Kålpudding

  • Kålpudding: 3.5 points
  • 800 g Vitkål

    2 gul Lök

    400 g Nötfärs max 10%

    1 tsk Salt

    1 krm Svartpeppar

    1 tsk Timjan

    1/2 dl Persilja

    3 dl Tomater krossade

     

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.

    Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.

    Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.

    Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.

    Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon. 4 portioner


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0