Chips kväll

Var nyss nere en sväng i affärn Loke och jag och köpte chips o dipp till mej, gotti nam nam =D
Erica sover hos farmor igen, hon ville det, så det blir att sitta själv här ikväll, Loke lär ju va vaken senast till 22.

Det är verkligen kul att se Lokes utveckling. Idag reste han sig upp mot sin gåstol och gick med den framför sig från vardagsrumsbordet och till köksingången, alldeles själv, med gåstolen alltså, så himla duktig ju. Om man jämför med erica så är han 1 mån senare, men han är ändå lite tidig med att kunna det.

När man kommer in i barnens rum och ska hämta Loke efter att han har vaknat så möts man oftast av att han står upp i sin säng och är jätteglad. När han sen få syn på oss, blir han ännu gladare och hoppas och har sig i sängen, min lilla pudding.

Mätte Erica idag, och om det vart rätt, vilket jag tror så är hon nu 1m lång, alltså vuxit ca 6cm sen i oktober, ska bli kul att se hur lång eller kort hon blir, hoppas hon blir längre än mej iaf =D minst 1,70 hoppas ja på.

Nehe nu glo lite på skiten melodifestivalen fram tills Legally blonde börjar. Skönt att henka inte är hemma o klagar, för då man kan se den filmen =D hehe

Grattis på namnsdagen!

Grattis på namnsdagen till mej och Erica, det är nämligen Maria idag i almenackan.

Grattis till alla som heter Maria

Idag vart det att gå upp tidigt, Erica vaknade 7,45 ungefär och Loke strax efter 8, blä hatar tidiga mornar, jag är verkligen ingen morgonmänniska.

Jaha, lördag idag då, henka drog till lokalen, han lär väl bli där hela dagen känner ja på mej, så honom lär man ju inte se nåt idag, inte bara tråkigt för mej utan även för barnen tycker jag.Sen ska han ju dra ikväll vid 18-tiden igen, o kommer hem nån gång inatt/imorrn bitti..

Jag som ville dra ut till mamma en sväng, han kunde skjutsa oss dit, men snacka om att slösa på bensinen då. Det är 3mil t/r, så alltså skulle det bli sammanlagt 6mil, känns så jävla onödigt tycker jag, speciellt när man inte är miljonärer direkt och har råd med en massa bensin.

Blä vilken pissdag det blev idag nu..Deppar vidare..

God middag

Gud vilken god middag det blev idag, köpte fläskfilé idag när vi var och handlade, så det blev ugnsstekt filé, klyftpotatis, grönpepparsås och sallad, riktigt riktigt gott =)
Och till kvällen blir det lite godis.

Undra om det är nåt bra på tv ikväll då?

Passade på att handla lite till namngivningen idag, bl.a en hink på 2,5kg med potatissallad =D och lite papptallrikar och bestick och annat smått och gott.

Nehe om man skulle lägga Loke i sängen och se om han somnar, verkar en aning trött. Sov typ 10min förut bara tills erica sprang in i rummet och väckte honom, det är nog det sämsta med att de delar rum =(

Fredag

Glömde ju att berätta att min lilla kille blev 8mån igår, "bara" 4mån kvar till 1-årskalaset.

Nu har man betalt alla räkningar, skönt att ha det gjort. Blir att dra till city gross och handla lite idag, måste kolla lite grejer till namngivningen oxå, se vad det kan kosta..
 
Erica ska få sin första veckopeng oxå, 20kr, så får hon bestämma vad hon vill göra med den, spara eller köpa godis eller nåt annat.

nehe vi höres senare, ha en bra dag

Bye bye bokhyllan

Just nu håller henka och robin på att bära bort vår gamla bokhylla härifrån och ska åka och lämna den hos Joy, skönt att bli av med den, men gud var tomt det blir nu, det var ju rätt tomt innan, och vårt vardagsrum är ju skitstort, måste nog möblera om lite grann tror jag, på nåt sätt.


Fick nu hem Home katalogen från  H&M,bläddrade igenom den  men nja hittade inget som tilltalade mej direkt.

Loke vaknade nyss oxå, och hade bajsat som vanligt, stinker ju i hela rummet när man kommer in haha. Erica har nog aldrig bajsat när hon sovit, eller aa max 2 ggr under dessa 3år, till skillnad från Loke som gör det väldans ofta hehe.

Och inte har de kommit och fixat vår kran än heller, ändå var han i porten brevid förut. Vi kan ju inte använda den alls. Sätter man på vattnet så flyger hela kranen upp pga vattentrycket som blir, måste tejpa den med silvertejp för att kunna använda den överhuvudtaget, så ja hoppas dom verkligne kommer idag. henka ringde dit igår och sa det, men henka sa att det inte var nån brådska, näe yeah right. Det är ju jag som använder kran ofta och inte han, jag måste ju kunna diska och laga mt och då vill man ju inte springa fram och tillbaka till badrummet bara för att få vatten.


Annars har det vart bra mellan oss nu ett tag, väldans skönt, gör att jag mår mycket bättre. Visst han har vart iväg, men det har vart okej för mej, han måste ju få dra iväg, men inom rimliga gränser tycker jag. På lördag ska han va fylleschaffis till vingåker, så då är ja hemma själv med barnen, se om jessica vill komma o göra mej/oss sällskap.

