Kålpudding
800 g Vitkål
2 gul Lök
400 g Nötfärs max 10%
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan
1/2 dl Persilja
3 dl Tomater krossade
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.
Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.
Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.
Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.
Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon. 4 portioner
Kommentarer
Trackback