Onsdag

Varit och handlat lite småpryttlar idag, bl.a påskägg till barnen, med lite grejer i som de ska få, blir inte mycket godis, några bitar var blir det bara. Loke fick dock sin ena grej redan idag, en rorri bil, sen ska han på en boll oxå, men det blir på lördag, till erica köpte vi ett rosa hopprep, hon ska få nåt mer oxå.

Efter det kom linda, micke o lucas hit och tog en fika, de åt även mat här, trevligt, så blev lite tacos, lite lyx i veckan så där ;p Köpte även en present till micke trots att han inte ville ha nåt, fick bli filmen Djungel george, den är ju bara för rolig, köpte även en film till barnen med mora träsk, där se sjunger en himla massa sånger =)


Imorrn är det dags för dagis för Loke igen, blir ju dock bara en dag denna vecka, men blir nog kul för honom att få komma tillbaka.
Tänkte att erica skulle få åka med sin sparkcykel till dagiset imorrn, de har sopat bort gruset här nu, nu är det vår!


Här kommer lite egobilder på mej, lite syns det allt att jag har gått ner i vikt =)





Bilder på kläderna barnen köpte här om dagen, lite suddiga dock, skit på linsen =/
   

Tävling - maxomorra



" Jag tävlar om ett härligt vårpaket som innehåller 7 underbara plagg i valfri
storlek från
Maxmorra hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Tävling - brandos 900kr

 Skor från BRANDOS.se!
Iron Fist: Digi Skull Platform från BRANDOS.se

Hur läcker är inte denna sko då??
Vill ha, måste ha!
Måste dock lära mej gå i såna ;p hehe






”Jag tävlar om 900 kr till skor på
. ”.
BRANDOS.seTävla här

 


Tävling - O-rasa


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från O-rasa.se hos Tant Ulrika!"


Valet 19 sept

Fick hem papper idag om valet den 19 sept. har anmält mej som röstmottagare och fick det. Så den 19 sept ska jag ta emot röster i söderledskyrkan, skojigt va =) och betalt får man ju ;p aldrig fel med cash. Så då får ni komma till mej och rösta =D hehe ja ni som bor i vilbergen ;p

HAr suttit och kompletterat mitt arbete, känslig lärare ju ;p men pallade fan inte mer, så nu är det inskickat igen och hoppas man blir godkänd.

Nu har vi tvättstugan, eller henka har ;p jag ska plocka lite och fixa hemma. Sen kl.14 ska ja hämta gumman på dagis, sen ska vi va med helen o ellinor en stund.

Erica fick inbjudan av ellinor idag till hennes kalas, hoppas vi kan komma, har ju kanske praktik då, och så är det happening i göteborg, men vi får se hur det blir.

Rösta på min bikini

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Resumé från helgen

Måndag och en helt ny vecka, det är väl skönt =)

Haft det skojigt i helgen. Lördagskvällen började nere på klubben, där första drinken intogs, blev dock bara 2 under hela kvällen, är lite feg nu så här i början ;p

Efter det åkte vi till bifrost där festen var, träffade lite folk och så. Var en del som såg att det syntes på mej att jag hade gått ner i vikt, och det borde det väl efter att 13 kg har försvunnit ;p men det är kul att höra, var en som sa att det syns inte bara på kroppen utan även i mitt sätt. Jag såg mycket gladare ut och det strålade om mej, det ni! Väldans kul att få komplimanger. Det trodde jag inte, alltså att det märks på mitt sätt, men hej kul iaf =D

Träffade camilla? har för mej hon heter så, gick till HA en sväng och kollade läget, riktigt snygg lokal,sen tbx till bifrost en sväng och sen hem. Skulle ju iväg skapligt på söndan.

Sov fram till 12, ställde klockan på det, så man inte skulle sova bort hela dan. Åt ltie frukost och drog sen upp till kumla, för att hämta linda, micke och lucas och skjutsa dom till kvarsebo, är man inte snäll som ställer upp?
Var inte hemma sen förän strax efter 21, blev en lång och seg dag i bilen ;p

Idag skulle vi haft utvecklingssamtal på dagis, men den fröken är sjuk, så det blir uppskutet =/
Packat kläder som jag sålt på tradera oxå, bara invänta lite mer cash så kan man skicka resten, skönt att bli av med kläderna. Slängde lite till myrorna förra veckan oxå.

