pling till honom, så fort man duschar så blir det översvämmning på golvet i badrummet, och när erica har badat så tar det evigheter att tömma den, man kan bara ta lite i taget. Så han var uppe här för ett tag sen och fixade till det, så nu kan man äntligen duscha ordentligt igen =)

Blir att käka hos pappa idag, bara jag och erica hemma, henka skulle ta nåt i sthlm sen, de ska upp och hämta lite prylar där uppe. Se om man ska baka bullar sen, frågade jessica om hon hade lust och hjälpa till, hon gör så goda vaniljbullar, alltså inte såna med vaniljkräm i utan vanliga vetebullar med vaniljsmak.

Blev en liten promenad idag efter dagis med henka, mycket roligare att ha nån att prata med när man är ute och går, håller ni inte med?



Tävling




Jag är med och tävlar om kläder från Maxomorra. Tävlingen finns hos söta Lina, ta gärna en titt där eller kanske tävla du oxå =)

Bild tajm

Jaha henka blir sen idag, tydligen mycket de skulle göra med golvet. Om man ska ta och börja med maten idag, blir spagetti o köttfärssås i ugn idag med lite riven ost på, mumsigt gott.

Loke sussar, Erica tittar på simpsons och jag sitter här och dricker lite pepsi max, har precis lagt in lite bilder på bdb, så glöm inte att att en titt där, men tänkte lägga in lite här oxå, vart lite dålig på det ju.


En liten Loke har ätit morotspuré, det hade ni väl aldrig kunna gissat va ;)


Mina fina barn



Nybadad Loke


Sitter och glassar i gåstolen


Kläderna som Erica ska ha på maskeraden på dagis nästa vecka


Jag o plutten

Ny vecka igen, det går undan

Tisdag idag och dags för dagis igen, men idag skulle henka lämna erica på dagis, jag fick inte ;p Drog sen till hans skola och fixade lite med papper och sånt sen bar det av till Toys r us och kolla lite på julklappar och kollade ju lite på vad man kunde köpa till erica sen när hon fyller år, är ju inte långt kvar till det heller. Sen till maxi och handlade lite, bl.a clemtiner 1kg för 5kr =D me like. Köpte även lite på hm, lite kläder till erica som hon kan ha på maskeraden på dagis nästa vecka. Blev en ballerina dräkt och en passande kjol till det, tittade oxå på nåt fint man kan köpa till joys lilla tjeja, får se nästa vecka vad det blir.

Nu har henka dragit till lokalen, ska fixa med golvet där och så, får se hur sent det blir för honom idag.
Hoppas det slutar regna tills vi ska gå till dagis vid 14-tiden.

När kommer våra papper om handledarskapet? Vill ju övningsköra ju ;p

Fars dag

Gick och la mej tidigt igår, la mej samtidigt som barnen, så strax innan 22 la ja mej hehe, var ju ändå bara skit på tv och orka sitta framför datorn hela kvällen o natten, näe inte direkt. Henka kom hem kvart i 5 imorse, hade precis ammat Loke då, han åt typ varannan timme inatt tror jag nästan.

Strax efter 10 väckte vi henka med frukost på sängen, sen gjorde han oss sällskap så åt vi frukost tillsammans. Satt och tog det lungt ett tag sen gav vi oss ut på en långpromenad, gick till Ektorp, där vi stannade till och lekte lite med Erica, Loke sov ju hela tiden, han vaknade till när vi var på väg hemåt.

Väl hemma åt vi lite tårta som vi hade köpt, sen somnade henka igen ;p så erica och jag satte oss och pysslade lite, vi plockade med oss lite blad utifrån, så dom har vi klistrat på ett papper, så henka fick en jättefin teckning av erica, morfar ska få en sen oxå. Henka har ju redan fått sin fars dag present, han fick den tidigare. Till min far blir det kankse att köpa trisslotter eller nåt, i brist på fantasi ;p hehe Ska dit och äta köttgryta sen o tårta, igen. Blir fan en långpromenad imorrn med, så man inte lägger på sig det.

Lillemor: En del recept är viktväktarrecept  o andra inte.

