Inbakad fläskfilé 4port

  • 700-800 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Fyllning
  • 175 g färska champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • kinesisk soja
  • 1 rulle kyld smördeg alt. 3 plattor djupfryst smördeg
  • 1 ägg





  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Smält smör tillsammans med olivolja i en het stekpanna.
  • Bryn en hel fläskfilé runt om.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Stek fläskfilén under lock på svag värme 10 minuter.
  • Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken fint.
  • Fräs lök och svamp i lite smör tills vätskan har kokat in ordentligt.
  • Tillsätt crème fraichen.
  • Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och soja.
  • Låt fyllningen svalna.
  • Frysta smördegsplattorTina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott. Kavla ut till en stor sammanhängande platta.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Kyld smördeg: Rulla ut smördegen.
  • Lägg hälften av den avsvalnade fyllningen mitt på smördegsplattan.
  • Skär fläskfilén i ½-1 cm tjocka skivor.
  • Lägg fläskfiléskivorna ovanpå fyllningen.
  • Bred resten av fyllningen ovanpå fläskfiléskivorna.
  • Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg.
  • Vik ihop till ett paket. Vänd paketet så det med skarven nedåt på en plåten.
  • Hit går det att förbereda.
  • Pensla paketet med resterande vispade ägget.
  • Gratinera på fals i nedre halvan av ugnen i 30 minuter.
  • Servera med potatis och sallad.

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0