Om oss

Hittad hos fina Lina



Jag och min parter:

Vad heter ni?
Tessan o Henka

Har ni några smeknamn på varandra?
nja är nog bara älskling som vi säger, utöver våra namn, eller han brukar kalla mej nåt mer, men kommer inte på vad det va haha

Hur träffades ni?
genom min mor, kan man väl säga

Hur länge har ni varit tillsammans?
9år den 20 oktober

Är ni förlovade?
aa, sen valborg-04

Bor ni ihop?
ja sen 5år snart

Har ni barn?
aa 2st, erica på 3år och Loke 8mån

Har båda körkort?
näe, bara henka, jag ska ta det snart

Kommer du ihåg er första kyss?
absolut <3

Vem sa "JAG ÄLSKAR DIG" först?
Det var nog henka

Vem är äldst?
Henka, han är 7 år äldre än mig!

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är våg och henka tvilling


Vem fyller först på året?
Henka

Vem är längst?
Henka vinner med ca 10cm

Vem sjunger bäst?
Det är nog ja ;p

Håller ni handen på stan?
ibland

Kände ni varandra innan ni blev ihop?
Näe

Vad har ni gemensamt?
lite gott o blandat.

Blev du kär vid första ögonkastet?
Jag blev det ja!

Har ni någon speciell låt?
nja,men ett band kke, han fria ju till mustasch =D

Har ni några "frikort"?
nej

Har ni stora framtidsplaner?
Ja absolut! Vi vill köpa hus bl.a

Har ni gråtit i varandras armar?
aa.Har dock bara sett henka gråta 2ggr, senast var då Erica föddes

Har ni vart  utomlands tillsammans?
näe, inte än

Vilket är ert bästa minne?
måste nog vart då barnen föddes

Vem lagar mat bäst?
Jag

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Det blir lite handling, matlagning o tvtittandes, dagis hämtande, blöjbyten, och sånt som hör till när man är småbarnförälder

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?
oftast

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången?
Nej

Blir du lätt svartsjuk?
Inte längre

Ringer eller SMS.ar ni mest?
sms:ar

Brukar någon av er prata i sömnen?
aa, båda


Nu är det bara att ni gör som jag och kopierar på =)

Bvc besök

Idag var det dags för Lokes 8 månaders besök på bvc. Och det gick ju bra, hon tyckte han var så duktig på att ta sig framåt och att han redan reser på sig och ställer sig upp =) Han hade planat ut i både vikt och längd, men hon sa att det kan bero på att han rör på sig så mycket nu, mej gör det inget =) Han har gått upp 690g på 2mån och bara vuxit 0,8cm.

  • 8730g
  • 69cm
  • 43,75 cm huvudomfång
Nu ska vi inte tillbaka till bvc förän i slutet av april, lite skönare väder ute då =)

Nu sussar Loke igen, och jag ska väl passa på att göra lite frukost, blir fiber havregrynsgröt som vanligt, så himla gott.
Håller tummarna att det går bra för henka på intervjun oxå.

Idag går en del auktioner ut, totalt är de uppe i lite mer än 400kr, alltid nåt, och bra o ha nu till namngivningen =)

Min duktiga kille

Han lyckade ställa sig upp 2 gånger själv idag, en gång vid bokhyllan o en gång vid bordet, så himla duktig så =)
Han lånade även ericas bil idag, den gillade han, åkte själv på den, lyckades springa med fötterna =)

Idag kom jessica hit med semlor, mumsigt, henka hjälpte henne lite med hennes CV, så det ser kanonfint ut nu.
Imorrn ska henka på en intervju, om praktikplats, men ska tydligen leda till jobb, så vi får se vad de säger imorrn,lite trist att det var samtidigt som bvc, så jag får knalla dit själv.

Gumman vaknade nyss och gallskrek, hade nån mardröm, men hon kom inte ihåg vad, och somnade om rätt fort igen, lilla gumman <3

Idag var första gången det hände en olycka på dagis för stumpan, hon kissade på sig, men sånt som händer. Tycker ändå hon är superduktig. Hon har aldrig kissat i sängen, än, men det är ju sånt man får räkna med.



Drömmar

Åh nu vart jag ännu mera sugen på att starta eget, vilket jag har velat i flera år, men blev sugen nu igen, när en bloggvän avslöjat om att hon har startat eget.

Jag vill starta ett café för mammor och barn, men även för andra då. Tycker inte det finns några bra, stora cafeér, där man får plats med ett antal barnvagnar, som det ofta blir. Bara pengar som saknas till det. Funderar på att gå nån gång då arbetsförmedlingen har ett sånt där möte om starta eget, få lite info och så, kan ju vaa bra att ha i bagaget även om man inte startar nåt just nu, men i framtiden kanske.

Annars då, jo tisdag idag och erica är på dagis och har det kul, se om hennes kompis ellinor är frisk, så hon får leka me henne, hon nämde det igår, och sa-  nu är ellinor frisk och ska till dagis. Se om hon fick leka med henne idag.
Träffade Thess oxå, hon köpte lite mer kläder av mej, eller va Erica rättare sagt. Imorrn går en del auktioner ut på tradera, blir ju en del slantar iaf, alltid nåt.

På lördag förmiddag ska vi ev till linköping på en chokladmässa, snacka om att jag ska smaka på allt man får smaka på =D haha.

Pulka åk

Idag gick vi ut till backen så barnen fick åka lite pulka. Erica åkte bara 2 gånger i backen sen ville hon hellre bli dragen i pulkan, även Loke fick åka lite sin pulka, men han var inte så intresserad, han var lite trötter. Tyvärr glömde man ju kameran =/
Annars har vi inte gjort så mycket idag, bara slappat och så.

