Leverstuvning
Idag är det leverstuvning som står på matsedeln. Så himla länge sen och så gott =)
4 portioner
Skölj och torka levern. Skär den i tärningar.
Leverstuvning
Hoppas att det smakar :)
4 portioner
smör/margarin till stekning
400 g kalv- eller nötlever
2 gula lökar
salt
peppar
2 msk vetemjöl
2 dl buljong (tärning + vatten)
1 dl grädde
lite soja
ev. 1 msk sherry
ev. 1 msk sherry
ev. bacon
Skölj och torka levern. Skär den i tärningar.
Skala och hacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Ta upp löken. (Om man vill ha bacon i så steker man även det och tar upp medan man steker levern)
Hetta upp mer smör och stek levertärningarna i omgångar. Lägg tillbaka all lever, ev. bacon och löken i stekpannan. Salta och peppra. Strö över vetemjölet. Rör om. Späd med buljong och grädde. Sjud stuvningen 5 min. Smaka eventuellt av med sherry. Servera med kokt ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Tack!Älskar lever!mums!om jag nu kan äta de,får tugga väl!haha
Trackback