Tävling - apoteket


"Jag deltar i utlottningen om en mängd med Babyprodukter från Apoteket.se hos Tant Ulrika!"

Veckans vikt!

Ja nu är det måndag och dags för nästa vägning, och det blev -0,6kg, är nöjd ändå, ätit jättedåligt de senaste dagarna, och så drack jag ju lite alkohol i helgen, vilket är en del kcal i + att jag har haft min mens =/

1/2 START!
4/2 op-datum -2kg
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg.
15/3: -2,4kg.
22/3: -0,2kg.
29/3: -0,6kg Totalt. -13,5kg


Delmål:
1:a delmålet:10% av vikten. Nådd 8/3!
2:a delmålet: 2-siffrigt.

det kommer mera...

en uppdatering kommer imorrn...

Nån som vill ha katt?

Min syster ska flytta till stan och kan inte ta med sig sina katter. Så nu kollar jag runt lite om det är nån här i närheten av norrköping eller kumla som är intresserad av 2 st honkatter, fullvuxna, mamma o dotter.
Hör av dej isåfall =)

öppethus

Ja idag var vi ju på freddies skola på öppet hus, var väl okej, visste jag att vi skulle vara ute, hade jag tagit med vagn till Loke ;p Men det va trevligt, de sjöng och dansade, vi köpte korv och godis, sen var det dags för oss att åka för Loke var supertrött, han bara att åka några hundra meter så locknade han =)

Barnen är nu hos morfar, och vi har småbörjat med maten, blir fläskfilé, potatis, pepparsås och sallad.
sitter och målar naglarna oxå, var så länge sen jag gjorde det, fick bli svarta idag =)
Henka ska ner till klubben innan mej, så jag hinner sminka mej i lugn och ro hemma, lyssna på musik och surfa på nätet under tiden, ska äta lite oxå, innan jag kan dricka sen.

Så idag blir det min premiär med alkohol, testade en drink med redbull/vodka förra helgen och det gick bra, så det blir nog att hålla sig till det. Ska bli intressant och se om jag tåler lika mycket alkohol som förut eller om det är mindre, det är ju så olika det där för folk efter en sån här operation.

Blir rätt lungt ändå, imorrn ska vi ju åka upp till kumla och hämta Linda med familj =)

Filmkväll

Haft en lite filmkväll för mej själv, barnen slockande på två röda strax innan kl.20, henka är nere på klubben så då passade jag på att titta på La bamba, älskar den filmen, såg den för första gången för en 10-15 år sen kanske, och den är fan lika bra fortfarande, och jag bölar jämt i slutet.
Har ni inte sett den så gör det!


Imorrn ska vi till Freddies skola, de har öppet hus, så det ska bli kul o se hur det är det och vad han pysslar med, i höst börjar han i 1:a klass =D jag längtar som en tok tills Erica börjar skolan, minns själv hur roligt det var i lågstadiet, fast jag gillade faktiskt skolan, förutom 7:e klass, men det hade ju sina orsaker som jag inte vill gå in på just nu.

Så det blir att gå upp skapligt imorrn, men känner jag Loke rätt så vaknar han nog vid 6-7, bara hålla tummarna att han  somnar om när han kommer in till oss.


Oriflame

Nu har nya katalogen kommit ut, så vill ni beställa så är det bara att hör av er.
Ni kan kolla i katalogen på oriflame.se.
Eller vill du eller nån du känner börja sälja själv? Hör av dej till mej så fixar vi det =)

Fredag!!

Och äntligen helg igen, vad fort veckorna går tycker jag.

Idag blir det att plugga, som vanligt är jag ute i sista stunden =/ ska skicka in ett arbete till läraren idag..men det ska nog gå, hoppas jag..Städa lite ska väl ske här hemma oxå får se om det blir jag eller karln som får ta det ;p haha

Igår var jag grymt trött, gick och la mej strax efter kl.21 och sov hela natten till kl.8 skööönt. Fattar inte varför jag va så trött.

Suck min mens har jag fått oxå, mest pga att jag inte äter minipiller längre, isst jag hade min mens var nog i höstat nån gång tror jag.

Vet inte vad man ska köra på för p-medel, nån som har nåt bra att rekommendera? allt utom spiral, för det vill ja inte ha..Vill gärna höra både positiva och negativa saker.