Tävling


Är med och tävlar hos Lina om ett presentkort på kalasprylar. Vore ju kalskul att vinna, eftersom det inte är så långt kvar tills Erica fyller 3år. Tänkte att hon skulle få ha sitt första barnkalas då, med kompisar från dagis.

Lördagen

Städat som en idiot på förmiddan, vart en riktig storstädning när man ändå var i farten och det behövdes ju.

Sen var det dags för Me & I party, tyvärr var det inte många som kunde komma, lite trist men fick ju gå ändå. Så nu är man 999kr fattigare hehe och ändå fick ja 250kr rabatt, så dte hade ju blivit ännu dyrare egentligen, men kläderna får bli julklappar till barnen, bara nåt mer till Loke som ska köpas sen får det räcka.

Tyvärr går det inte att lägga in bilder just nu, så jag visar senare vad jag köpt.

Henka är och spelar bowling o käkar middag med sina kurskamrater från lastbilsskolan sen skulle han till bifrost, får se när han dyker upp inatt/imorrn bitti. Han firar ju lite ikväll =D

Loke somnade precis, så erica och jag äter lite chips och tittar på simpsons, snart börjar musikmaskinen. Både Erica och jag gillar musikprogram =)

Lillemor: det har blivit en hel del promenader senaste tiden och knappt nåt fikabröd för min del, är nog det som gjort att ja gått ner lite, och bara godis på lördagar =)

Ännu ett minus

Ja viktnedgången denna vecka gick ju bra med -0,8kg denna vecka oxå, och en ny guldstjärna =D

Lika trött som vanligt är jag, hjälpte inte att ge Loke nappen inatt utan det blev tutten, 4 gånger åt han inatt. Tyvärr kan ja ju inte gå o lägga mej, för henka skulle till kursen en sväng sen skulle han ner till lokalen och snickra lite, hoppas han inte är där hela dan, så man kan hitta på nåt tillsammans.
 Imorrn lär vi ju knappt se varann, jag ska ju ha me & I klädparty på dagen, så då är han borta, sen ska han ut på kvällen. Söndag lär nog oxå bli tråkig eftersom han ska dricka, men ja hoppas han tar det lungt, eftersom vi ev skulle ut till hans far på söndag, och så ska ju jag o erica fixa god frukost till honom på söndan.

Goda nyheter

Nu kommer goda nyheter, för oss iallafall, henka klarade uppkörningen på släp till lastbil nyss, så nu har han även CE kort. Så himla stolt över dej älskling =) hålla tummarna att han får jobb snart bara.

ses senare

Spännande

Åh så spännande, håller tummarna för att allt går vägen. Håll gärna tummarna för oss. Berättar i eftermiddag sen hur det gick =D

De har nu en omröstning på dagis om när man vill ha luciatåget, på morgonen eller på kvällen.

Vad hade du valt?
morgon ca kl.7?   eller    nån gång mellan 17-19 på kvällen?

Jag kryssade för på kvällen,nästan smidigare, då har ju de flesta föräldrarna slutat. Slippa stressa som en galnin skit tidigt på morgonen, är bara glad att slippa det, eftersom jag är så morgontrött =D Imorse snoozade (hm stavning?) i en timme, sjukt trött.

Nån som har tips på hur man kan få Loke att sluta äta om nätterna?
Han fick gröt igår kväll vid 20 tiden, åt sen även vid 21,30 sen somnade, åt sen 3 gånger under natten sen. Börjar ju tröttna lite på det.

Tävling



“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv, tävlingen sponsras av Petit Pure och vinsten är en luvtröja för barn upp till 2 år. Alla kan vara med och tävla även de utan blogg. Tävlingen avslutas 5 december.”

Söta bebis

Henka kom hem och åt lite lunch med med och busade med Loke såklart. Vid 12 tiden ringde jessica och frågade om jag ville förlja med upp till sjukhuset och titta på Joy o Bennys lilla bebis, och det var ju klart ja ville, så klädde på Loke, som precis hade somnat, men jag tänkte att han somnar ju säkert i vagnen då på vägen dit, haha knappast. Fick stå där uppe en stund och vänta på jessica, men han somnade inte under den tiden heller, inte förän på vägen till dagis sen.

