Mattips

Mousakka blev det till middag idag, supergott ju och så himla länge sen man åt det.

Ingredienser

10 10 potatisar, kokta
2 2 gula lökar, finhackade
1-2 1-2 klyftor vitlök, hackade
400 400 g köttfärs
1 1 msk vetemjöl
1 1/2 1 1/2 dl buljong från tärning
1-2 1-2 msk tomatpuré
1 1 krm timjan
salt och peppar

Sås:
3 3 msk margarin
4 4 msk vetemjöl
6-7 6-7 dl mjölk
4 4 dl lagrad ost, riven
salt och peppar

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig. Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.

2. Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.

3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen.

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig. Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.

2. Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.

3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen tills det har fått färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0