vad gör hon egentligen?

jobb, jobb och jobb, jag gör väl inget annat nu för tiden :p men jag kommer nog gilla min nästa lön, I hope :D

om 2v ska jag gå intro igen, dock på samma ställe :p hehe bara våningen under..gick ner till den andra samordnaren idag och kollade om de hade behov av vikarier, så 2 intropass på varje avdelning blir det,så kanske man får jobba lite där oxå..

nyår på lördag oxå, jag jobbar :p förvånade? hehe, men jag slutar 21,15 så det blir att dra hem en snabbis och fixa till sig och sen vidare på skojigheter, med ev lite grillat :p

Näe nu är det snart dags att lägga sig, så man är pigg och fräsh tomörrow på jobbet..

julklappar...

Som jag skrev sist så blev det lite fler julklappar för barnen på tisdagen, då av sin moster jessica, som vi itne hade träffat något under julen.

detta fick dom..

Erica:
8 par örhängen
kläder
pengar
målar/pysselböcker
kokbok för barn
barbiedockor
cd-skivor
en hel del kläder
en kartong med gott och blandat i - bl.a prydnadssaker
spel
Eric saade plansch
biocheck
ta hål i öronen (fick hon som en tidig julklapp av oss)
bokmärken
dvd-film

loke:
radiostyrd traktor
grävmaskin
pengar
en hel del kläder
spel
biocheck
målar/pysselböcker
en kartong med gott och blandat i
dvd film
pilbåge och pilar
svärd och sköld

åh så svårt det är att komma på vad de har fått =/ de fick ju så mycket..

henka och jag fick ett presentkort på jysk, trots att vi vuxna inte köper till varann..

no time, no see

Ja nu var det ett tag sen man var inne och bloggade,inte för att nån bryr sig men men :p
Jag har ju jobbat typ nästan varje dag, men har jag varit ledig i 2 dar så det är skönt =) denna vecka blir det jobb ons-lör..

Nu kommer en liten sammafattning av juldagarna..

Julafton: Väckte barnen för julklappsöppning kl 6 på morgonen (elak mamma de har :p) men har aldrig sett de studsa upp så fort ur sängarna haha.. sen skjutsade de mej till jobbet.

jobbade 6,45-16, sen direkt hem till svärmor för julfirande, en massa god mat. Så himla synd att jag inte kan äta mycket, för just julmaten är ju så himla god :D
Tomtebesök hade vi, erica gillade inte honom och ville inte hämta julklapparna av honom, hon sa sen att hon tror det va någon som var utklädd, så jag tror inte hon tror på tomten längre, hon börjar nog bli för stor.
Kom hem runt 21,30 och var svintrött, jag gick och lade mej på en gång, skulle ju upp dagen efter och jobba igen.

Juldagen: jobbade 6,45-16, drog hem till pappa och lämnade barnen, jag åt lite julmat där (då henka och barnen redan hade ätit hos sin mor) sen hem och göra sig i ordning för en festkväll.
Hämtade upp elin (en jobbarkompis) och drog ner till vipers och ahde hur jävla kul som helst, henka och jagkom hem ca kvart i 6 på morgonen, då hade jag varit uppe i 24 timmar, så konstigt att jag inte var trött alltså..
Var ett bra psychobillyband som lirade där nere, grymt jävla bra alltså, ståbas is the shit!

Annandag jul: mamma och freddie kom hit på en fika och delade ut julklappar. Freddie blev glad över snowboarden han fick, bara hoppas det blir mer snö för hans del. Och barnen fick julklappar.

Idag får de nog de sista julklapparna av sin moster jessica, så fyra dagar med julklappar har det blivit för barnen :p

snart ska vi hem till pappa o lotta och fira henne, hon fyller år idag..

God jul

God jul på er alla!