Näe nu ska ja hoppa in i duschen och ta en varm lång dusch =D

Helgen

I lördags hyrde vi film efter att vi had elämnat av erica hos farmor. Blev Solstice, rätt bra film tyckte jag, inte läskig, utan mer spännande =)

Igår åkte vi till svärmor och skulle hämta erica och blev då bjudna på god lasagne. Sen fick barnen va kvar ett tag medans vi åkte till maxihuset och handlade lite.

Annars tog vi det lungt igår kväll. Idag ska vi ut och åka lite pulka tänkte jag,Loke ska nog oxå få åka lite, får se hur länge vi är ute, vi vuxna har ju inga termobyxor, får slita på sig dubbla par byxor istället hehe, och inga bra skor heller har ja, får man nog satsa på till nästa vinter.

Kanske dra förbi pappa en sväng oxå,de ville träffa barnen och bjuda på fika..

Tävling



Jag är med och tävlar om detta i hos mammabecka.

Home styling

Igår kväll lekte vi hemma snickare och fixade iordning i hallen. Slängde ner den fula hatthyllan i källaren och upp med en hylla och några krokar där istället, och voila, detta blev resultatet


Korgarna ska bort där ifrån sen när vi har köpt annan förvaring till hallen. Men jag vart rätt nöjd ändå. Kul med lite förändring i hemmet och mer ska det bli =D Finns lite grejer på mique som ja vart sugen på att köpa igår när vi var där, men det får vänta ett tag. Men köpte presentkort ill Henkas syster där iaf, hoppas hon blir nöjd.

Vi ska nämligen ut till Eksund och fira farfar och faster Emma idag. Efter det blir det att åka till farmor och lämna erica, hon ville ha henne över natten. Klart hon får det då. Blr lungt och skönt här hemma, kanske man skulle passa på och se på nån film eller nåt. Sugen på att spela lite buzz, man kanske skulle slå en pling till robin o sanna och kolla om de är på hugget =D


Han börjar bli modig den lilla krabaten, roligt att se att hans utveckling går framåt.


Loke ville prova Ericas dockvagn lite, undrar vad pappa tycker om det? :p hehe


Min pluttfia <3

Skojig grej

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om ditt namn börjar på samma bokstav som personen du kopierade detta från så får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du? Tessan
2. Ett ord på fyra bokstäver: Tror
3. Flicknamn: Tuva
4. Pojknamn: Tim
5. Yrke: Tandläkare
6. Färg: Tjusig rosa
7. Klädesplagg: Tofflor
8. Mat: Turkpannkaka (pizza :p)
9. Sak i badrummet: Tandborste
10. Plats/stad: Tannerfors
11. En orsak att vara sen: tider
12. Något man skriker: Titta!
13. Film: Terminator
14. Något man dricker: Té
15. Band: Takida
16. Djur: Tusenfoting
17. Gatunamn: Timmermansgatan
18. Bil: Toyota
19. Sång: Tell Laura I Love her
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Tennis

Jag utmanar den som vill!

Premiär köp på PO.P

Idag drog vi ner en sväng på stan, först lämnade vi Loke hos jessica, så vi hade bara med oss Erica, hon var tvungen och följa med för vi skulle köpa vantar till henne som går över jackärmen. Hittade ett par röda på PO.P, så det var mitt första köp där hehe. De är egentligen i strl 1-2 år, men ändå är dessa lite stora för henne, men iallafall de vart bra till jackan och så, lite fel färg kanske men skit samma, huvudsaken så hon slipper frysa om sina små händer.

Kollade även på jacka oxå, vill ha jackor till båda barnen, en röd till Erica och en grön till Loke. Hittade nån som tydligen står emot regn och sånt, så de behövs inga regnkläder, blir dock en aning dyrt, ca 1200kr/barn, tur man börjar plugga till hösten, så man får lite mer cash, sen hoppas ja verkligen henka hittar nåt jobb tills dess, även gummistövlar ska inhandlas på PO.P.

Drog sen en sväng till jula, och köpte krokar till hallen och en pulka till gumman, så nu hoppas ja på mer snö.
Vi ska ta bort hatthyllan i hallen och sätta upp en ek-hylla där (LACK från ikea) och sen smideskrokar under, blir nog snyggt.

Idag ska vi lyxa till det med en pizza ikväll, blir nog en gyrospizza, mumsigt!

Planeringar

Mejlade till hon på kommunen som har hand om vuxenutbildningarna. Det fanns inga plaster kvar på Nti-skolan, och det var därför jag inte kunde plugga. Men att dom inte skrev det, vart ju skitskraj att ja hade gjort nåt fel och det var därför jag inte fick plugga, puh! Kommunen köper tydligen bara upp ett viss antal platser på skolan, och alla var tagna. Så jag skulle skicka in en ansökan till hösten. Funkar ju bra med, för då börjar ja plugga i aug, och då har ja ju inskolning med Loke, så då lär ja ju inte ha nån praktik som ev skulle krocka med det.


Blev skraj imorse. Hade ju ställt väckningen på 7,30, men på radion sa dom - Klockan är halv 9 och detta är nyheterna. Fick typ hoppa ur sängen och kolla klockan på tv:n, men klockan var bara 7,30, puh igen.
In och väckte barnen så de fick i sig frukost.

