Kycklinggryta





4port


2 st   grillade kycklingar eller 4st kycklingfileér

3 msk smör
1 st stor gul lök
1 st grön paprika
1 st röd  paprika
150 gram champinjoner (burk eller färska)
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar  
4 msk mjöl
5 dl hönsbuljong
3 dl grädde
1 tsk salt
2 droppar tabasco eller några msk chilisås  

Gör så här

  1. Skär löken i tunna skivor. Skär paprikan i strimlor. Dela den färska svampen.
  2. Dela kycklingarna, ta bort skinn och fett, samt bena ur. Skär köttet i strimlor.
  3. Hetta upp en gryta. Fräs 2 msk smör med löken, svampen, paprikan, pepparn och tomatpurén utan att det ska få färg. Rör då och då.
  4. Tag grytan från värmen och pudra över mjölet. Rör om och späd under omrörning och uppkok med buljongen i omgångar. Tillsätt grädde och koka i 10 min. Blanda i köttet.
  5. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Koka ca 5 min.
  6. Servera med buljongkokt ris el. pressad potatis el. bulgur el. valfri pasta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0