Pratade med Linda igår kväll, hon mådde bra, ömmade lite i såret och det kan man ju förstå, de fick göra ett bikisnitt på henne och fick tyvärr ta bort äggstocken, den hade ruttnat. Blodtillförseln hade nog stoppats av pga cystan. Och det va inte en liten cysta, utan lika stor som en tennisboll! Inte undra på att hon har haft ont.

Storhandling

Efter vi lämnat av stumpan på dagis så åkte vi och hämtade jessica och åkte sen vidare till maxi och handlade, tog även en fika på lindhals, jag var tvungen att äta så det fick bli en leverpastejmacka till mej, så inget fika bröd om ni trodde det.

Väl hemma sen satte jag mej och betalade lite räkningar, så nu är man nästan fattig igen =/ men henka får sina cash imorrn, så vi klarar oss. Får se hur det blir i framtiden sen...

Om ett tag blir det mat, köttfärslimpa, potatis, sås och kokta grönsaker, mumsigt värre =)

Ikväll sen kommer pappa o co hit på en kaffe.

Lindas operation har gått bra, har dock inte pratat med henne än, tänkte ringa ikväll. Pappa pratade med hennes sambo på eftermiddan, då hade hon precis kommit tillbaka till avdelningen och sitt rum, rejält groggy fortfarande haha. Men skönt att allt hade gått bra iallafall.
För er som inte vet, så upptäckte dom en cysta på ena hennes äggstock, hon har haft ont i ett par dar och åkte tillslut in för att kolla upp det, de trödde först det kunde vara njursten, men det var det ju inte.
Hoppas hon fick behålla sin äggstock, de visste inte hur det skulle bli, för den satt tydligen runt själva äggstocken på något sätt, så vi får se vad linda säger sen när jag pratar med henne.

yoho!

Idag var jag nere på äldreboendet igen och pratade lite med chefen där, och det blir praktik där =D kanon skönt. Han skulle bara prata lite med min lärare så skulle han höra av sig till mej. Och så är det 99% säkert att det blir sommarjobb där oxå, så jag hoppas verkligen det blir så =D

Efter jag var på det mötet gick jag upp till helen en sväng tills det var dags att hämta erica på dagis, så vi snackade lite och spelade lite kort, tack för en trevlig stund =)

Efter dagis åkte vi till åby och hälsa på sanna och barnen, efter det hem till pappa för att färga håret på wictoria, så ltie har det hänt idag kan man väl säga.

Blir och se greys anatomy och sex rehab efter det, sne blir det att slänga sig i sängen, ska bli skönt!


Än är inte sista idoten född..

Fy fan vilka idioter det finns i världen, här är en av dom

Barnflicka misshandlar 11mån bebis

Kännsliga personer varnas

Jag börjar nästan tjuta alltså, hur fan kan man göra så mot en bebis? Skulle aldrig kunna göra så, oavsett hur arg och irriterad jag än kan bli på mina barn, skulle aldrig, aldrig göra nåt sånt mot ett barn.

sjukhus

Min syster Linda ligger nu inlagd på Örebro sjukhus, hon åkte in pga smärta, de trodde först det kunde vara njursten, men nu har hon fått reda på att hon har en cysta på ena äggstocken, som dessutom har snurrat sig runt äggstocken på nåt sätt, så inatt ska hon eventuellt opereras, håller tummarna att hon får behålla äggstocken men i värsta fall måste de ta bort den =/
Håller tummarna för dej Linda <3
håll tummarna ni med!

Haft en rolig eftermiddag hos min vän Helen, spelat lite kort och snackat skit, medans barnen har busat och haft sig. Klädde ut sig gjorde dom oxå, är dom inte tjusiga

Ellinor o Erica

Kycklinggryta





4port


2 st   grillade kycklingar eller 4st kycklingfileér

3 msk smör
1 st stor gul lök
1 st grön paprika
1 st röd  paprika
150 gram champinjoner (burk eller färska)
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar  
4 msk mjöl
5 dl hönsbuljong
3 dl grädde
1 tsk salt
2 droppar tabasco eller några msk chilisås  

Gör så här

  1. Skär löken i tunna skivor. Skär paprikan i strimlor. Dela den färska svampen.
  2. Dela kycklingarna, ta bort skinn och fett, samt bena ur. Skär köttet i strimlor.
  3. Hetta upp en gryta. Fräs 2 msk smör med löken, svampen, paprikan, pepparn och tomatpurén utan att det ska få färg. Rör då och då.
  4. Tag grytan från värmen och pudra över mjölet. Rör om och späd under omrörning och uppkok med buljongen i omgångar. Tillsätt grädde och koka i 10 min. Blanda i köttet.
  5. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Koka ca 5 min.
  6. Servera med buljongkokt ris el. pressad potatis el. bulgur el. valfri pasta.