Erica somnar själv nu nästan varje kväll, riktigt stolt över henne, så hon har fått en del bokmärken i sitt album nu. De senaste två kvällarna har hon till o med vilja ha dörren stängd till sitt rum, vart jätteförvånad när hon ville det första gången, men skönt att hon sig så pass säker att hon vill ha dörren stängd.


Imorron får man äntligen lite pengar igen, blir att fixa med inbjudningar då, men har svårt att bestämma mej hur de ska se ut. Ska göra det själv, har några ideér men kan inte välja.
Har svårt och bestämma mej om maten vi ska bjuda på oxå. Antingen olika pajer med sallad o bröd eller exotisk bricka med sallad och bröd..

Näe nu är det dags att lägga Loke i sängen igen, han ser lite trötter ut, och jag ska fixa havregrynsgröt till mej.

Ha en underbar dag!

Fler auktioner

Lagt ut lite fler auktioner på tradera nu, bl.a några par skor. Hittade ett par söta rosa nallepuh skor i strl 16/17, pyttesmå ju, dom ska lilla Alina få (joys dotter)har även en rosa napphållare o rosa haklapp om du vill ha Joy?

Annars har det inte hänt så mycket, dammsugit lite, är lite seg för Loke vaknade vid 4 tiden imorse. gav honom lite välling och bytte blöja på honom, sen somnade han gott om.

Jag ska snart ner och hämta stumpan på dagis. Henka och Loke ligger och sover, lat maskar.



Erica med sin första barbie som hon fick av farfar o mia, även smyckena följde med dockan

Det går framåt

För Lokes del alltså, han har börjat dra sig framåt och skjuter ifrån med fötterna när han ligge rpå golvet, så duktig han är min lilla kille,dröjer inte länge innan han kryper, han försöker krypa med, men nja inte riktig än, så himla kul när det går framåt.




Det är vanligast att de börjar krypa mellan 7-10mån, och Loke är 7,5mån, erica var 7mån när hon började krypa, hon började även då gå utmed saker, men det gör inte Loke än, sånt är vanligast vid 9-10mån, så erica var tidig, som hon har vart med det mesta.

Tävling




"Jag är med i utlottningen om två st presentkort á 500kr från Uteungar hos Tant Ulrika. Var med du oxå!"

Tävling




Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos Zillstar
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Arg och irriterad

Nu har vi bestämt oss för att ha namngivning till Loke, i början av mars. Så i helgen blir det att fixa med inbjudningar och skicka iväg.

Fick papper från kommun idag, tydligen får ja inte läsa kurserna jag har sökt =( nån från infoteket ska kontakta mej under veckan, men fan hur ska ja då kunna bli klar med min utbildning om jag inte får läsa kurserna jag har sökt? Är dom precis puckade eller. Man ska alltså inte kunna plugga nu för att få ett jobb sen, näe det är ju bättre att man måste dra till soc istället, tydligen, spyr på dom just nu, jävla kommun helvete!

Tävling



Jag är med i denna tävling hos ninninusens blogg där man kan vinna detta från barntyger.


Trevlig kväll

Lördagskvällen var trevlig, drack gott och pratade med trevligt folk, bl.a folket från Göteborg, gillar verkligen deras dialekt =)
Vid halv 4 var vi hemma, och la oss och sussade direkt, väldans skönt. sov fram till 11,30, klädde på oss och åkte tillbaka till klubben och skulle städa, men det var redan fixat, det mesta iallafall.

Åkte en sväng till maxi och köpte mat, välling och gröt till Loke, så nu klarar han sig ett tag. Åkte förbi robins garage och kollade läget och sen vidare till jessica och hämtade upp henne för att sen nå slutstation som blev hemma hos pappa.Där blev vi bjudna på mat, slottsstek, potatis, gräddsås och äppelmos, riktigt gott.

Just det Erica har fått en kille, Noel heter han och är 5år. Det är pappas plastson´s sambos son, hänger ni med? hehe De satt i fotöljen och kramades och pussades och höll varann i handen, så gulligt <3

Barnen sussar nu och vi glor lite på beck filmen på 4:an..

Ses imorrn

14 februari - Alla hjärtans dag!

Gud va svårt ja hade att somna inatt, gick och la mej vid kl.1:20 typ, men som sagt kunde inte somna, så jag ringde till henka, han va själv på klubben, då de andra va på wasa. Så jag låg och snacka med honom i nån timme typ, riktigt trevligt faktiskt, sen vaknade Loke vid halv 3 och ville ha en ny blöja, gav honom lite välling oxå, sen somnade han gott om. Ringde henka igen och kollade läget, men sen bestämde mej för att försöka sova. Lyckades tillslut somna, jag har jättesvårt att somna om inte henka är hemma. Jag hade värsta problemen med det när ja bodde själv, vilket resulterade i att jag sov mycket hos henka och hos mamma, visst är ja larvig hehe. Henka kom hem sen 5,30, jag vaknade till strax innan han satte nyckeln i låset, kanske kände ja på mej att han var på väg?

Sen väckte han mej vid 9-tiden med frukost på sängen, tycker jag va starkt jobbat från hans sida, med tanke på när han kom hem. han gick även upp när Loke vaknade utan nåt gnäll, det tackar man för <3 Älskar dej din tok


Annars tycker ja det här med alla hjärtans dag är överdrivet. Tycker nog det är finare om man blir uppvaktad vilken dag som helst, för då känner man sig inte tvingad till att man just måste uppvakta sin käraste. Näe jag tycker sånt ska komma mer spontant. Bara ett sätt för handeln att tjäna pengar.


