Fetaostfylld köttfärslimpa i tomatsås

600 g nötfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1½-2 tsk salt
svartpeppar efter smak
1 tsk timjan
½ gul lök
1 ägg
150 g fetaost 10%
5 soltorkade tomater utan olja, tex Druvans marienarde i balsamvinäger (jag tog vanlig färsk hackad tomat istället, supergott ändå)
2 vitlöksklyftor

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
lite socker
2 vitlöksklyftor (pressad)
basilika efter smak
½ gul lök
1 buljongtärning
salt, peppar

Låt ströbrödet svälla i vattnet i ca 10 minuter, blanda därefter i färsen, ägg, lök, salt och peppar.
Forma en limpa i en form och gör en rejäl skåra. Blanda feta, timjan, vitlök, strimlade soltorkade tomater i en skål och fyll sedan limpan och försegla den.
Blanda sedan ingredienserna till tomatsåsen och låt puttra en stund.
Lägg limpan i en ugnssäker form och häll tomatsåsen över.
175 g i 40 minuter, servera tex med färsk pasta!

6 personer á 5 pts (lägg till för potatis, pasta eller ris)

källa: 56kilo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0