Midsommarplaner

Redan tänker nog ni nu haha.
Vi kanske ska fira midsommar på gotland i år, med lite folk från klubben fattade jag det som när henka berättade.
Vore ju skitkul, har ju aldrig varit på gotland, och bra badställen borde det ju finnas. Berättade för erica att vi kanske skulle dit, då sa hon : åh då kan jag ha min bikini på mej =), go hon är.

Det tråkiga är att vi inte kan fira Loke hemma då, eftersom han fyller på midsommardagen i år, men vi får se hur det blir, ekonomin spelar ju en stor roll och om jag har sommarjobb, börjar ju den veckan då, men kke ingen omöjlighet att få ledigt den helgen, om man säger till ifrån början, men som sagt vi får se, men jag hoppas vi drar dit =)





Hur fint är det inte liksom?

En ny vecka

En ny vecka, och våren är här, kan man väl säga? Vet inte om metrologerna skulle hålla med, men jag tycker våren är här.

Men jag har varit inne idag, förutom när vi gick till dagis imorse. Har städat, dammat och diskat, plockat iordning lite och rensat, ska kasta en del av mina kläder, såna som jag vet att jag inte kommer använda, onödigt att ha det hängades i garderobern och ta plats.

Tog en bild på min mat igår, om ni är nyfikna på hur mycket jag äter.


Maten ligger på en assiett, vilket gör att man lurar ögat lite.


Detta var kvar.
Fick i mej rätt mycket, konstigt nog. Oftast brukar det vara kvar mer än så här. En potatis, nästan hela biten fisk, och lite grönsaker och sås fick jag i mej, på ca 20-30min.

Ja så kan min lilla tallrik se ut. Det viktigaste var oss som gjort en gbp är att man i första hand ska få i sig protein, sen kolhydrater och sist grönsaker. Så jag försöker äta så, oftast.



Min lilla knasfia ;p


och plutten.

Tävling - veras hus


Jag vill vinna presentkort hos VerasHus i Nikitas blogg!
Klicka HÄR om du också vill vinna!

Veckans vikt

Denna vecka blev inte lika bra som förra veckan, men ett minus är ju alltid ett minus, blev bara -0,2kg.
Men nu är ju nästan all is borta från trotoarerna, så nu kan man ju gå promenader utan att riskera att man drattar på arslet ;p

1/2 START!
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg.
15/3: -2,4kg.
22/3: -0,2kg. Totalt. -10,9kg

Tävling - rockefella


"Jag är med i utlottningen om ett par valfria jeans, värde 500kr från Rockefella hos Tant Ulrika!"

Helgen

Igår bestämde vi oss för att dra till åbackarna och mata änderna, vilket var väldans uppskattat av barnen, ja lite av oss vuxna med ;p fortsatte att gå runt hela svängen och erica var duktig och gick hela vägen utan gnäll =)
Satte oss på några bänkar för att njuta av vädret, soligt och skönt =)














Idag tog vi en till promenad, dock bara här i vilbergen/klingsberg. Erica fick ta sin premiärtur på cykeln, vilket hon gillade. Hon har blivit mycket bättre på att cykla. Nu behöver man inte hålla i henne längre, utan hon bromsar mer o mer själv, så hon har blivit lite modigare, känns jätteskönt.

Hoppas de sopar bort allt grus snart. Det är verkligen ett vårtecken för mej, när de sopar bort gruset =)
Fler som tycker det?
När det är gjort ska hon få testa sin sparkcykel ute.