Gud så liten och söt hon va lilla Alina,inte så länge sen Loke var nyfödd, men nu har han ju blivit en stor bebis =D Usch vad tiden går fort.
. Hade med mej kameran, men tog ja nåt kort, näe det glömde jag ju total bort =/ men det kommer ju fler tillfällen

Håller på med maten, blir köttfärslimpa här idag med potatis o sås.Sen kommer pappa o lotta hit på en fika.

Kanske Lucia i år?

Pratade lite med ena fröken på dagis idag, bl.a om Lucia, frågade om Erica fick vara med i år, det är bara barnen över 3år som är med i luciatåget,eftersom hon nästan är 3år då, bara 2mån ifrån, men hon sa att om erica vill och vi tror att hon kommer stå kvar där så får hon vara med. MEn det är väl bara att chansa, är ju inte världens grej om hon gå ifrån och går till oss istället, sånt som märks, men då blir det att köpa ett lucialinne till henne, ska kolla lite mer med dagis om hon ska ha tärnljus eller luciakrona.

Åh imorron är en spännande dag =D mer säger jag inte förrän imorron när ja vet mer ;p

Tjuvvägde mej idag, åh vet ju att man inte ska, men kunde inte låta bli, har ju min vägdag på fredagar, men iallafall så gjorde jag ju det ändå och blev chockad, vågen stog på - 0,6kg sen i fredags =D så man får hoppas den visar samma eller bättre resultat på fredag hehe.

Usch vad mycket tjat det är om det amerikanska valet, så jädra uttråkande, skulle ju vart Clinton som skulle vinna, de skulle nog behöva en kvinnlig president, men skit samma, politik är tråkigt ;p

Näe nu ska jag ringa min man o prata lite, om han har tid, kankse ute och övningskör med lastbil och släp

Längtar efter julen

Vilken dimma det är ute nu. När vi kom ut och skulle till dagis, så fråga Erica vad det var för nåt och pekade uppåt på dimman. -Dimma, sa jag. Vilken knasig dimma - sa hon då, go hon e =)

Gud vad ja längtar till jul, på vägen hem nu blev jag sugen på att baka lussekatter och pepparkakor. Ska till lagerhause sen när ja får pengar och köpa lite pepparkaksformar, de hade en dinosaurie form som erica ville ha, klart hon ska få det då =)
Man kanske skulle se filmen Tomten är far till alla barnen i helgen, jag bara älskar den filmen =D Så skulle jag vilja fira jul, eller liknande, med båda våra hela familjer, en massa god mat och så. allt strul i filmen kan man ju klara sig utan.

Men vem vet, så kankse det kan bli sen när man bor i hus, för jag SKA ha ett stort hus, jag tycker om att ha en massa folk omkring mej, trots att jag är så jävla blyg ;p konstigt det där. Åh va mycket man kan pynta då, en hel tomt att pynta, med en fin gran ute, en körvel till fåglarna som står på en pinne, en massa levande ljus, ja det finns så himla mycket ja vill göra då, man kan ju alltid få drömma sig bort lite..

Men ja får nöja mej med att pynta här hemma i tråkiga lägenheten så länge.

När sätter ni upp julgranen?

Jag tänkte sätta upp den till lucia, blir så kort tid den är uppe annars, för ja tar bort den strax efter nyår, tycker den bara är onödig att ha uppe annars när julen ändå är över. Då är det ju mysigare att ha den ett tag innan, lägga alla julklappar under och bara njuta av utsikten =)

49 dar kvar till jul

En liten dotter

Åh nu har Joy o Benny fått sin lilla bebis, en liten tjej blev det, föddes för ca 1 timme sen, har fått se dom på mms, jätteliten o fin. Tänk att Loke var en liten bebis för inte så länge sen. Vi kanske ska upp dit imorrn, om jag får för Joy då, medans Erica är på dagis. Åh så himla kul för dom =)

Ännu en ny vecka

Måndag idag, och har inget att göra, eller jo det har ja ju, men har fan ingen lust till just det, får väl se om man hittar den där lusten nånstans sen och sliter fram dammsugaren o ställer sig och diskar.
Hade tänkt att gå en promenad idag, nu när jag har kommit in i det ordentligt, men barnvagnen ligger ju kvar i bilen, och henka är ju på kursen, får inte glömma att ta in den sen, måste ju ha den när vi ska till dagis imorrn.