Min fina kille <3


Min fina tjej <3


Min lilla blivande tjejtjusare <3

Klädparty

Ingen kompis/bekant som vill ha ett  Me & I klädparty snart? Vill ju gå på ett, vet inte om jag vill hålla i ett själv, vore ju kul att få komma hemifrån istället =) Eller om det är nån som ska bort på ett klädparty, då följer gärna ja med =D
Haha snacka om att bjuda ut sig själv ;p


Skänkt pengar

Idag har jag skänkt lite pengar till Rädda barnen, 127kr blev det, som jag samlat ihop hos panelen.se via undersökningar. Enkelt sätt att hjälpa andra, när man ändå sitter vid datorn.

Annars då, jo vi har precis ätit mat, kyckling,ris o tzatziki, mumsigt. Henka har dragit nu, får se när han kommer hem ikväll/natt. Köpt lite godis till kvällen som erica o jag ska mumsa på.

Usch nu är Amigo på barnkanalen, så himla dåligt program, men erica tycker om det. Dom borde fan texta tv programmet, hör ju knappt vad den skånska programledaren säger. Tycker det är det fulaste dialekten. Finast är nog göteborska eller norrländska.

Vilken dialekt tycker du är fulast/finast?

Fredagen den 13:e

japp fredag den 13:e idag, scary?? Näe inte alls, och ingen otursdag heller, jag brukar ha tur och fylla år på fredag den 13:e =D

Träffade Thess en kort sväng idag, hon köpte 2 tröjor av mej som erica har haft. Hoppas de passar. Måste lägga ut lite mer kläder på tradera, har 2 påsar till att gå igenom + en del skor som ska ut oxå.

Nu har Sanna o freja kommit hit på en fika, så tjejerna håller på och busar för fullt och Loke sover sött i sin säng.

Ikväll blir det att mysa lite med barnen, henka ska dra till klubben (lokalen) då folket från göteborg kommer upp idag. Blir att träffa dom imorrn där oxå, eftersom de har barhäng imorrn, så imorrn ska jag bli fuller, blir en massa redbull/vodka.

En bestämd ung dam

Usch igår var det verkligen inte kul att gå i affärn. Erica blev hysterisk och galen för att hon inte fick köpa kex, slängde sig på golvet och skrek som en galning, fy fan alltså, hoppas det var första och sista gången. Men hon fick inget, har man sagt nej så är det nej, då kan man inte hålla på att ge med sig tillslut, för det snappar dom upp fort, att med lite skrik och gråt får man som man vill.

Bakade semlor igår, blev goda faktiskt, var första gången jag gjorde dom. Blir att mumsa en idag med, jessica kommer hit idag istället och vill ha semla ;p

Fick höra nåt kul på dagis igår när vi hämtade erica. Hon har tydligen fått ett väldans humör på dagis oxå. På förra utvecklingssamtalet sa fröken att hon inte visade känslor så mycket, det lär de ju inte säga denna gång ;p
OCh bestämd på dagis oxå. De har en karusell på gården på dagis. Där brukar erica vara mest med sina kompisar, och det är hon som bestämmer vem som får åka, hur länge och hur snabbt. Jag bara skrattade när henka berättade det för mej =D Skulle vara kul att se henne stå där och bestämma, men det är ju bra att vara bestämd, inom rimliga gränser.

Nehe nu dags för lite frukost, passa på när Loke sover.

Utmaning


Jag ska berätta 7 sanningar om mig själv och därefter utmana 7 andra, och meddela dem om utmaningen.

 1) Är blyg =/
 
2) Planerar för mycket och nästan allt

3) säkert en av få som tycker om att diska

4) Är en ärlig vän & kan bevara en hemlighet.

5) Hatar att bråka och tjafsa med andra

6) Gillar inte att städa, men vill ändå ha det städat :D

7) Mina fisar luktar tårta ;p hehe kom inte på nåt mer.

Jag utmanar alla som vill vara med

kläder säljes på Tradera

Nu har man lagt upp lite kläder på Tradera igen, gå in HÄR för att komma till mina auktioner. Fler kommer in under kvällen/morgondagen så håll ögonen öppna. En del kläder frå flytta till kumla hehe, slipper man lägga ut det på tradera, men är mycket neutrala kläder som hon får, perekt i början när man inte vet könet på barnet.

Helen: näe inte igen, tycker ju om att läsa och följa din blogg. Skriv när du känner för, även om det går flera dar emellan, känn dej inte tvingad att skriva. Hoppas ni blir friska snart så vi kan ses. kraam

Snöiga Onsdagen

Snöar idag igen =)Mysigt med snö, önskar nästan man bodde högre upp i landet så man har snö oftare.

Igår efter dagis kom barnens gammelfarmor hit och hälsade på och hade med sig en present till Erica. Hon var sjuk när erica fyllde år, så hon kom idag istället. Fick en fin mörkblå plyschklänning från Rosa elefanten, blir bra och ha på sig nästa helg, när vi ska til deras farfar som fyller år nästa vecka.

Idag vet ja inte vad jag ska hitta på, hoppas att Lokes skor kommer idag, blir väl att plocka lite hemma, byta sängkläder och så, och diska *suck* var roligare att diska när man va gravid. Då diskade jag nog 2-3 gånger om dan, nu kankse det blir max 2 ggr om dan men oftast bara 1 gång. Har alltid tyckt om att diska men inte just nu.