Här har man jobbat mellan 7-16 och haft fullt upp hela dagen typ.
Nu sitter vi hemma hos svärmor och väntar på de andra och tomten, sen blir det mat, ska bli gott :)


Julshopping

Blev en sväng ut till maxi idag oxå med sällskap av helen och Ellinor, köpte en blus/ skjorta till Erica, strumpbyxor och nagellack. Hade lite ont om tid tyvärr eftersom loke skulle hämtas på dagis kl14, men det var trevligt ändå :)


Blev sen lunch för Erica och mej, vi åt det mesans loke åt mellanmål ;p

Efter det ställde jag mej och gjorde en ny sats med saffransskorpor.

Ska snart dra ut till hageby centrum med mamma en sväng och kolla på de sista julklapparna.


God morgon

Vaknade idag av henkas alarm på mobilen vid halv 7 och kunde inte somna om, sen ringde jobbet strax innan 7 och frågade om jag kunde jobba på morgonen, men jag är hemma och vabbar med erica idag med, inflammationen är i princip borta, men lika bra att va hemma en extra dag, så hon inte smittar.

Erica och jag ska ner på stan och kolla på julklappar igen :p
får dra ner en sväng imorrn oxå innan jobbet, för att kolla på julklappar till erica, hinner ju inte dra med henka eftersom han slutar så sent =/

Saffransskorpor

Här kommer receptet (enkel sats):

100 g smör/margarin
1 kuvert saffran
50 g grovhackad mandel
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och rör sen i saffran, hackad mandel och låt svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smörblandningen försiktigt. Blanda vetemjöl med bakpulver.
Tillsätt blandningen lite i taget och arbeta ihop till deg (jag tyckte det behövdes ytterligare lite mjöl).

Rulla degen till tre längder. Lägg på papper och platta till lite. Grädda ca 15 min. Skär genast längderna i smala sneda bitar, rosta med snittytan uppåt i 175 grader i 10 minuter, men vänd och rosta andra snittytan efter halva tiden. Stäng av ugnen, låt rosta ytterligare med ugnsluckan på glänt.


Kolmårdstomten

ÄR sugen på att dra med familjen ut till kolmårdsskogarna och hälsa på tomten, men problemet är att jag inte vet vart det är..

Nån som vet hur man hittar till kolmårdstomten och vilka öppettider det är?


Ögoninflammation

När jag klev av bussen på stan förut så ringde dagis, erica hade tydligen fått ögoninflammation =/ var ju bara att ställa sig på andra sidan och vänta på bussen hem.
Väl på dagis, så ville loke oxå följa med hem, var nog för att jessica var med, så det var ju bara att ta hem honom oxå då..
Så blev inte julklappshandlande på stan, men en fika tog vi allafall, eller de andra fikade och jag åt lunch :p
Så imorrn blir jag hemma och vabbar med erica, men denna gång borde jag få ersättning av fk, för nu har jag ju varit anställd i över 6mån, snart 7 till o med :p

Hoppas bara inflammationen hinner försvinna till jul.
Hennes första jul hade hon världens jobbigaste inflammationen, var så kraftig att vi var tvungna att få salva på recept, inget kul med ens första barn och första julen man hade sett fram så mycket emot.
Men hon var pigg och glad ändå, så det var skönt.

julklappsletande

Ska ner på stan sen med jessica sen och kolla på lite julklappar, har dock ingen aning om vad man ska köpa, örhängen till Erica blir det iallafall, men sen är det blankt i skallen :p

Ikväll sen när henka har slutat blir det att bege sig till maxi och trängas med alla andra, för att kunna fylla på i kyl/frys/skåt här hemma, måste baka i veckan oxå.
Svärmor bad mej baka något till fikat på julafton, för att hon tycker jag är så duktig på att baka :D
sen tänkte jag göra saffransskorpor och nåt julgodis +  att vi ska göra ett pepparkakshus i veckan oxå tänkte jag..

Mamma kom förbi på en kaffe igår kväll och då blev det lite mer uno-spelande :D
Blir att fira jul med mamma o freddie på annandag jul, blir mycket julfirande :p

Glömska jag

Kollade min mejl nu på eftermiddan efter jag hade kommit hem, såg då att jag hade fått en lönespec från vrinnevi hus, hade ju totalt glömt bort att jag skulle ha lön därifrån oxå :p så det blev ju lite extra cash in, alltid bra ju :p haha..