Erica ögoninflammation är över, försvann i fredags/lördags, så det känns ju bra, så hon får komma till dagis. Men läste på vårdguidens hemsida förr veckan att de får gå till dagis om det är en lindrig infektion och att de är pigga i övrigt.

Nehe om man skulle tänka ut nån lunch, pannkakor kanske?? i brist på fantasi idag hehe

Sen komma på nåt till middan sen oxå, fiskpinnar kanske? var ju länge sen, måste kolla om vi har nån sås som passar bara.

Minigolf

Gud va seg jag är nu för tiden, Loke äter minst 4 gånger under natten, och då bara på ena tutten,därför han vaknar och är hungrig igen. Så fort han ätit som somnar han ju, så inte ens nån idé att försöka med andra tutten. Såska börja ge honom gröt om kvällarna och se om han håller sig lite mättare. Imorse vid 9 väckte jag henka o sa att han fick ta Loke och ge honom ersättning, så sov jag vidare en timme.

Kvällen blev lugn igår, satte mej och glodde på en tjejfilm, nämligen 6 points, så himla rolig tjejfilm, henka glodde oxå på den sen. Har ni sett den? Annars borde ni göra det, påminner faktiskt lite om sex and the city, är lite i samma stuk =)

Vid 12 tiden kom jessica och freddie hit, gick då vidare till pappa och hämtade erica och gick ner till bowlinghallen, tyvärr fanns det inga banor lediga, så det fick bli minigolf, gick ju bra, jag vann med 1p =D wiihiie. Erica var på dåligt humör så det vart ju inte så kul som jag ville det skulle bli, nu när man var utan loke och pappa och bara ville spendera tid med Erica, men lite kul tyckte hon att det var ändå.
Drog sen hemåt eftersom henka skulle iväg och övningskör lite lastbil, freddie och jessica var oxå här, bakade lite negerbollar och hade det mysigt.

Nu står maten i ugnen, blir fransk potatisgratäng med en köttbit, så himla sugen på det. Har tvättstugan oxå, mindre kul, men måste ju göras, vill HA en tvättmaskin snart! Sen ska vi bort till pappa och hämta erica grejer och ta en fika.

Just det Joys slempropp har gått nu, de trodde först det var vattnet, så hon var inne på förlossningen idag, men så var ju inte fallet, men de gjorde en hinnsvepning så vi får se om det sätter igång snart., bf var ju igår. Håller tummarna

Tävling



“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv om ett namnhalsband från Bicone Design. Tävlingen är öppen för alla, även er utan blogg. Tävlingen avslutas den 15 november kl 23.59″

Lördagens utflykter

Idag åkte jag med barnen till jessica, eller vi vart skjutsade dit. Var där en stund sen gick vi en promenad upp till skogen och besökte kottebanan, som är en liten hinderbana i skogen för barn. Ericas dagis brukar gå dit ibland. Men iallafall erica tyckte om det. Sen var det dags att dra hemåt, jag skulle duscha oxh fixa iordning mej eftersom vi skulle på barnkalas kl.16 ute i strömfors. Där ute var det trevligt, fick go mat, varm smörgåstårta och sen ananaspaj med glas, riktigt mumsigt, tur man har gått lite idag innan hehe. Presenten får de byta, hon hade en sån på sig när vi kom dit hehe, men hon skulle kolla på den i grått eller annars byta.
Fick med oss gåstolen därifrån till Loke oxå, trivdes rätt så bra i den =)

Åh kommer ihåg när freddie fick den i julklapp, han va då 5mån, gud så länge sen ju.

Imorrn ska vi ner och spela antingen bowling eller minigolf med jessica o freddie, bara jag och erica,så blir att hämta erica hos morfar imorrn vid 12 och dra neråt.

Nehe glo på tv o se om maken har tid o mysa med mej..

RSS 2.0