Impulsköp

Började dagen med att lämna av stumpan på dagis, sen åkte resten av familjen hem till jessica och åt lite frukost. Sen var det dags för lite äventyr.

Första stoppet blev hos polisen, där fick vi sitta minst 20min innan det var vår tur, ändå var det bara 2 nr före oss, men nu fick jessica tbx sin plånbok iallafall, se hur länge hon har den nu då, för ca 1år sen tappa hon den på tåget till katrineholm ;p jessica i ett nötskal.

Sen blev det mio och media markt, glodde på tvättmaskiner bl.a. På mio glodde vi på det mesta, vill ha presentkort där, på ett par tusen hehe. Men blev ett impulsköp ändå på mio, köpte en tavelram för 70kr, hade kostat 199kr, det var en liten skada på den, men syns knapp, så ett toppenköp tyckte jag. Den pryder nu vår hall, gjorde om lite där med tavlor och sånt.





Och en liten bild på busungarna


Nehe nu sortera lite tvätt, och börja med tvättstugan snart och  fixa lite mat åt oss.

Telefonsamtal med polisen

Vart och hämtat en spjälsäng åt Linda som hon vann på tradera, var ju här istan så då är det smidigare att vi hämta den än att den ska skickas till henne och hon får betala 300kr typ i frakt. Hon vann den för 51kr, det komiska var att henka kände honom som vi hämtade sängen av, nån kusin till henkas morsas ex eller var det va hehe, lite komiskt.

Va hos pappa idag en sväng, han bjöd på semlor, mumsigt. Så pointsen idag gick ju åt helvete, men men det är ju en ny dag imorrn. Och imorrn ska vi dra till lite butiker och kolla lite, är sugen på det =) blir mio, essells möbler och media markt, kanske nåt mer sånt som märks. Vi ska till polisen en sväng oxå, de ringde till jessica medans hon va här och sa att de hade fått in hennes plånbok som blev stulen på stan förra veckan, allt kvar i den, skit bra ju, sliper hon fixa nytt leg och sånt.

Snart dags att borsta tänderna på erica och läsa Alfons Åberg, det är den boken som gäller här hemma just nu, börjar bli en aning tråkigt ;p Sen mysa lite i soffan med henka och loke, se när han behagar sig att somna.

Skitlåtar på melodifestivalen

Usch vilka dåliga låtar det var igår på melodifestivalen, enda som var okej var väl Alc, resten asarvar ju skit, speciellt hon Uggla, hru fan kan hon ens komma med *spyr över henne*
Drack lite god redbull/vodka igår *mumma* hehe och åt lite chips o godis.

Idag har vi vart ute i eksund en sväng och hälsat på, och snart blir det mat. Skulle ha blivit porterstek idag, men fanns ingen jädra porteröl här nere, så vi på skjuta på det tills imorrn, och ta thaiwok idag istället, för ericas del blir det väl korv istället, som vanligt.  Hon äter ju knappt nåt annatän korv och köttbullar här hemma nu för tiden, men kan ju inte tvinga i henne nåt hon inte vill ha..

Shopping hemma hos mamsen..

Idag åkte vi ut till djurön en sväng och tog en fika, fick röd sockerkaka =D mamsen var rolig och hällde i lite röd karamellfräg =) Fick med mej en påse med kläder till barnen, de mesta till Loke då. Men fick en snygg jacka till erica, fast det var 116 i den, men till nästa vår/sommar så. De hade fått den,är en tjejjacka, så den vill inte freddie ha. Ser ut som en skinnjacka, fast i nåt annat material då, erica blev förälskad i den och ville ha den när vi åkte, men det fick hon inte, för kallt ute för den nu och för stor.

Har en del till kläder och hämta där, fast när Loke blir lite större, typ när han kan ha 86/92. Hittade freddies gamla vårjacka, superfin med snobben på, perfekt nu till våren, slapp man ju köpa det.
 
Satt även och tittade på lite kort där ute, när vi var små och på freddie. Gud vilken knubbis han va när han va liten, ska försöka fixa in ett kort så ska ni få se. Nu är han ju hur spinkig som helst tycker jag =D

Snart dags att börja med maten. Blir stekt kyckling med grönsaker i pitabröd, hoppas det blir gött =)

Glömde ju...

Glömde ju skriva hur det gick med vv första veckan, relativ nöjd med viktnedgången trots att man har fuskat =( blev ändå ett minus på -0,9kg =D hihi

Fredag och helg igen

Vart och handlat lite idag, lite gott till kvällen, blir chips och dipp, gott =)

Annars då, skickat iväg lite papper om skolan och dagis, målat lite med erica i hennes målarböcker, riktigt skoj faktiskt, nåt jag verkligen gillade när jag va liten =D

Imorrn blir det att glo på melodifestvialen, sanna o freja kommer hit och ev robin, snacka lite skit, vem vet kanske blir en omgång monopol oxå..

Sover själv

Nu är det andra kvällen som Erica somnar själv i sin säng, toppen ju, bara hoppas att det fortsätter så *peppar peppar* Hon ligger och lyssnar på Astrid Lindgrens sagor, och så får en liten belöning efter varje kväll som hon har somnat själv, hon får nämligen välja ett bokmärke och sätta det i ett bokmärksalbum, verkar funka bra, så sen blir det att köpa fler bokmärken.

Imorrn måste jag dra till skatteverket och fixa ett personbevis, måste ju skicka med det i ansökan till skolan.