Idag har jag jobbat igen, de ringde igår eftermiddag och frågade om jag kunde jobba på dan idag, och det är klart jag ville det =)

Igår var vi på ju simskoleavslutningen, hela familjen var med och tittade på, Loke tyckte Erica var jätteduktig och klappade och gjorde tummen upp åt henne.
Hon kan simma nu =D blev chockad, både bröstsim och crawl, och även flyta själv i vattnet, de har hänt mycket de 2 senaste gångerna då henka följt med henne, min duktiga tjeja!

Nu ska hela familjen spela lite uno tillsammans, barnen älskar det kortspelet och även Loke kan det utantill, vilka duktiga barn jag har <3


4:e advent

Alltså är det mindre än en vecka kvar till jul, inte klokt ju.
Nu snöar det ute, men tvivlar på att det ligger nån snö på backen till jul..

Idag är det simskoleavslutning för erica, så då drar vi dit hela familjen och tittar på, även Loke ska få titta på, spännande och se hur det går, han lär nog bli sur att han inte får bada :p
Tyvärr missar vi ju eric saade, som ska spela ute på hageby centrum, men erica fick välja och hon valde faktiskt simskolan =)

Annars händer det nog inte så mycket mer här idag, lite tvättande som vanligt :p

Trevlig 4:e advent till er!


Hållt i gång

Så himla skönt det har varit att vara ledig idag, sov fram till ca 9,30, skönt att slippa känna stressen att man måste ställa väckningen på mobilen, ligga och vara orolig att man missar när den ringer, näe det var verkligen skönt att slippa det.

Då tror ni säkert att jag har sovit jättegott i natt, men näe det har jag inte. Nån gång under natten kom erica in till oss och la sig mellan oss, senare kom även loke in, som då började gråta för att han inte kunde lägga sig brevid mej, så då fick jag försöka flytta på erica närmare åt henkas håll, men det ville inte hon så då började hon gråta oxå, suck =/ har ingen aning om vad klockan var när de sedan gick upp och in i ericas rum för att kolla på tv, jag sov vidare, henka gick ju upp så småningom.

Annars har vi städat lite och donat hemma, var tvungen att slänga in barnens overaller i maskinen, för de var leriga och dana =/

På eftermiddagen kom pappa och lotta hit på en kaffe och ville smaka lussebullarna vi bakade här om dagen. Här hemma blir det lite mys med familjen nu, kanske glo på pirates of the carribean (eller hur det stavas :p)

Dags för en ändring av tider

igår hade vi en familjedag, alla var lediga här hemma. Så vi bakade lussekatter ihop, eller det blev mest jag som gjorde det till slut, men det var trevligt ändå. på kvällen gick vi hem till pappa på en kopp kaffe och barnen lekte lite med lucas som var där med sina föräldrar. Idag blev det dagis igen för barnen, posten ringde till henka igår och kollade om han kunde jobba idag, så det är klart han gjorde och jag jobbar kvällen, som tur är så är pappa snäll och ställer upp och hämtar barnen från dagis. Tycker de borde göra om sina tider på dagis, för de är ju lagda för en ca 20-30år sen när typ alla hade 7-16 jobb, men så ser ju inte verkligheten ut längre, jag menar jag jobbar kvällar emellanåt och henka slutar runt 19-tiden ibland, och vårt dagis stänger 17,30, borde vara mer anpassningsbart tycker jag. Ja som sagt ikväll är det jobb som gäller, sen är jag ledig lör-sön :D väl behövligt kan ja lova..

Lucia tåg

Först på morgonen jobbade jag ju, så då fick jag se på när ett gäng med barn kom och sjöng för gamlingarna, de var jätteduktiga.

Sen på kvällen var jag på barnens dagis för att se på deras luciatåg, dok var de bara ca 10 barn, så hälften av dagisbarnen kom inte, men de var duktiga ändå, Erica fick sjunga själv emellanåt, då hon var den enda som kunde alla sångerna *stolt mamma* är man.