Roligt

Haha hittade en rolig grej, kolla ni med HÄR, allt man behöver är en fluga, blyertspenna och ett papper =D

shopping

Nu har vi varit iväg och shoppat lite. Var inne på skopunkten för att kolla på nya gummistövlar till Loke, hittade ett par för 79kr kamoflage, och sen passade jag på att köpa foppaskor till honom, svarta i modell från Cars, men han tror det är Rorri ;p min son är ju helt galen i rorry racerbil

Drog oxå in på hm och köpte läppglans och lösögonfransar till mej. Testade dom idag, fan så krångligt det va, så man får prova ett par gånger innan man har dom till fest =)

Beställt lite kläder till mej, ja ni hörde rätt till mej själv, inte ofta det händer, men ibland måste man ju unna sig. Köpte 2 klänningar som jag ska ha i sommar, hoppas jag =)



Den blommiga funderar jag på att ha på Lucas dop i slutet av maj =)
Håller på med maten nu, blir hemmagjord plankstek till oss vuxna och potatismos o hamburgare till barnen *mums*


Fredag

Fredag och slut på denna vecka.

Idag bär det av till ingelsta shopping för att handla lite och city gross, ska även dra till flugger färg och hämta ut tapeter till Linda, hon kommer ner nästa vecka =D kanske vi ska dra till öppna förskolan tillsammans. Längtar tills de flyttar ner hit, 2 mån kvar =D

Känner mej lite nere, känns som om ingen vill umgås längre..tycker det känns som om jag jämt ska höra av mej, och när man gör det så är det ingen som kan, säger dom iaf, men när de kan, så blir de nästan lite småsura för att man själv inte kan..Ibland vill jag bara flytta härifrån och skaffa nya vänner, kke till göteborg =D men trist att slita upp barnen från dagis o henka jobbar ju här.
Är samtidigt lite småsugen på att flytta tillbaka till oxelbergen =)

Tankar, tankar..suck...


Tradera

Suttit och lagt ut lite kläder på tradera, har lite kvar, men tar det imorrn.
Länk till mina auktioner hittar ni till höger under länkar.
Bl.a ligger denna ute

Tävling - barnkalaset



”Jag tävlar om ett Littlest Pet Shop kalas för 250kr från Barnkalaset.se hos Carolina – var med och tävla du också!
OBS! Går att byta mot valfritt kalastema

Tävlingar - my own style


”Jag tävlar om ett Presentkort på 400 kr hos My own style hos Carolina – var med och tävla du också!”

Torsdag

Usch vad dåligt jag har sovit nu på morgonkvisten =/ erica kom in till oss inatt eller henka fick hämta henne, hon kommer väldigt sällan in själv till oss längre, utan hon gallskriker och ropar efter henka så han får hämta henne.
Sen kom Loke in nån gång imorse, men som tur var så somnade han om hos oss, men jag fick ligga på kanten av min säng, inget skönt alls, så jag är lite trött och seg.

Igår efter dagis åkte vi till åby en sväng och hälsade på sanna med familj, så barnen fick leka lite, alltid lika trevligt, hon kankse skulle komma hit på en kaffa idag, hon skulle vara barnledig en stund =)

Här blir det att tvätta fönster idag, passa på när solen inte lyser, men ändå lite plusgrader ute, och dammsuga och svabba golvena + att jag ska storstäda gästtoan/ericas toa.

Ja så ser vår dag ut + att jag ska klämma in lite plugg oxå, har ju delprov imorrn.

Jeansjacka

Kammade hem en jeans jacka til Loke på tradera för 71kr, helt okej för mej tycker jag, från p.op oxå, hoppas den blir lagom, är strl 92 i den och det ska väl vara för 2-åringar.

Vårstädning

Vi har påbörjat en vårstädning här hemma, igår tog vi badrummet, eller mest henka som gjorde. Så där är det städat grundligt från golv till tak, i alla vårår och skrymslen,ska ta lilla toan sen oxå.
Nån dag i veckan blir det att tvätta fönster, åter igen henka som får göra, jag är värdelös på det.
Men blir att försöka sig på det hemma hos linda vid flyttstädningen i maj.


Måndagslistan

  • Glad för min viktnedgång
  • Fick träffa min lillebror idag
  • Snön smälter sakta men säkert bort
  • Hoppas på ett positivt samtal denna vecka

Ja det blev min måndagslista =)
Har du nån?




Tävling - zillstar



Jag tävlar om ett presentkort från Zillstar i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Veckans vikt

Åh fan va glad jag blev när jag klev upp på vågen, -2,4kg sen förra måndan, jippi =D
Snart nere på mitt första delmål, som är att ha gått ner 10% av min vikt, 1,5kg kvar dit, så jag hoppas jag tar det nästa vecka.