Har skrivit ut en ansökan till dagis oxå, är ju dax om 6mån, i augusti alltså ;p , hoppas verkligen att han kommer på samma avdelning som erica, för det vill ja ha, tror syskon har förtur här i stan oxå.Skrev det dagiset som första val och även den avdelningen *hoppas hoppas* Han kommer då vara 14mån när han börjar, Erica var 18mån när hon började, men kommer nog gå bra ändå.

Har kollat på sittvagnar på blocket idag, skulle vilja ha en emmaljunga scooter till Loke, även fast jag vart lite anti mot dom,men vill ha en dels för att det är bra liggläge i dom och jag är trött på vagnen vi har, så bäng, liggvagnen alltså. Som sittvagn hade vi en brio sitty till Erica, helnöjd med den, liten och smidig, tar mindre plats än scooter, men inte lika bra liggläge på den, kan ju va bra o ha om man ändå ska ha den lite som liggvagn ändå, hoppas ni fattar vad ja yrar om ;p

Torsdag

Nu är man mätt i magen igen, blev gröt och knäcke till frukost, Loke fick välling. Han har precis somnat igen. Han väckte mej vid 8,45 och var vaken till strax efter 10. Igår var ja trött, gick och la mej vid 22,15 typ hehe, sköönt att få sova, det är nog den bästa tiden på dygnet, nästan =)

Jaha vad händer idag då, jo jag ska väl fixa lite med tvätten, som vi hade i tisdags hehe, inte haft tid med den än, så jag får väl ta tag i den. Måste kopiera lite betyg oxå, så jag kan skicka in en ansökan till skolan, måste skickas in 3v innan man ska börja. Hoppas jag får ansökan från csn snart, så man kan söka pengar oxå.

Idag slutar stumpan 13,30, hon började även en halvtimme tidigare idag, de har tydligen dåligt med personal på eftermiddan därför kollade de om det var okej, och klart det är.

Ska förbi pappa sen en sväng oxå, se om familjen är sugna på att gå en liten promenad efter dagis..

Nu är det snö och vitt ute igen..

Näe nu kolla vidare på tradera efter skofynd till Loke

Utmanad

Jag har blivit utmanad av fina Tessan att lägga upp en bild ur min 6 mapp o där efter den 6 bilden..



jag utmanar följande 6 : helen, Lina.L, Lina Q, Thess, joy, jenny (izabella o alvars mamma) , jenny(tindras mamma)

Fyllt på kyl och frys

Idag efter dagis drog vi till ica maxi och handlade hem lite mat, skrev matlista igår för 2v, vad vi ska äta, så endast det köpte vi idag, duktiga vi är hehe, och farligt dyrt blev det inte helle, ännu bättre =D

Henka skulle iväg en sväng så Loke och jag åkte hem till jessica och hälsade. Henka och erica kom sen efter dagis.

Nehe nu börjar sex and the city, får man ju inte missa.

I´ll be back!

Dags för tvätt..

Har tvättstugan nu under kvällen, skönt att dom hade fixat torkskåpet nu, men jag tyckte det bara blåste kallt, men vi får väl se om tvätten torkar eller inte.
Idag har vi inte gjort så mycket, gick till pappa och hälsade på efter dagis.
Hämtade även ut mitt paket, med två snygga toppar till mej, varav en jag ska ha å kryssningen, skitläcker, i turkos/blå aktig färg =D och en svart rätt enkel v-ringad topp som jag tänkte ha nästa helg, då ska ja dricka lite,de ska ha barhäng på henkas klubb, så då blir det att dra dit, barnen får sova hos morfar o lotta.


bilder lånade från hm.com



Fetaostfylld köttfärslimpa i tomatsås

600 g nötfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1½-2 tsk salt
svartpeppar efter smak
1 tsk timjan
½ gul lök
1 ägg
150 g fetaost 10%
5 soltorkade tomater utan olja, tex Druvans marienarde i balsamvinäger (jag tog vanlig färsk hackad tomat istället, supergott ändå)
2 vitlöksklyftor

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
lite socker
2 vitlöksklyftor (pressad)
basilika efter smak
½ gul lök
1 buljongtärning
salt, peppar

Låt ströbrödet svälla i vattnet i ca 10 minuter, blanda därefter i färsen, ägg, lök, salt och peppar.
Forma en limpa i en form och gör en rejäl skåra. Blanda feta, timjan, vitlök, strimlade soltorkade tomater i en skål och fyll sedan limpan och försegla den.
Blanda sedan ingredienserna till tomatsåsen och låt puttra en stund.
Lägg limpan i en ugnssäker form och häll tomatsåsen över.
175 g i 40 minuter, servera tex med färsk pasta!

6 personer á 5 pts (lägg till för potatis, pasta eller ris)

källa: 56kilo

Ungersk kycklinggryta

Tänkte börja lägga in recept här som jag testar och tycker om, som ni kanske har märkt så testar ja ju nya recept rätt ofta, kanske kan vara till hjälp för oxå när ni sitter och funderar på vad ni ska ha till middag =) Så här kommer några recept. De flesta är det points på men det är ju inget ni behöver bry er om, dom är ändå goda, vill ni ha fetare alt på mejeri och så, så tar ni det.