Hoppas hoppas

har pratat med ett dagis idag om de tar in vikarier som inte är med i vik-banken, de skulle prata med chefen och lämna mitt namn och telefonnr, håller tummarna =D

3:e advent

ja 3:de advent idag, men hemma har jag inte hunnit tända ljuset än, har ju jobba mellan 7-21,15, ja nästan hela den tiden.

Först jobbade jag på vrinnevi hus mellan 7-11, där fick jag hjälpa till med julgransuppsättning och fixa med pepparkakshus, gick ju bra det med.

Sen hem några timmar för lite lunch och tid med familjen, blev ett fika besök oxå, pappa och lotta kom hit strax efter jag kom hem från jobbet och var sugna på kaffe..

Kl.14 var det dags att jobba igen, men på hagaborg, och det gick ju bra, hade en trevlig eftermiddag/kväll på jobbet..

Jobbar mån-tis oxå, sne är jag ledig..kanske :p man vet ju aldrig som tim-vikarie..har jobbat sen i torsdags..men i helgen ska jag absolut inte jobba, en ledig helg i december ska jag tamefan ha!

Dels har ju erica simskoleavslutning på söndag och så vill jag ju gärna umgås lite med familjen oxå.

image descriptionimage description

Mina underbara barn <3

Inte långt kvar till julafton

Ja nu är det verkligen inte långtkvar till julafton.
Har ni handlat klart era julklappar eller är du en sådan person som alltid är ute i sista sekunden och handlar julklappar till dina nära och kära?

föredrar du att handla i butiker eller vill du vara smidig och handla över nätet?

Jag är nog en blanding av båda.Det är kul att gå i butiker och kolla, känna och klämma på sakerna ,emsamtidigt kan man hitta  mycket saker på nätet som kanske inte finns just i den staden men bor, och inte alltid man har tid att springa runt på stan och leta efter julklappar.

Mitt lilla julklappstips till er är en sida där man kan köpa julklappar, antingen i god tid eller i sista minuten, där finns julklappar till de flesta.


Ett par tofflor somman kan värma i mikron som håller dina fötter varma i ca 2timmar.


Vantar till telefoner med touch skärm.

Vi blir kvar här

vi blir kvar i vilbergen..iallafall några år till..sen vet man ju aldrig.
Var nere hos ståhls idag och skrev på kontraktet =) så 1/4 flyttar vi, eller tidigare kanske.
Så nu blir det att säga upp denna lägenhet och allt annat som man måste säga upp, elen bland annat, för den ingår ju där borta +  att vi får ett torkskåp, stor kyl och frys och några kvm till :p

Bästa med att flytta är att man kan rensa ordentligt på en massa skit som man samlar på sig.
En hel del kläder efter Erica har jag 98-116 finns om någon är intresserad!
Rensa bland alla kartonger med leksaker man har i förrådet..


nu händer det något..

Ska snart iväg och skriva kontrakt =)

Kallt som i Sibirien

Torsdag igen och kallt ute, ca-3 grader ute nu när barnen skulle iväg till dagis, måste köpa ett underställ till mej snart, annarslär jag nog inte överleva vintern =/ fryser som en galning redan ju.

Idag blir det att jobba kväll istället för att jobba dag, gör inte mej nåt, gillar att jobba kvällar =) och nu jobbar jag alla dar fram till och med tisdag..

Hoppas jag får ett telefonsamtal idag, om lägenheten =D *håller tummarna*



Såg sista avsnittet av Sons of Anarchy igår, och vilket slut, jättedåligt..Och nu måsta man vänta i evigheter typ på nästa säsong =/






Dåligt med kommentarer :/

En ny vecka..