1/2 START!
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg.
15/3: -2,4kg. Totalt. - 10,7kg

Vårsolen

Erica och jag var ute och gick en promenad i vårsolen, blåste lite kallt emellanåt, men det var skönt ändå, skönt att få komma ut och röra på sig. Henka är bakis idag (rätt åt honom ;p) så han och Loke ligger o vilar.
Sanna var här och tog en fika utan barn, lite lättare att snacka utan barn, ingen barn som kommer och stör och fråga både det ena och det andra och man behöver inte hålla koll på dom.

Igår förmiddag tog vi en promenad hela familjen och gick sen till pappa och hälsade på, spelade lite såklart ;p erica testade på guitar hero, ochh on va rätt duktig faktiskt, hon körde ju dock bra på beginner, men ändå =)

Bildregn

   Erica målar lite och Loke läser bok 
     Lite bilder från tropikariet förra helgen


Mina fina barn. Visst har hon valt snygga solbrillor =)

Fredag

Är klar med min första inlämningsuppgift i sjukvård, så den är inskickad, känns väldans skönt att ha den ur världen.
Var och hämtade ut Lokes converse förut, grytm snygga på honom, dock blev dom lite stora. Mätte fötterna för att få rätt, så det blev st. 24, vilket han har, men ändå blev de stora, kanske han kan ha dom nästa vår oxå.

Annars händer det inte så mycket idag, kke får besök sen.


Massage

Nån som har testat en sådan?


Om inte, så testa!

Alltså den är helt underbar. Man använder den alltså till att massera huvudbotten, grymt skönt, nästan så man får orgasm haha.

Intervju

Idag var jag på en liten intervju om sommarjobb. De ringde mej igår och frågade om jag fortfarande var intresserad och självklart är jag det.
De tyckte det va synd att jag inte hade nån erfarenhet just inom äldreomsorg, men nu har jag fixat så jag ska ha praktik hos dom innan. För jag ska ha praktik i april/maj, men hade inte fått nåt ställe än, så jag frågade dom förut om det fanns nån möjlighet att ha hos dom, och det gick bra. Och så ville de ha referens, så jag fick ringa finspångs vårdcentral där jaghade praktik sist och frågade min handledare om hon ville ställa upp som referens, och det ville hon =) så som det ser ut nu så har jag kanske sommarjobb där hela sommaren. Nästan bäst av allt, det ligger här i vilbergen, precis vid dagis =D

spännande

Idag på eftermiddan ska jag på ett annat möte, som gynnar mej =D
mer berättar jag i eftermiddag efter mötet. Håll tummarna för mej iallafall!

Annars blir det att plugga idag och städa, pappa o co kanske skulle komma förbi ikväll, har man ju nån o prata med när henka ska iväg.

jessica följde med oss hem igår för att klippa mina barn, blev bara topparna på erica och på Loke blev det att trimma på sidorna igen och klippa lite på längden, hans hår växer verkligen som ogräs.

Tävling - busmonster


"Jag deltar i utlottningen om en valfri mössa från Busmonster.se hos Tant Ulrika!"

Onsdag

Har varit på ett möte ute i navestad, av alla ställen. Kom på efteråt att jag har inte varit där sen 1991, ett antal år sen alltså, nästan 20år. Ni här från stan vet ju varför man undviker den stadsdelen ;p haha.

Hemma och mellanlandar för lunch, blir tidig lunch, eftersom jag ändå måste äta, blev fiskgratäng från gårdagens lunch.Om ca en halvtimme ska vi hämta upp jessica och sen dra till busfabriken, tänkte så Loke får springa av sig lite energi, ska väl dra till rum interiör en sväng oxå.

Ikväll ska vi till barnens faster Linda, hon fyller år idag, +25år säger vi väl ;p hehe


over and out!

Tävling - busfröt


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Busfröt hos Tant Ulrika!"

Ny fin blogg!