Ungersk kycklinggryta

2 st  kycklingfiléer strimlade
4 st Vitlöksklyftor hackade eller pressade

½ stor purjo hackad

1 dl Ajvar Relish mild (Druvans)
1 dl Cream Fraiche 8%
lite vatten + halv kycklingbuljongtärning

timjan, salt och peppar

klyftpotatis med salt o timjan

 

Gör så här:
Finstrimla kycklingfileérna och bryn tillsammans med purjo, vitlök.
Blanda allt och koka ca 10 min. Servera med klyftpotatis i ugn (utan fett) eller helbakade små potatisar.

 

6,5 points/pers

 

Källa: Viktvaktaren


Tisdag

Dags för dagis för stumpan igen. Henka lämnade, men han lät småsur för att ja ville sova vidare, ja lämnade henne ons+tors förra veckan så han fick sova, men han har ju fått lämna massa gånger förut och inte får sovit. Ska ja dra upp att jag har tagit alla nätter med barnen då? men orka liksom så jag sket i det.

Men iallafall, de flaggar för gumman på dagis eftersom hon fyllde år igår, de firar henne idag, hon är ju ledig på måndagar. Och så har de satt upp lapp med bild på att hon fyller år och hur mycket, roligt tycker jag, för då ser ju även föräldrarna vem som fyller år och så, man hänge rju med lite bättre då.

Viktväktarna går bra *peppar peppar* fick 2points över igår, känner mej mer motiverad just nu, vill ju gärna gå ner några kg tills vi drar på vår tjejkryssning i maj, så man känner sig lite finare =) Blir att ta en promenad sen efter dagis, måste även till kisoken och hämta ut mitt paket från H&M, lite mer presenter till erica och lite kläder till mej =D

Erica fyller 3år idag!

Ja idag fyller min stora tjej 3år, eller närmare bestämt kl.23:43 kom hon ut. Så nu låg man där uppe och hade ont, men vilken fin belöning jag fick för allt jobb och slit  =) Det bästa man nånsin kan önska sig.

Tyvärr vaknade hon innan oss, men hon gick in i sitt rum när vi hade gått upp, så då smög jag ut i köket och fixade frukost och en tårtbit med ljus på och tog fram paketen, la allt på en bricka så gick vi in till henne och sjöng, blev jätteglad.
I paketen låg det en målarbock med my little pony och ett abc-lotto, som vi har hunnit spela några gånger idag, hon älskar verkligen bokstäver och kan nästan alla bokstäverna, det är min duktiga tjej <3

På eftermiddan åkte vi till maxi en sväng, hon fick ta 200kr av sina pengar hon fick och köpa nåt för dom, så vi gick in på lindex,där valde hon en tröja emd nån konstig gubbe på och ett par gröna trosor med bamse gänget på, och inne på ica maxi köpte hon en målarbok med Cars på.

Sen hem och fixade mat, blev fetaostfylld köttfärslimpa med tomatröra/sås på, supergott, och bara 5p. Börjar nämligen med vv igen, verkar vara det som funkar bäst på mej. Så nu jävlar ska jag ner ett antal kg tills vi ska på kryssningen =)

Nu följer lite bilder, titta och njut ;p hehe


jag och gumman inne på bb


stotla pappan med dottern på bb


min lilla groda, gud så liten hon va <3


drunknade nästan i overallen, och ändå var den i 50/56


mamma/dotter mys, ca 2,5mån gammal


och lite pappamys


min underbara lilla tjej

Plugga?

Jag är sugen på att börja plugga igen =D visst är ja knäpp hehe
Men det borde ju gå, Henka är ju bara iväg på sitt i 2tim/vecka, annars ska han bara söka jobb och sånt och det gör han ju ändå hemma, kan ju bli lite krångel sen kanske om han får jobb när jag har praktik, men då kankse morfar o lotta kan ställa upp och ha Loke om dagarna, sånt ordnar sig nog, eller Jessica kanske kan ställa upp oxå, om hon inte jobbar just den dan då..
Vår ekonomi blir ju bättre, eller aa lite bättre iallfall, några tusenlappar mer och det är ju inte helt fel.
Har två ämnen kvar att läsa + att jag måste läsa om två ämnen som jag har IG i, sen är man färdig uska =D

Fan jag ska nog ta och skicka in en ansökan =D

Kalas nr.2

Ja idag var det ju dags för nästa kalas. började med en sovmorgon fram till kl.10, då ringde klockan och barnen vaknade, verkligen skönt.

Vid 14 tiden kom folket och några vid 15-tiden, men freddie kom redan vid halv 13. Så vart lite presenter idag oxå då. Hon fick: badrock, 2 st pyjamaser, en hel del kläder, en mössa, pengar, presentkort på busfabriken, en spegel/smyckesförvaring, lite plastsmycken+smink, tofsar, hello kitty pussel, duplolego med hästar har säkert glömt nåt, skönt att hon inte fick så mycket leksaker.




lite bilder från igår

Vart inte så mycket folk som vi trodde, rätt många som är sjuka nu, tur i oturen hehe, så det vart lagom med folk.

efter kalaset vart vi ju lite hungriga även robin o sanna som var kvar här då. Så vi bestämde oss för att beställa kinamat, så vi satt är och käkade och snackade en massa skit, så det var en väldans trevligt avslut på firandet. Skönt att det är över nu.

Imorrn ska hon få våra paket, valde att spara det tills imorrn eftersom det är då hon fyller år.

Nehe glo vidare på filmen Holiday nu..


mamma o dotter <3


en prinsess pyjamas


gumman blåser ut sina ljus


Loke provar mössan erica fick

RSS 2.0