Var och kollade på en annan lägenhet här i vilbergen idag, jättefin, dock bara en 3:a, en likadan som vi har, men vill flytta från denna lägenhet, mycket bättre lägenhet var det, hos ståhls, men sen när vi kom hem och jag hade pratat med dom på ståhls igen, om att vi var intresserade, då avr den redan uthyrd =/ sjukt ju, fikc ju pappret idag om erbjudandet på lägenheten..
Men men, ska kolla på en annan imorrn hos samma hyresvärd, så vi får se.
Har ju anmält mej på 5 st radhus i klocket oxå, men så många som söker där tydligen, så jag hoppas vi får en visning på någon iallafall..

Satte upp julgranen idag oxå, körde på silver och svart på kulorna, jag brukar ju byta från år till år, nästa år blir det nog rött och svart eller silver och lila..
Efter det drack vi lite glögg (alkoholfri) men blev bara henka och jag som drack, och jag tyckte nog den var lite för söt för min smak, till det blev det lite pepparkakor.

Imorrn ska vi besikta bilen, ska bli intressant och se hur det går :p
Efter det blir det en tripp till klocket för en kaffe hos Annelie&Joche, blir trevligt, och utan barn denna gång :p blir ng lite lugnare haha.


julklappssäcken 2011

”Jag tävlar om en ”Julklappssäck” som innehåller priser som är värda minst 7000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Onyxsweden.se sponsrar med ett armband från Snö of Sweden!
*Sovtex sponsrar med en urläcker prydnadskudde!
*Wigglekart sponsrar med en Wigglekart i valfri färg!
*Loveko sponsrar med Lulu’s choklad kroppssmör och fyra stycken lypsyl!
*Ljuskraft sponsrar med ett värmedjur (kanin)!
*Karin Herzog sponsrar med ”Essential Mask”!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett presentkort på 250 kronor!
*Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 250 kronor!
*Lilla Fjärilen Design sponsrar med en valfri bok!
*Buaknallen sponsrar med en stor, härlig nallebjörn!
*Crocs.se sponsrar med ett presentkort på 200 kronor och ett ”give away-kit”!
*Barnkalaset.se sponsrar med ett valfritt kalaspaket (tallrikar, muggar och servetter)!
*MyHeart.se sponsrar med ”52 romantiska veckor”!
*Leklandet.se sponsrar med ett glasscafé!
*Alvaboden sponsrar med ett ursött babygym!
*Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kronor!
*Qpix sponsrar med ett presentkort på 400 kronor!
*Smultronbyn sponsrar med ett munspel och ett smyckeset!
*Smyckesboxen.se sponsrar med ett charmsarmband med en berlock!
*Ekoleko sponsrar med en stor påse playmais!
*Onetex sponsrar med ett presentkort på 300 kronor!
*Cutiepie.se sponsrar med ett presentkort på 200 kronor!
*Frank&Poppy sponsrar med en valfri tröja från sin nya kollektion!
*Lollopard sponsrar med en mobilsocka!
*Textilonnet.se sponsrar med en valfri gardin!
*Gunry sponsrar med en Bodybutter, en bodyscrub och en facescrub (oliv)!
*Nilma sponsrar med en personlig namntavla!
*Vindagården sponsrar med en Leporello!
*Fröken M sponsrar med 2 st trälyktor, 2 st gräddbakelser och 1 väska!

———————————————————————————————————-


Lucka nr 2


"Jag tävlar om ett av tre presentkort värt 500 kronor från DforDesign hos Beatrice, mamma till skrutten Robin. Den här tävlingen har hela 3 vinnare!"


2 december

Ja nu är vi inne i december, men det känns verkligen inte som det, här om dan kändes det som en tidig vårdag ute :p jag hoppas det kommer lite snö kring jul iallafall, det är väl inte så mycket begärt..

Idag ska erica till dagis igen, henka jobbar och jag jobbar kvällen, och hon har knappt hostat nåt inatt, så det borde ju gå bra tycker jag.

Fick ett sms från samordnaren på det andra stället imorse, som frågade om jag kunde jobba i helgen, jobbar ju dag lördag, men kväll söndag, så då tänkte jag att jag kunde jobab där först mellan 7-11, men jag ringde tbx för sent =/ så kan det va ibland, men kommer kanske fler chanser..

RSS 2.0