Kolla vilken snygg blogg jag har fått =) Är supernöjd!
Tack så hemskt mycket Tessan, du är guld värd =)


Idag efter vi hämtade erica på dagis så åkte vi hem till henkas farmor och hälsade på.
Hon såg direkt att jag hade gått ner vikt, vilket känns superkul =)
Barnen fick med sig lite bilar och ett parkeringshus typ ;p som de tyckte va jätterolig att leka med, även henka ;p

Ena fröken på dagis berättade en sak idag om när barnen var ute. Erica lekte med Lara o John på baksidan av dagiset, fröknarna gick och kollade till dom med korta intervaller.
På baksidan där fanns tydligen ett snöberg efter att de har plogat och haft sig. Så john hade klättrat över och sprungit över vägen till andra sidan, men som tur var  så gjorde inte tjejerna detsamma, utan de ropade på fröken så de kunde hämta tillbaka honom, tycker jag var jättebra gjort av tjejerna =)

Vårsol

Stumpan är på dagis som vanligt och resten av familjen tog en promenad i det fina vädret, väldans skönt vill ja lova, så bege er ut och ta en promenad ni oxå =)

Ska snart sätta mej och plugga lite, sen blir det att plocka och städa lite, behövs, igen =/

Nån som vill beställa nåt från oriflame? Bara hojta till. Har kataloger här, eller så kan ni kolla in katalogen på hemsidan oriflame.se och säga vad ni vill ha =)
Jag ska beställa lite till mej =D lite fint smink i fina färger.

Idag måndag, är jag glad för att..

  • gick ner nästan ett kg (0,9kg)
  • soligt och skönt ute, våren kanske kommer trots allt!
  • Min syster Linda fick jobb här i stan =)
  • Hoppas vi ska träffa lite kompisar i veckan



Vad gör dej glad? Gör gärna en måndagslista du med, så jag får se =D


Vårskor

Har beställt vårskor till Loke, blev ett par gråa converse skor, han kommer bli skittuff i dom =D
 skorna hittar du hos Grandpa.se

Erica fick ju ett par när hon fyllde år, dock inte äkta, men i samma modell och med paljetter på.
Då är det bara sommarskor kvar till honom.

veckans vikt

Måndag och dags för veckans vikt, det blev ett minus på -0,9kg, så jag är helnöjd =D

1/2 START!
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg.
8/3  : - 0,9kg. Totalt. -8,3kg

Myskväll

Igår kväll åkte vi till video west och hyrde film, blev flickan som lekte med elden och på andra sidan häcken.
Den första filmen såg vi igår när barnen hade lagt sig, och till det mumsade jag på en fruktsallad och henka svullade chips ;p

Så nu är det bara luftslottet som sprängdes kvar att se, jävligt bra filmer tycker ja =)


Och idag efter frukosten tittade på andra sidan av häcken, den var okej, barnen tyckte väl inte om den så himla mycket direkt, men var mer jag som ville se den =D


Nu glor erica på robotar och henka o Loke sover, de gick upp vid 7-tiden. Henka hittade Loke vid köksbordet mumsandes på ett knäckebröd.
Värsta med att inte ha en spjälsäng till honom är att han gör en massa bus på morgonen, erica kommer ju alltid in till oss när hon vaknar, det gör ju inte den lilla herrn.
Man får sätta nån ringklocka ovanför deras dörr, så det hörs när de öppnar dörren haha, ni vet som det är i vissa småbutiker =)

Tävling - goodiebag



”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”



HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)

11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.

13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.

14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.

16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!

18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.

19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.

24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.

42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.

43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!

47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!

51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.

61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.

63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.

65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.

66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!


Zillstar firar 2år


Imorgon Lördag firar zillstar 2år och då får du 20% på allt i butiken.Enda du behöver göra är att skriva ordet Kalas så vips får du 20% rabatt på hela ditt köp. Gäller allt utom nova star
Gå in hos Zillstar och ta en titt.


Ost och skinkpaj

Ingredienser
Portioner: 4

3 dl vetemjöl 
100 g margarin  eller smör
2-3 msk kallt vatten
100 g rökt eller kokt skinka 
2-3 dl riven ost med smak, max 17%
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar 
1/2 tsk paprikapulver



Gör så här
1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Skär skinkan i strimlor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
6. Sänk värmen till 200°C.
7. Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över äggstanningen.
8. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.


