fläskfilé med lime

Idag tänkte jag testa på ett nytt recept.

3-4port

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • matfett
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk äkta soja
  • 1 msk honung (kan bytas mot socker)
  • saft av 1 lime
  • Gör så här:

    Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.

    Lägg över det brynta köttet på ett fat.

     

    Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.

     

    Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.

     

    Servera med ris eller ugnsstekt potatis.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0