1månad sen op

Shit alltså att det redan har gått 1månad. Vid denna tid då för en månad sen, låg jag nersövd och låg på operationsbordet.
Tycker det har gått över förväntan bra. Jag räknade med att ha jätteont och varje dag skulle vara en pina, man skulle aldrig få äta vanlig mat igen.
MEn det har gått jättbra för mej, ca 8kg har jag gått ner sen operation, alltså nästan gått ner allt som jag gick upp förra året, så det känns bra, börjar synas oxå tycker jag, henka och jessica ser att det börjar hända grejer, men ingen annan =/ men kul att nån ser iaf.

Mitt första delmål är att ha gått ner 10% av min vikt, vilket jag har gjort snart =D

Snart kanske man kan sätta in en bild på magen, om ni vill se?

Tävling - hakklapp med ärm



" Jag tävlar om en haklapp med ärm från In the pocket baby hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Tävling - kalasbolaget


"Var med och tävla hos Tant Ulrika om fina saker till barnkalas hos Kalasbolaget."

IKEA

ja idag var vi ju på ikea, och det blev sängen kritter till Loke i vitt. Så himla typiskt, samma säng men i färgen röd kostade bara 199kr, synd det inte gällde alla färgerna, vill ju inte ha en röd till honom, utan en vit.
Nu undrar ni säkert hur första natten i den gick+
Inte alls, han sover i sin spjälsäng, jädra unge. Men imorrn är det nya tag.

vi åt lite lunch där oxå, jessica bjöd oss. Tog en billig tallrik med köttbullar för 16kr, åt dock inte mycket, 3-4 köttbullar fick jag i mej, lite potatismos och lite sallad ;p

Vad handlade vi mer då? jo lite nya assietter och djupa skålar, lite hyllor som ska fixas till hallen.

Efter ikea kom Moa förbi på en fika och gav erica sin present, hon kunde inte komma när gumman fyllde år. 500kr fick hon, tänkte att hon skulle få spara halva summan och spendera halva. Får se vad hon köper.
Ska ner till polarn o pyret nån dag oxå och köpa en windstopper till henne, som jag skrev om tidigare.

Tv-kväll

Kollat på lite serier nu undr kvällen, kul att de har kommit igång nu, dock var avsnittet av desperate housewifes, lite halvtråkigt, men det gick ju att se på det.
Kollad eäven på cougar town efter det, fan vilken rolig serie, så har ni inte sett den, så ta en titt!



Imorrn ska vi åka till ikea och shoppa, ska köpa en säng till Loke, han sover ju fortfarande i sin spjälsäng, men börjar bli dags för en vanlig tycker jag, han blir ju ändå 2år i sommar. Erica fick sin säng när hon va 15mån, funderar på en vit Kritter säng.


sen kommer man säkert hem med en massa annat oxå, som vanligt =D

BVC..

Ja imorse var jag på bvc med Erica, gick kanonbra och fort, enda som inte gick bra var hörseltestet, erica ville inte alls göra det, så vi fick en ny tid i slutet av maj och ska göra ett nytt försök.
Hon fick kolla synen med en piratlapp för ögat, det gillade hon =), så fick hon räkna, säga färger, rita, kolla på bilder och berätta om bilderna,gå balansgång, allt gick galant.
Längden ligger på 106cm och vikten på 20kg, både längd och vikt över medel men följer sin kurva jättebra.

Inköp till våren

Funderar på att köpa en fleece jacka från po.p till Erica nu till våren, Loke har ju redan en, funderar på denna, och den kan ju även Loke ärva sen, fräsch och snygg blå färg på den tyckte jag.
VINDFLEECEJACKA
Bild lånad från po.p

Sen måste jag köpa vår och sommarskor till Loke och lite sommarkläder. Erica fick ju en massa till, massor med klänningar o kjolar, som hon gärna vill ha redan nu ;p

Tv-premiärer

Börjar en massa bra program denna vecka, CSI, dating in the dark, och såklart depsperate housewifes och greys anatomy, det får man ju inte missa.
 

Är det nån som brukar titta på glamourama på tv3play?



Jag brukar göra det, rätt skoj faktiskt, bra tidsfördriv ibland haha.

Veckans vikt.

Denna vecka blev lite bättre, det blev ett minus på -0,6kg.
Blir en promenad nu efter vi har lämnat erica på dagis, får passa på innan ovädret kommer hit.

1/2 START!
11/2: - 5,8kg
15/2: - 0,8kg.
22/2: - 0,2kg.
1/3  : - 0,6kg. Totalt: -7,4kg

RSS 2.0